40.000 FORINT FELETT INGYEN SZÁLLÍTÁS!!! 9.000 Ft feletti vásárlásnál INGYENES 40.000 Ft értékű Zalakarosi Welness utalvány! A kosárnál válaszd ki az ajándékot! Szállítás 1090 Ft-tól!

Kérdés esetén hívj minket! +36-1/300-9060 (munkanapokon 10-18 óráig)
Írj emailt: info@tarsasjatekrendeles.hu
Szállítás 1090 Ft-tól

 

Blog

A kooperatív társasjátékok izgalmával az együttműködés öröméért

Ali
2021.11.12 19:59
A kooperatív társasjátékok izgalmával az együttműködés öröméért

A kooperatív társasjátékok lényege alapvetően különbözik azoktól a játékoktól, amelyek játékostársunk legyőzésére irányul. Ahogy az a kategórianévben is szerepel, a győzelemhez az egymással való kooperáció révén lehet eljutni. Nem kell mást tenni, mint segíteni társunkat, és az a megoldáshoz vezet bennünket is.

A kooperatív társasjátékok az együttműködésre építenek

A hagyományos, versenyzésen alapuló játékokkal szemben, ahol az egyik játékos nyer, a másik veszít, a kooperatív játékok más célt képviselnek. Kedvünktől és egyéni preferenciánktól függ, hogy mikor melyik típusú játékot vesszük elő, de az biztos, hogy mindegyik más-más szempontból tesz majd hozzá a mindennapokhoz.
Minden társasnak megvan a sajátos menete, jellemző feladatok, egymástól eltérő izgalom. Az egyik korábbi cikkünkben a szabadulószobás játékokról ejtettünk szót, mostani cikkünkben azt szeretnénk bemutatni, hogy miért is jó az, ha olykor kooperatív játékokat választunk a társas összejövetelek játékaként.
A legfontosabb jellemzője a kooperatív társasjátékoknak az, hogy a játékosok tényleg közösen játszanak: együtt nyernek vagy veszítenek. A szórakozás értéke abból származik, amit a játék kihívásaként élnek meg a játék résztvevői, és nem abból, hogy ügyességükkel legyőzik egyik vagy másik társukat.
Mindez kicsit szokatlan lehet számunkra, hiszen világunkat manapság már teljesen átszőtte az a törekvés, hogy mi akkor lehetünk a legjobbak, ha legyőzzük a társunkat. Nézzük csak végig, egytől egyig erről szól minden: a sporttól a politikán keresztül a tévéműsorokon és osztálytermi vetélkedőkön át a legtöbb helyen visszaköszön ez a cél. Pedig milyen szép volna, ha nem ezen, hanem inkább egymás segítésén volna a lényeg, és aszerint menne előre a világ.
A témával foglalkozó szakemberek mind egyetértenek abban, hogy a kooperatív társasjátékok - melyek boltunkbanKitchen Rush kooperatív társasjáték - Tarsasjatekrendeles.hu is nagy számban kaphatók - ennek a kölcsönös együttműködésnek a megéléséhez segítenek bennünket a mindennapokban, amely élménynek a megtapasztalása a játék során alapból sok előnyt jelent mindenki számára.

