40.000 FORINT FELETT INGYEN SZÁLLÍTÁS!!! 9.000 Ft feletti vásárlásnál INGYENES 40.000 Ft értékű Zalakarosi Welness utalvány! A kosárnál válaszd ki az ajándékot! Szállítás 1190 Ft-tól!

Kérdés esetén hívj minket! +36-1/300-9060 (munkanapokon 10-18 óráig)
Írj emailt: info@tarsasjatekrendeles.hu
Szállítás 1090 Ft-tól

 

Blog

AZUL

Levi
2021.08.10 19:24
AZUL

Ebben a bejegyzésben szeretnénk néhány szót ejteni a 2018-ban Spiel des Jahres díjat elnyert, méltán népszerű játékról az Azulról. Ennek a játéknak is az egyszerűségében és a gyönyörű táblaképében van szerintünk a szépsége, hiszen a játékhoz nem kell más, mint néhány darab „csempe”, öt különböző színben. És természetesen minden résztvevőnek kell egy-egy dekoratív játékostábla, ahova elkészítheti mindenki a saját alkotását.

A játék menete nagyon egyszerű, hiszen mindössze annyiból áll, hogy a soron levő játékosnak el kell vennie egy szabadon választott 

Azul 2018 Év Játéka

helyről az egyik csempefajtából az összes darabot és azokat felteszi a pontozótáblájának valamelyik sorába, míg a maradékot berakja középre. Ami szintén egy lerakatnak számít, vagyis az idegyűlt kövek közül is választhatunk. Ha pedig elfogyott az összes csempe, akkor összegezzük az adott kör állását, új csempéket helyezünk a táblára és kezdődhet az új kör. Mindezt addig ismételjük, amíg valaki be nem tölti valamelyik sorát az 5x5-ös tábláján. Vagyis nagyjából 5-6 kör alatt véget is ér a teljes játék.

Ezek ez egyszerű és könnyebben átlátható szabályok, valamint az asztal könnyű átláthatósága ad lehetőséget arra, hogy nagyon komoly taktikai döntéseket hozzunk a játék során, hiszen minden információ a rendelkezésünkre áll. Nevezetesen, hogy milyen csempéket gyűjtenek az ellenfeleink, milyen csempéket tudunk megszerezni a fordulóban, milyen l

ehetőséget nyit az utánunk következő számára minden egyes lépésünk. Valamint azzal is tudunk számolni, hogy milyen csempék kerültek elő az eddigi játék során, és hogy milyenek fognak majd előkerülni a következő fordulóban.

Szeretném még kiemelni, hogy a játék végére bár nem lesz teljes, de egy gyönyörű csempézett felületet készítünk el, ami sokak számára nagyon fontos, hiszen megadja az érzést, hogy igen… megalkottam valamit. És lássuk be, ez nagyon jó élmény, még akkor is, ha nem mi lettünk az elsők, hiszen itt nem csupán az az érzés marad a játék végére, hogy majdnem én nyertem, hanem láthatom, hogy mit alkottam.

Ezt a játékot csak ajánlani tudom azok számára, akik egy egyszerű, mégis nagy mélységekkel rendelkező szép játékot szeretnének szórakozni, mert az Azul pontosan ezt nyújtja a játékosainak. Az egész családnak és gyerekeknek is, akár már 8 éves kortól, mindössze 30-60 percben.

Az Azul Királyi pavilon társasjáték önálló játék, nem kiegészítő! A díjnyertes Azulhoz hasonlóan a logikai képességen és az előre tervezésen alapul, így ezeket fejleszti is és akár már 8 éves kortól játszható.
A XVI. század hajnalán I. Mánuel király felbérelte Portugália legkiválóbb építészeit, hogy grandiózus palotákkal gazdagítsák birodalmát. Az evorai és a sintrai kastély felépítése után egy emlékhelyet kívánt építtetni az udvarába. Egy királyi pavilont, ahol kellő pompával tiszteleghet családja leghíresebb tagjai előtt. Ezt a megbízást a legragyogóbb mesterembereknek szánta, kiknek alkotásai méltók a királyi család dicsőségéhez. Sajnos I. Mánuel már a munkálatok megkezdését sem érte meg. Az Azul Királyi pavilonban visszatérhetsz egy képzeletbeli Portugáliába, hogy egy soha meg nem kezdett megbízást teljesíts. A legnemesebb alapanyagokkal dolgozhatsz, de vigyázz, hogy ne pazarolj! Legyél a legjobb, hogy munkád méltó legyen a királyi család dicsőségéhez!

