Kérdés esetén hívj minket!
+36-70/633-6670 (munkanapokon 10-18 óráig)

Blog

Milyen a Rummikub társasjáték?
Ahogy megtanulnak olvasni, írni a gyerekek, elérik azt a korhatárt, amikor a Rummikub kiváló fejlesztő, oktató társasjáték lehet. Nem csak családi körben érdemes elővenni ezt a társast, a 7-8 éves és nagyobb gyerekek már maguk is a barátaikkal vagy saját osztályuk közegében játszhatják ezt a tartalmas játkot, ami észrevétlenül fejleszti a kicsiket és a nagyokat egyaránt.

A kooperatív társasjátékok lényege alapvetően különbözik azoktól a játékoktól, amelyek játékostársunk legyőzésére irányul. Ahogy az a kategórianévben is szerepel, a győzelemhez az egymással való kooperáció révén lehet eljutni. Nem kell mást tenni, mint segíteni társunkat, és az a megoldáshoz vezet bennünket is.

Az Emerson Matsuuchi által megalkotott Century társasjátékok trilógiájának beszerzésével tulajdonképpen hét játékot játszhatunk. A játékokat úgy kombinálhatjuk, hogy további négy tartalmas társast lesz lehetőségünk játszani a táblákkal és a hozzájuk tartozó játékelemekkel.

A logikai játékok nem csak szórakoztatnak, hanem több szempontból is fejlesztő hatással vannak a gyermekek számára. Érdemes már egészen kiskortól gyakran elővenni, mert kiválóan felkészítik a kicsiket az iskolai oktatásra is.

Nem véletlen az új ötleteken alapuló kiadások megjelenése - fejleszti az embert a társasjáték, legyen az akár családi, akár stratégiai, vagy akár logikai.
A játék általában örömöt és szórakozást tartogat a résztvevőknek, de a társasjáték konkrétan meghatározható egészségügyi és életminőséget javító előnyökkel is jár - és ez nincs máshogy akkor sem, ha egy nem túl összetett stratégiai társasjátékkal játszunk, amilyen a Kartográfusok.

A legjobb 2 személyes társasjátékok a páros időtöltéshez

Jó alternatíva lehet a 2 személyes társasjáték ahhoz, hogy ne csak a Valentin-nap környékén színesítsük a párunkkal töltött időt. Ajándéknak is kiváló, de a csendes hétköznapokban is beújíthatunk egy-egy érdekes, addig ki nem próbált társasjátékkal.

Miben rejlik a szabadulószobás játékok népszerűsége?

Izgalom, szórakozás és ami körülveszi - nem véletlen, hogy napjainkban annyira elterjedtek a szabadulószobás játékok. Mindenki szereti a talányt, a titkokat, a játékokat, és aki belefog egy ilyen rejtélyes feladvány megfejtésébe, biztosan részese lesz mindennek.

Ebben a bejegyzésben szeretnénk néhány szót ejteni a 2018-ban Spiel des Jahres díjat elnyert, méltán népszerű játékról az Azulról. Ennek a játéknak is az egyszerűségében és a gyönyörű táblaképében van szerintünk a szépsége, hiszen a játékhoz nem kell más, mint néhány darab „csempe”, öt különböző színben. És természetesen minden résztvevőnek kell egy-egy dekoratív játékostábla, ahova elkészítheti mindenki a saját alkotását.

Kollégáink egyik kedvenc játéka egy kisebb méretű dobozban lapuló, nagyon egyszerű játék, ami kifejezetten sok különböző és komoly taktikai döntés elé állítja a játékosokat. A Kingdomino mindössze 48 dominólappal és nyolc kis figurával egy felejthetetlen élményt nyújtott számomra és mutatta meg azt, hogy egy társas nem attól lesz igazán jó, hogy drága, több óra végigjátszani, hatalmas táblája van, vagy nagy dobozban adják. És természetesen, ha valaki kicsit bonyolultabb játékra vágyik, azok találhatnak kiegészítőt a játékhoz illetve ott van a Queendomino is igazán érdekes újításokkal.

Sokat gondolkoztunk azon, hogyan is kellene elkezdeni írni a blogunkat. Talán kezdjük azzal, hogy segíteni szeretnénk azoknak, akik nem ismerik annyira a társasjátékokat, illetve a társasjátékok mellett szóló temérdek érvet, és persze az ellene szólókat is, mert van ilyen is – elvileg. Elmesélünk majd sztorikat, hogy miként találkoztunk egy-egy játékkal, mekkorákat nevettünk és így tovább!
Ja, és hozzáteszem, hogy ezek a mi gondolataink, köntörfalazás nélkül.

Köszöntőnk után gondoltuk, hogy valami igazán jó, közkedvelt játékkal indítjuk a sort, amiben leginkább a vonatok kerülnek előtérbe és persze a taktika - ugye tudjuk, hogy kiskorában mindenki legalább egyszer arra az elhatározásra jut, hogy masiniszta szeretne lenni. Azért is jó ez a játék, mert több, mint 10 féle kiegészítő térkép létezik hozzá, gyors, pörgős, és legalább kétszer annyi esély van arra, hogy ebben a játékban előbb verjük meg a szüleinket, mint römiben!