A kooperatív társasjátékozás pozitívumai

Az együttműködésen alapuló játékoknak az a legnagyobb előnye, hogy ezekben mindenki nyer, de rengeteg más pozitív dolgot is meg lehet tapasztalni még: a közös munka, az egység, a közös hatékonyság, a baráti szövetkezés mind-mind jelen van, és társadalmilag hasznos fejlődést jelenthet.
A játékok menete alatt megtapasztalt közös munka magában foglalja a kommunikációt, a megosztás örömét, a segítést, a kompromisszumra jutást, a bátorítást és a meghallgatást is egyben.
A kooperatív társasokkal több korosztály is játszhat, így korosztálytól függetlenül hozza össze a játék az adott társaságot. A játékok azzal hangsúlyozzák az együttműködés szükségszerűségét, hogy megmutatják, hogy a közös munka mennyire hatékony és mennyire pozitív tud lenni minden fél számára. A közös cél elérésére építve rávezeti a játékosokat arra, hogy el kell fogadni a másikat, esetlegesen a másik dominanciáját, és mindezek eléréséhez megmutatja az emberek számára a legjobb eszközt, a kedvességet.
Azok, akik a versenyhelyzeteket fokozottabb stresszként élik meg, tegyenek próbát a kooperatív társasokkal is, mert a nyugodt kikapcsolódás lehetősége sokkal inkább biztosított ezekkel a békés játékokkal. Elérhetőségeinken szívesen adunk tippeket, hogy mely játékokat érdemes elsősorban kipróbálni, és melyiket milyen társaságban érdemes leginkább bevetni.

A Terjeszkedő háború kiegészítő sok újdonságot hoz az eredeti Gyűrűk Ura: Utazások Középföldén alapjátékba. Új karaktereket, ellenfeleket, térkép elemeket és tárgyakat hoz a játékba, emellett tizenöt új kalandot is, melyben kipróbálhatjátok képességeiteket a kegyetlen ellenséggel szemben.

Vajon sikerül megvédenetek Gondor és Rohan földjeit? Próbáljátok ki magatokat és vonuljatok csatába a Terjeszkedő háború kiegészítővel!

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Raktáron
29 510 Ft

Leónak, az oroszlánnak feltétlenül el kell mennie a fodrászhoz, mert a sörénye szó szerint a feje fölé nő. Így hát kora reggel útra kel Bobo szalonjába. De ismét elidőzik, és inkább a többi állattal beszélget, akikkel útközben találkozik. Segíts Leónak eljutni a fodrászszalonba napnyugta előtt, mielőtt túl hosszúra nő a sörénye!

Ajánlott korosztály:
6 éves kortól
Raktáron
7 080 Ft

Ne merülj álomba! Az éjnek végtelen óráiban, míg Arkham tisztes polgárai zárt ajtók és lehúzott redőnyök mögött az igazak álmát alusszák,egyesek sötét tervvel és kegyetlen szándékkal homályos zugokban és szentségtelen helyszíneken gyülekeznek. Vajon ki száll szembe a könyörtelen bűnözőkkel, és a gyalázatos kultuszokkal, kik saját baljós céljaikat igyekeznek véghez vinni?
Az Éjnek évadján tovább bővíti a Rettegés Arkhamban alapjátékot, megduplázva a találkozáskártyák számát, új forgatókönyveket, nyomozókat kínálva, és új lehetőségeket teremtve az interakcióra a történettel és Arkham lakosaival a játékosok számára, akik azon fáradoznak, hogy megmentsék a várost és a világot az ősi gonosztól. EZ A KIEGÉSZÍTŐ ÖNMAGÁBAN NEM JÁTSZHATÓ, CSAK A Rettegés Arkhamban kooperatív társasjáték - 3. kiadás ALAPJÁTÉKKAL!

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Raktáron
9 390 Ft

AZ EGYÜTTMŰKÖDÉS JÁTÉKA

A Potomac egy izgalmas kooperációs társasjáték, amely rengeteg együttműködést és közös döntéshozatalt igényel. 

 

A társasjátékben a játékosok együtt dolgoznak, hogy egy csapat állatot átjuttassanak a folyón, és biztonságban hazajussanak az erdőbe. Egy leselkedő róka azonban különösen nehéz feladat elé állítja őket - arról nem is beszélve, hogy egy sor rossz döntés miatt a tutajotok átkelhet a folyón, és az állatotok is eltűnhet vele együtt!

Ajánlott korosztály:
5 éves kortól
Raktáron
8 690 Ft

Alkossatok csapatokat és sokszorozzátok meg a zsetonokat!

