Kérdés esetén hívj minket!
+36-70/633-6670 (munkanapokon 10-18 óráig)

Blog

AZUL

Levi
2021.08.10 19:24
AZUL

Ebben a bejegyzésben szeretnénk néhány szót ejteni a 2018-ban Spiel des Jahres díjat elnyert, méltán népszerű játékról az Azulról. Ennek a játéknak is az egyszerűségében és a gyönyörű táblaképében van szerintünk a szépsége, hiszen a játékhoz nem kell más, mint néhány darab „csempe”, öt különböző színben. És természetesen minden résztvevőnek kell egy-egy dekoratív játékostábla, ahova elkészítheti mindenki a saját alkotását.

A játék menete nagyon egyszerű, hiszen mindössze annyiból áll, hogy a soron levő játékosnak el kell vennie egy szabadon választott 

Azul 2018 Év Játéka

helyről az egyik csempefajtából az összes darabot és azokat felteszi a pontozótáblájának valamelyik sorába, míg a maradékot berakja középre. Ami szintén egy lerakatnak számít, vagyis az idegyűlt kövek közül is választhatunk. Ha pedig elfogyott az összes csempe, akkor összegezzük az adott kör állását, új csempéket helyezünk a táblára és kezdődhet az új kör. Mindezt addig ismételjük, amíg valaki be nem tölti valamelyik sorát az 5x5-ös tábláján. Vagyis nagyjából 5-6 kör alatt véget is ér a teljes játék.

Ezek ez egyszerű és könnyebben átlátható szabályok, valamint az asztal könnyű átláthatósága ad lehetőséget arra, hogy nagyon komoly taktikai döntéseket hozzunk a játék során, hiszen minden információ a rendelkezésünkre áll. Nevezetesen, hogy milyen csempéket gyűjtenek az ellenfeleink, milyen csempéket tudunk megszerezni a fordulóban, milyen l

ehetőséget nyit az utánunk következő számára minden egyes lépésünk. Valamint azzal is tudunk számolni, hogy milyen csempék kerültek elő az eddigi játék során, és hogy milyenek fognak majd előkerülni a következő fordulóban.

Szeretném még kiemelni, hogy a játék végére bár nem lesz teljes, de egy gyönyörű csempézett felületet készítünk el, ami sokak számára nagyon fontos, hiszen megadja az érzést, hogy igen… megalkottam valamit. És lássuk be, ez nagyon jó élmény, még akkor is, ha nem mi lettünk az elsők, hiszen itt nem csupán az az érzés marad a játék végére, hogy majdnem én nyertem, hanem láthatom, hogy mit alkottam.

Ezt a játékot csak ajánlani tudom azok számára, akik egy egyszerű, mégis nagy mélységekkel rendelkező szép játékot szeretnének szórakozni, mert az Azul pontosan ezt nyújtja a játékosainak. Az egész családnak és gyerekeknek is, akár már 8 éves kortól, mindössze 30-60 percben.