40.000 FORINT FELETT INGYEN SZÁLLÍTÁS!!! 9.000 Ft feletti vásárlásnál INGYENES 40.000 Ft értékű Zalakarosi Welness utalvány! A kosárnál válaszd ki az ajándékot! Szállítás 1190 Ft-tól!

Kérdés esetén hívj minket! +36-1/300-9060 (munkanapokon 10-18 óráig)
Írj emailt: info@tarsasjatekrendeles.hu
Szállítás 1090 Ft-tól

 

Klasszikus Tower Jenga ügyességi játék

Klasszikus minőségi Tactic játékok, megunhatatlan és örökzöld. Klasszikus Tower Jenga ügyességi játék fém dobozban

 

A Jenga egy szórakoztató, ugyanakkor gondolkodtató toronyépítő játék.

A jengát 54 fakockával játsszák; minden egyes kocka háromszor olyan hosszú, mint amilyen széles, és magassága valamivel kisebb, mint szélessége. A blokkok torony alakzatban vannak egymásra rakva; minden emelet három, egymás mellé helyezett blokkból áll a hosszú oldaluk mentén, és minden emelet az előzőre merőlegesen helyezkedik el (így például, ha az első emelet blokkjai észak-déli irányba mutatnak, a második emelet blokkjai kelet-nyugati irányba mutatnak). A Jenga-torony tehát 18 emeletes. Mivel a kockák rendezett egymásra helyezése fárasztó lehet, egy műanyag rakodótálcát mellékelünk.

Ha a torony felépült, az lép először, aki a tornyot építette. A mozgatás a Jenga-ban abból áll, hogy a forduló pillanatában a torony befejezett legfelső szintjének kivételével bármelyik emeletről egy és csakis egy blokkot kell elvenni, és azt a legfelső szintre kell helyezni, hogy a torony befejeződjön. Egyszerre csak egy kézzel lehet egy blokkot eltávolítani; mindkét kéz használható, de egyszerre csak egy kéz lehet a tornyon. A blokkokat meg lehet ütögetni, hogy olyan laza blokkot találjunk, amely nem zavarja a torony többi részét. Bármely, a helyéről elmozdított blokkot a helyén lehet hagyni, ha megállapítható, hogy a tornyot felborítja, ha eltávolítják. A forduló akkor ér véget, amikor a legközelebb lépő személy megérinti a tornyot, bár várhat 10 másodpercet, mielőtt megmozdul, hogy az előző forduló véget érjen, ha úgy véli, hogy a torony ennyi idő alatt össze fog dőlni.

A játék akkor ér véget, ha a torony bármilyen jelentős módon leesik -- más szóval, bármelyik bábu leesik a toronyból, kivéve azt a bábut, amelyet kiütöttek, hogy a torony tetejére léphessen. A vesztes az, aki miatt a torony leesett (azaz akinek a sora volt, amikor a torony leesett); a győztes az, aki a vesztes előtt lépett.

Ugyanezt a játékkoncepciót 1984-ben a Fagus kiadta "Hoppla - eins zuviel!" néven.

A tervező szerint a játékot Takoradi blokkokból/téglákból fejlesztették ki. A "Jenga" szuahéliül "építeni".

 


Ajánlott korosztály
6 éves kortól
Játékosok száma
1 – 8 játékos részére
Játékidő
10 – 30 perc
Boardgamegeek.com értékelés
5,6/10
Összetettség, nehézségi fok
egyszerű
Nincs raktáron

Raktáron, szállítás 1 munkanap
* 13-óráig megrendelt terméket másnapra kiszállítjuk


 

Rendelhető: 2-4 munkanap
* A megrendelt terméket 2-4 munkanapon belül szállítjuk

A termék jelenleg nincs raktáron. Amennyiben rendelhető és van „kosár gomb” meg tudja rendelni mert hamarosan a raktárunkban lesz (1-2 munkanap).

3 680 Ft
Részletek

A cél, hogy minél magasabb tornyokat építsetek a fa elemekből. Válasszunk ki egy darabot a toronyból és helyezd azt a torony tetejére. Lehetőleg ne ejtsd azt a torony tetejére. Az a játékos, aki a tornyot lerombolja lesz a vesztes. Minden darab tömör fából készült, fém doboza és fedele biztosítja a jó tárolását. 54 fahasábot tartalmaz.


Adatok
Márkanév
Tactic
Játékszabály nyelve
Magyar
EAN
6416739140049
Boardgamegeek.com nehézségi szint
1,11/5
Szállítási költség
1090
Cikkszám
55087
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír erről a játékról!
Termékajánló