A kezdőtőkét megkapjátok, és már csak az kell, hogy jól tippeljetek!

Mérjétek fel taktikusan az ellenfél előadóját; vajon hány fogalmat tud a csapatának 90 másodperc alatt mutogatással, rajzolással és körülírással olyan ügyesen előadni, hogy mindet kitalálják?

Ajánlott korosztály:
12 éves kortól
Raktáron
9 100 Ft

A 15. század legelején járunk, Párizsban. Abelard Lavel vagy, lovag. Kicsi korod óta egészen furcsa, látnoki álmok gyötörnek. Ezek általában megtörtént, vagy MÉG meg nem történt bűntények. 

A Te különleges képességedre lesz most szükség, hogy meg tudjátok oldani ezeket a bűncselekményeket. A népszerűséged növekszik, ezért a párizsi lakosok mind hozzád fordulnak. A segítségnyújtás rajtad áll.

Ajánlott korosztály:
12 éves kortól
Raktáron
10 490 Ft

Ebben a fantasztikus kooperatív játékban űrhajósok bőrébe bújva igyekeztek felkutatni naprendszerünk 9. bolygóját! Már, ha létezik egyáltalán. A bizonyítékok nem elegendőek, embert kell küldeni a helyszínre, hogy megbizonyosodjunk a titokzatos bolygó létezéséről. Csak rajtatok múlik, hogy sikerül-e a küldetés, de vigyázzatok az űrutazás rengeteg veszélyt tartogat számotokra!

Két játékos módot is tartalmaz!

Ajánlott korosztály:
10 éves kortól
Raktáron
4 270 Ft

Bővítsd ki a játékodat új hősökkel, területekkel, ellenfelekkel és tárgyakkal. Valamint egy teljesen új tizenhárom részes kampánnyal, amely során bejárhatod Bakacsinerdő és Mória legsötétebb ösvényeit és szembenézhetsz az ősi idők óta arra lapuló gonosszal. 

A játék önmagában nem játszható, szükség van hozzá A Gyűrűk Ura: Utazások Középföldén  alapjátékra!

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Raktáron
29 290 Ft
Évtizedeken keresztül az emberek és az orkok átjártak a határon egy kis csetepatéért, hogy élelemre, bosszúra vagy csak élvezetre lelhessenek. Idővel mindkét fél hozzászokott ehhez: bárki aki ezen az esős tájon született, harcossá vált. Ám a zombiragály végigvonult a tájon, félresöpört minden sereget, sőt még magát a határt is.Túlélőként a halottidézők jelentette fenyegetésre keressük a válaszokat. Követnél minket az ork területek mélyére, szembenézve a feldúlt vidék kárhozott zombijaival? Készen állsz a kihívásra, a példátlan zombimészárlásra?
A JÁTÉK ÖNMAGÁBAN NEM JÁTSZHATÓ, CSAK AZ ALAPJÁTÉKKAL EGYÜTT!
Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Raktáron
14 450 Ft

A Harry Potter: Roxforti Csata egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A játék több, összesen 5 díjat és jelölést is kapott 2016-ban és 2017-ben. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 11 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a váltakozó képességek és a pakli építés mechanizmusokra.

7 JÁTÉK egy dobozban

A dobozban 7 JÁTÉKot találsz: a Harry Potter sorozat mind a 7 történetét végigjátszhatod, akár az elejétől kezdve, akár tetszőleges sorrendben. A paklidat minden JÁTÉK során újra és újra fel kell építened, így válik a kihívás is egyre nehezebbé - az 1. és 2. JÁTÉKnak akkor is bátran nekivághatsz, ha még soha nem játszottál pakliépítő játékkal (vagy ha egy fiatalabb varázsló is van a csapatban). A 7. JÁTÉK azonban már az edzett játékosokat is kihívás elé állítja: itt már nem csak egy-két gonosztevő legyűrése a cél, hanem magátVoldemortot Tudjukkit is le kell győznötök, persze csak akkor, ha már elpusztítottátok az összes horcruxot.