Ajánlott korosztály:
8 éves kortól
Raktáron
17 270 Ft

Az Azul játékcsalád kedvelőinek kötelező darab! 

I. Mánuel portugál uralkodó bízott meg Titeket azzal a megtisztelő feladattal, hogy feleségének, Aragóniai Máriának egy gyönyörű, pompás kertet építsetek. Csak a legszebb, legpompásabb kert fogja elnyerni a királynő tetszését, úgyhogy nagyon igyekeznetek kell!

A királyné kertje egy fokkal komplexebb elődeinél, viszont az eredeti mechanizmust megtartotta, és új külsőbe csomagolta. Ez alkalommal nem csempéket, hanem kerti elemeket kell gyűjtenetek és lepakolnotok. Ebben a játékban a pályát is magatoknak építitek fel. 

Ajánlott korosztály:
8 éves kortól
Raktáron
17 270 Ft

A Spiel des Jahres 2018. díj nyertese AZ AZUL lett!
Vagyis 2018-ban az ÉV TÁRSASJÁTÉKA az AZUL!!! GRATULÁLUNK!

Az Azul társasjátékban csempeművészek szerepében a királyi palota falait kell kidíszítenetek.

A mórok által Európában elterjesztett azulejókat (eredetileg fehér-kék csempéket) a portugálok nagyon megkedvelték, készítésének módját elsajátították, miután királyuk, I. Mánuel a dél-spanyolországi Alhambra palotában tett látogatásakor elámult a mór díszítőcsempék szembeszökő szépsége láttán. Az Alhambra belsőépítészeti csodájától elvarázsolt király azonnal elrendelte, hogy saját portugáliai palotáját hasonló fali csempékkel díszítsék ki.

Az Azul társasban annyi a feladatotok, hogy taktikusan és jó időpontban szerzitek be azokat a csempéket a gyártók választékából, amelyekből a legértékesebb oszlopokra és sorokra tudtok készletet tartalékolni, majd azokból feltölteni a készülő díszes csempefalat!

Érdemes a többiek munkáját is figyelni, nem csak a saját csempéiteket!

Elég egy hibás döntés és ezáltal akkora készletet halmozhattok fel, amelyet nem tudtok felhasználni és jelentős veszteségek érhetnek a nyakatokon maradó darabok miatt. Az Azulhoz megjelent a Kristálymozaik kiegészítő, új és praktikus játékfelület borítással, valamint új kétoldalas játéktáblákkal, további kihívásokkal.

 

Ajánlott korosztály:
8 éves kortól
Raktáron
17 270 Ft

A színpompás pavilon kiegészítő négy új játékostáblát és azokhoz tartozó pontozási módot hoz magával, valamint négy csúszásmentes tábla kiegészítőt.

 

Praktikus, masszív játékostábla-borítóval most nem kell aggódnod a már lehelyezett csempék miatt! A borító biztonságban tartja őket!

A játék önmagában nem játszható, szükség van hozzá Azul - A királyi pavilon  alapjátékra!

Ajánlott korosztály:
8 éves kortól
Raktáron
6 230 Ft

Az Azul - Kristálymozaik kiegészítő praktikus játékostábla-borítással növeli a játékosok kényelmét, ezzel erősítve a sokszorosan díjazott és elismert Azul-játékélményt. Ráadásul a dobozban található további kétoldalas új játéktáblaszett még a legelhivatottabb játékosok számára is friss és lebilincselő kihívást fog nyújtani.

A játék önmagában nem játszható, szükség van hozzá az Azul alapjátékra!

Ajánlott korosztály:
8 éves kortól
Raktáron
6 230 Ft

Megérkezett a díjnyertes Azul folytatása! Az Azul: Sintra üvegcsodái társasjátékban I. Mánuel király most a sintrai királyi palotát kívánja tökéletesíttetni. Összegyűltek hát Portugália leghíresebb üvegmívesei, hogy alkotásaikkal megpróbálják elkápráztatni a királyt. Te is egy ilyen művész vagy, aki tudja, hogy ilyen lehetőség csak egyszer adódik az életben. De vajon megvan benned a kellő tudás ahhoz, hogy alkotásoddal lenyűgözd a királyt?

A feladatod, hogy beszerezd az üvegtáblákat a különböző manufaktúrákból, hogy beépítsd azokat pompás alkotásodba! Közben arra is figyelned kell, hogy ne pazarold el feleslegesen a drága alapanyagokat, mert a végső elszámolásnál ez is okozhatja a vesztedet!  Légy hát megfontolt, hogy a te üvegkompozíciód ragyoghasson Sintra palotájában!

Ajánlott korosztály:
8 éves kortól
Raktáron
17 270 Ft