40.000 FORINT FELETT INGYEN SZÁLLÍTÁS!!! 9.000 Ft feletti vásárlásnál INGYENES 40.000 Ft értékű Zalakarosi Welness utalvány! A kosárnál válaszd ki az ajándékot! Szállítás 1190 Ft-tól!

Kérdés esetén hívj minket! +36-1/300-9060 (munkanapokon 10-18 óráig)
Írj emailt: info@tarsasjatekrendeles.hu
Szállítás 1090 Ft-tól

 

Blog

Ticket to Ride

Beni
2020.10.16 18:52
Ticket to Ride

Köszöntőnk után gondoltuk, hogy valami igazán jó, közkedvelt játékkal indítjuk a sort, amiben leginkább a vonatok kerülnek előtérbe és persze a taktika - ugye tudjuk, hogy kiskorában mindenki legalább egyszer arra az elhatározásra jut, hogy masiniszta szeretne lenni. Azért is jó ez a játék, mert több, mint 10 féle kiegészítő térkép létezik hozzá, gyors, pörgős, és legalább kétszer annyi esély van arra, hogy ebben a játékban előbb verjük meg a szüleinket, mint römiben!

Azért írok ma nektek a Ticket To Ride társasjátékról, mert véleményem szerint ez a játék, vagy az Európa változata az, ami minden háztartás kötelező kelléke kell(ene), hogy legyen! A lényeget nem is mondtam! Próbáljatok meg minél több Észak-Amerikai várost összekötni úgy, hogy a térképen lefoglaljátok a különböző vasútvonalakat!

Kaptok egy szép nagy dobozt, benne 240 darab minivonattal, kártyákkal és fabábukkal, hogy a pontokat is tudjátok számolni. Miután kipakoltátok a táblát, kártyákat és vonatokat, mindenki válasszon színt. Ezután egy tasaknyi vonatot vegyetek magatokhoz, összesen 45 vonatot. Miután megkevertétek a kártyákat, osszatok ki 4 vagonkártyát és 3 menetjegykártyát mindenkinek. Ezután nézzétek át a menetjegyeket és a 3-ból tartsatok meg legalább egyet. Ha mázlitok van, mind a hár

om fedi egymást. Ezután kezdődhet is a nagy játszma! Az kezd, aki a legtöbbet utazott. Ezek után mindenki egy akciót hajthat végre. Húzhatsz vagonkártyát, mert ugye így tudsz majd a következőkben utazni, vagy lerakhatod a vagonkártyáidat, hogy pontot szerezz. Ha már nagyon jól megy a játék, akkor mehet is a harmadik lehetőség, mégpedig az, hogy új menetjegykártyát/kártyákat húzzatok! Viszont itt is kell, hogy legalább 1 maradjon a kezetekben, de ha szerencsétek van, akkor már akár kész is lesz az az útvonal, így akár mind a hármat megtarthatjátok, ez meg jóval több pontot fog eredményezni. A játék végén adjátok össze a menetjegykártyák pontszámát, és ne felejtsétek el levonni azt, ami nem sikerült!

Ami egy jó része a szabályzatnak, hogy össze-vissza is mehettek a térképen, csak azért, hogy a másikkal kitoljatok! Ha rám hallgattok, minden menet elején lefoglaljátok Las Vegast. 

Ennek a húzásnak valószínűleg senki sem fog örülni! Mint ahogy történt is ez nálunk…
Egy ledolgozott 8 óra után úgy döntöttünk, hogy „Na gyertek, társasozzunk egyet!”. Jött még pár cimbora, így öten ültünk neki a játéknak. Nem sejtettem, hogy kinek kellene Las Vegas, de azért én tuti, ami fix, leraktam már rögtön a 3. körben 5 vonatot, hogy Las Vegas nehogy másé legyen! Persze ennek nem csak ez az egyetlen taktikai megfontolása volt. Ezután kaptam hideget-meleget, de ment tovább a játék, csak röhögtünk egy sort.

A játék közepes árfekvésű, cserébe évekig jó szórakozás lehet az egész családnak! Ha tudtok vigyázni a vasúti kocsikra, akkor garantáltan nem lesz probléma!