Ha nem sikerül a gonoszok legyőzése, még mielőtt ők az összes, az adott játékban szereplő helyszínt irányításuk alá vonnák, akkor sajnos elbuktátok a küzdelmet!

Ajánlott korosztály:
11 éves kortól
Raktáron
19 220 Ft

A Plüssmesék egy igazán különleges kooperatív kalandjáték, amelyben a játékosok egy kislány álmát vigyázó, életre kelt plüssállatok bőrébe bújhatnak, hogy minden veszélyt vállalva szálljanak szembe a rémálmok hozóival. A különböző hősök eltérő tulajdonságokkal és képességekkel rendelkeznek, ezért mindenképp szükség lesz a csapatmunkára, hogy a szerteágazó történeten át sikert érhessünk el. A játék felnőtteknek is ajánlott, de gyerekekkel is tökéletesen játszható, sőt, a benne lévő témafelvetéseket átbeszélve a szülők különleges élményeken osztozhatnak gyermekeikkel.

A játék menete

A játékos körében húz öt kockát a zsákból. A kockák színe dönti el milyen akciót hajthatsz végre és milyen egyéb opcióid vannak. A fehér kocka kezeli a csatában elszakadt játékok sérüléseit, a piros a közelharc míg a zöld a távolharc. A sárga kockával kutathatunk kincsek után, a kékkel speciális akciókat hajthatunk létre és a lila kocka lesz a bónusz, amit bármilyen színként használhatunk. Minden kockának megvan a stratégiai használhatósága, csak rá kell jönni mikor mit érdemes kijátszani. Lehet kombinálni őket az erősebb akció érdekében, vagy akár későbbre félre tenni. A játékosok kooperatív játék lévén a kockákat megoszthatják egymással, cserélhetnek tárgyakat.

Ajánlott korosztály:
8 éves kortól
Raktáron
23 980 Ft

Mi történne, ha ti lennétek Az élőhalottak éjszakájának, vagyis George A. Romero híres filmjének a hősei? Fogjatok össze a túlélőitekkel és közösen küzdjetek a játék egyszerű és intuitív szabályai által irányított ghoulok ellen. A túlélőitek személyisége a mozifilm hangulatát idéző Romero-mód és az akciódús Zombicide-mód között váltakozik majd, miközben szembenéztek az élőholtak hordáival! Keressetek fegyvereket, pusztítsátok a ghoulokat és mindeközben fejlesszétek tulajdonságaitokat. Ám minél több ghoult öltök, annál több érkezik. Vajon túlélitek az éjszakát?

Az élőhalottak éjszakája játékban 10 különböző helyszínen küzdhettek meg a ghoulokkal, miközben újraélhetitek a film cselekményét a jelenetek megismerése során. A túlélők sorsa már a ti kezetekben van!

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Raktáron
29 510 Ft

Massachusetts. 1926. Arkham városa már túlságosan régóta éli életét a tudatlanság szelíd szigetén, a végtelenség éjfekete tengerében. Mindössze egy maroknyi peches nyomozó merészel alámerülni a mélységekbe, hogy harcba szálljon az ősi gonosszal, amely minden irányból fenyegeti a valóságot ebben a New England-i városkában.

A Rettegés Arkhamban a rejtélyek és borzalmak kooperatív játéka, legfeljebb hat játékos számára. Minden különálló forgatókönyvben, melyeket H.P. Lovecraft írásai inspiráltak, Arkham egy-egy nyomozójának szerepét öltitek magatokra, és a város utcáin kutatva, együttes erővel azon fáradoztok, hogy megmentsétek az emberiséget a felfoghatatlan szörnyűségektől.

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Raktáron
34 760 Ft

Boldogító erősségek kártya. Segíts gyermekednek, hogy bátrabb, kitartóbb, harmonikus, boldog, életvidám gyermek legyen a Boldogító erősségek kártyával.

Ajánlott korosztály:
4 éves kortól
Raktáron
3 900 Ft

Durva, nyers és rendkívül trágár! Ezzel a BUMM! partijátékkal kifekszel a röhögéstől, és könyörögsz, hogy ne hagyjátok abba!
Mindössze egy hangulatteremtő mondat, meg egy pár szimultán ööö… közbeszúrás.
Készen állsz hát a BUMM!-ra?

Ajánlott korosztály:
18 éves kortól
Raktáron
13 120 Ft

Kalandozzatok a Tiltott rengetegben a szörnyek szörnyű könyvével. Ebben a kiegészítőben Harry, Hermione, Ron, Neville, vagy Luna Lovegood bőrébe bújva nézhetünk szembe félelmetes szörnyetegekkel. Ne feledd, hogy a legapróbb hiba is kéretlen figyelmet kelthet...

Csupán a csapatmunkával lesztek képesek legyőzni a gonosz erőit és tudjátok megvédeni a nevezetes helyszíneket, hogy béke honolhasson a varázsvilág felett.

A játék önmagában nem játszható, szükség van hozzá Harry Potter: Roxforti csata  alapjátékra!

Ajánlott korosztály:
11 éves kortól
Raktáron
14 410 Ft

Megérkezett a várva várt Kitchen Rush! Egy nemzetközileg is elismert magyar szerző, Turczi Dávid nagyszerű, valós idejű kooperatív "főzős" társasjátéka, természetesen nem csak sztárséfeknek!

Vettetek egy éttermet, aminek a sorsa csak is rajtatok múlik! Ti feleltek az étterem vagyonáért, elismertségéért és a vendégélményért!

Kizárólag a legfinomabb hozzávalókkal főzzetek, friss növényekkel fűszerezzétek az ételeket, és ne várakoztassátok meg a vendégeiteket! Ha minden jól megy, az étteremben nem marad üres asztal!

Ültessétek le a vendégeket, vegyétek fel a rendeléseiket, és készítsetek fenséges ételeket. A szabályokat lépésről lépésre, együtt fogjátok megtanulni a 8 egymást követő forgatókönyvön át. Lassan, de biztosan haladva éttermetek fejlődni fog, és egyre nagyobb elvárásokkal kerül majd szembe. Megvan bennetek mindaz, ami ahhoz kell, hogy mesterszakácsokká váljatok?

 

Ajánlott korosztály:
8 éves kortól
Raktáron
14 490 Ft

Önöket orvosként alkalmazták az új, korszerű orvosi központban. Neked és kollégáidnak együtt kell működnötök, hogy felvegyétek, diagnosztizáljátok és kezeljétek a különböző betegeket, akiknek szükségük van a segítségetekre. Használjátok erősségeiteket a kórházba érkező betegek kezelésére, de legyetek óvatosak, mert az orvosi hibáknak igen magas ára van a Clinic Rush-ben!

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Raktáron
14 990 Ft

Ezzel a kiegészítővel újabb ellenfelekkel színesíthetitek az ellenetek fellépő gonosztevők számát, hogy még izgalmasabb csatákban és kiélezett szituációkban mutathassátok meg, hogy mire is vagytok képesek.

 

A játék önmagában nem játszható, szükség van hozzá A Gyűrűk Ura: Utazások Középföldén  alapjátékra!

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Raktáron
6 610 Ft

A Spiel des Jahres 2021. díj nyertese A MICRO MACRO: CRIME CITY lett!!!

 

Még a legapróbb városban is számtalan bűntény történik. Crime City sem kivétel ez alól - a végzetes titkok, simlis rablások, rejtélyes halálesetek errefelé hétköznapi dolognak számítanak. Ideális hely arra, hogy vala

kiből mesterdetektív váljon! Nagyítókat a kézbe és irány az utca, derítsétek fel a legapróbb bűncselekményeket is!

A játék dobozában egy hatalmas térképet találtok, amin a bűntett felderítéséhez kell a kulcsfontosságú nyomokat fellelni

Ajánlott korosztály:
12 éves kortól
Raktáron
8 780 Ft

A Cultistorm egy kooperatív társasjáték, amelyben a játékosok a Massachusetts Állami Nyomozóiroda és a Miskatonic Egyetem különleges osztályának nyomozóit alakítják, a 20. század eleji Egyesült Államokban. A játék kiindulópontja, amikor Arkham környékén ijesztő, torz idegenek sokasága jelenik meg. E kultisták végső célja, hogy megidézzék uraikat, a Nagy Öregeket, akik a nagy kozmikus ürességben raboskodnak.
A játékosok célja, hogy felvegyék a harcot az összegyűlő kultistákkal, és megakadályozzák, hogy sikeresen végrehajtsák aljas rituáléjukat. Ha a kultisták képesek megidézni a Nagy Öregeket, a nyomozóknak meg kell állítaniuk őket, hogy megakadályozzák a világvégét. A Nyomozók varázslatokat, ősi őrzőket és letűnt korok szimbólumokkal ábrázolt ereklyéit használják a kultisták és mestereik elleni harcban.

Ajánlott korosztály:
13 éves kortól
Raktáron
19 990 Ft

Fenyegetés a kedvenceinktől! - Állatok terjesztik a legújabb vírusokat a világban! Egy ötödik szupervírus! - A négy tomboló vírus mellett felbukkant egy újabb és még veszélyesebb! Úgy látszik, hogy semmivel sem lehet kezelni a tüneteket, csak egy vakcina megalkotásával tudjátok legyőzni! Addig is szeparáljátok el a fertőzötteket és védjétek meg a világunkat!

A játék önmagában nem játszható, szükség van hozzá Pandemic  alapjátékra! 

Kombinálható még a Pengeélen, és A labor kiegészítőkkel!

Ajánlott korosztály:
8 éves kortól
Raktáron
11 920 Ft

Az Eldritch Horror egy kooperatív kalandjáték 1-8 játékos részére, amit a nagy sikerű társasjáték, a Rettegés Arkhamban inspirált.

1926-ot írunk, és világunk katasztrófa küszöbén áll. Ősi, elképzelhetetlen hatalommal bíró lény felébredni készül hosszas szendergéséből, hogy halált és őrületet hozzon a Földre. Különös kultuszok, leírhatatlan szörnyetegek pusztítanak minden kontinensen. Meghasad a valóság szövedéke, kapuk nyílnak bizarr világokra. Csak egy maroknyi bátor nyomozó sejti, mi is történik valójában. Ezek az állhatatos nők és férfiak, bármennyire is különbözőek, kénytelenek egyesíteni erejüket, hogy szembeszállhassanak a Mérhetetlen Vén fenyegetésével. Át kell kutatniuk a Föld legeldugottabb pontjait, meg kell küzdeniük az árnyakban lapuló szörnyetegekkel, meg kell találniuk a válaszokat az ősi rejtélyekre.

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Raktáron
27 180 Ft

Ez alkalommal Viktor Lavel, ambíciózus újságíró bőrébe bújhatsz az 1900-as Párizsi világkiállítás idején. Olyan sok itt az érdekes történet: az egyetem megnyitója, a nyári olimpia, az első metrómegálló átadása. De, mint Lavel, a régi, híres, nyomozó család tagja, te sokkal jobban érdeklődsz a tolvajlások, gyerekrablások, gyilkosságok irányába. Újságírói munkád segít abban, hogy te lehess az elsők egyike, aki értesül ezekről, az esetekről, az eszed pedig abban, hogy elsőként találhasd meg az elkövetőt.

Ajánlott korosztály:
12 éves kortól
Raktáron
10 190 Ft
A Scotland Yardra újabb eset érkezett: a Rockvalley család birtokán egy ismeretlen hullát találtak. Válj nyomozóvá, akár egyedül, akár a barátaiddal ebben a dedukciós, szabadulópaklihoz hasonló, kooperatív játékban, és bizonyítsd be, hogy nem Sherlock az egyetlen detektív géniusz a Yardnál! Tedd próbára nyomozói képességeid és tárd fel a rejtélyt, de vigyázz! Csak a vérbeli profik tudják kiszűrni a  nyomokat, amik a kezdő szimatkákat félrevezetik! Bizonyítsd be, hogy semmi sem rettenthet el az ügy feltárásától, sem nyomok, sem az, ha megcsap A halál ünnepi szele!

 

Ajánlott korosztály:
8 éves kortól
Raktáron
2 190 Ft

Szűkösek az erőforrásaid, és mindenhol a veszély leselkedik rád, és ellenségeid alig várnak, hogy elkaphassanak! A Fallout: Atomi Kötések Kooperatív Csomaggal többé nem egyedül kell neki vágnod a sok kihívásnak.
Ez a csomag lehetővé teszi, hogy a Fallout: A Társasjáték és a Fallout: Új-Kalifornia kiegészítő valamennyi forgatókönyvét kooperatív forgatókönyvekké alakítsák.

A játék önmagában nem játszható, csak a Fallout alapjátékkal!

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Raktáron
6 130 Ft

Mutasd be milyen jól tudsz együtt működni a barátaiddal, családoddal ebben az izgalmas és édes, kooperatív társasjátékban! Húzz egy lapkát, helyezd a le a játéktérre, és igyekezz biztonságba helyezni a dinókat a hegyek tetején! De vigyázz a lávával és a meteoritokkal!

Egy ellenfeletek van, mégpedig az idő!

Vulkánkitörések és meteoritok! A négy kis dinó jó kis kalamajkába került. Segítsetek nekik megmenteni a tojásaikat és elmenekülni a biztonságot nyújtó, felhők fölé magasodó hegyekre!

Ajánlott korosztály:
7 éves kortól
Raktáron
9 650 Ft

Vidám képes feladatokkal!

Két elefánt sétál keresztül az őserdőn, szeretnének eljutni a vízhez, ahol szomjukat olthatják.

Ahhoz, hogy előreléphessetek egy elefánttal az erdei úton, egyszerű szavakat kell ügyesen lerajzolnotok, elmutogatnotok, vagy szavakkal elmondanotok úgy, hogy a csapattársaitok kitalálják, hogy melyik szóra gondoltatok.

Ha ügyesek vagytok, akkor előreléphettek az elefánttal.

Két játékvariáció közül választhattok! Kooperatívan és csapatban is játszhattok!

Ajánlott korosztály:
4 éves kortól
Raktáron
7 620 Ft

1962-ben járunk a hidegháború idején. A Szovjetunió egy titkos projektbe fogott, a Medúza projektbe, hogy elkészítsék minden idők egyik legpusztítóbb vegyi fegyverét. A ti feladatotok, hogy a szövetséges, neutrális és szovjet városokat járva kiiktassátok a szovjet ügynököket, valamint új CIA munkatársakat juttassatok el mindenhova és megakadályozzátok több millió ártatlan ember halálát.

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Raktáron
24 900 Ft

A Scotland Yardra újabb eset érkezett: Edward Cartert, a híres régész professzort holtan találták irodájában.

Válj nyomozóvá, akár egyedül, akár a barátaiddal ebben a dedukciós, szabadulópaklihoz hasonló, kooperatív játékban, és bizonyítsd be, hogy nem Sherlock az egyetlen detektív géniusz a Yardnál! Tedd próbára nyomozói képességeid és tárd fel a rejtélyt, de vigyázz! Csak a vérbeli profik tudják kiszűrni a  nyomokat, amik a kezdő szimatkákat félrevezetik! Bizonyítsd be, hogy képes vagy a nyomokat kiszűrve az eset mélyére ásni magad, és megtalálni az összefüggést dr. Carter halála és az elátkozott bálvány között, akkor is, ha ehhez egészen A régész sírboltjába kell is leásnod!

Ajánlott korosztály:
8 éves kortól
Raktáron
2 190 Ft

Detektív krónikákA Detektív krónikák - Veszedelmes viszonyok társasjáték (Pocket Detective) 
 esetében újságíróként játszol. Minden évben egy kisvárosba kell mennetek, hogy tudósítást készítsetek a helyi fesztiválról. De ezúttal valami sokkal érdekesebb dologról fogtok írni... Meg kell oldanotok egy gyilkosságot, amely a fesztiválon történt, amelynek során riportot kellett készítenetek. A nyomok összegyűjtésével, a helyszínek vizsgálatával, de a tanúk és a gyanúsítottak kikérdezésével is rajtatok múlik, hogy a rejtély megoldásához a megfelelő döntéseket hozzátok meg!

Ajánlott korosztály:
10 éves kortól
Raktáron
3 290 Ft

Az Utazások Középföldén egy kizárólag kooperatív, fantasy és kaland társasjáték, 1-5 játékos számára. Te és a barátaid J.R.R. Tolkien A Gyűrűk Ura világa hősies karaktereinek szerepeit öltik magukra, akik Középföldét járják, hogy elvetemült ellenségekkel vívjanak csatákat, bátor döntéseket hozzanak, és harcba szálljanak a világot fenyegető gonoszsággal.

Lebilincselő kampányainak elágazó történetvezetésével, összetett mellékküldetéseivel, egyedi térkép generálási rendszerével és rendkívüli újrajátszhatóságával az Utazások Középföldén minden alkalommal újabb meglepetéseket tartogat. A játék egymással összefüggő forgatókönyveit végigjátszva össze kell dolgoznotok, hogy kibogozzátok a rejtélyek szálait, ellenségekkel küzdjetek, és egyre tovább göngyölítsétek a történetet, miközben igyekeztek védelmezni Középföldét a terjedő sötétséggel szemben.

Nagy kaland vár mindazokra, akik eléggé vakmerőek belevágni. Gyűjtsd hát magad köré barátaidat, rakjátok meg a batyuitokat, és próbáljatok szerencsét az Utazások Középföldén játékkal!

A játékhoz szükséges egy ingyenes, magyar nyelven is elérhető digitális segédalkalmazás!

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Raktáron
41 590 Ft
20

A természeti katasztrófák megállíthatatlanok - de a rászorulókat nem hagyhatjuk magukra! 
Döntsetek minél gyorsabban, hogyan osztjátok be a kockákat: ivóvizet, élelmet, oltóanyagot és más létfontosságú készleteket.

Ezeket kell a kétségbeesett városokba szállítani. Ha egységeteknek sikerül időben átadni az ellátmányokat, küldetésetek sikerrel jár!

A repülő már a kifutópályán, szóval indulás!

FIGYELEM! A Pandemic: Bevetésre készen, önálló társasjáték, nincs hozzá szükség a Pandemic alapjátékra!

Ajánlott korosztály:
8 éves kortól
Raktáron
9 990 Ft 
7 992 Ft
Kezdete: 2023.05.29 Vége: 2023.06.14

A vírusveszély továbbra is fent áll, viszont most csupán Európát éri a fenyegetés, ezért egy csapatba verődve kell közösen megakadályoznotok a pandémia elszabadulását és megmentenetek a kontinenst a fenyegető betegségtől.

Ajánlott korosztály:
8 éves kortól
Raktáron
5 800 Ft

Rendezzétek össze az állatcsaládok tagjait, mielőtt a farkasok közbeavatkoznak! Kooperatív családi kártyajáték.

Ajánlott korosztály:
5 éves kortól
Raktáron
3 350 Ft

A Marvel legnagyobb szuperhősei összefognak, hogy harcoljanak a gonosz ellen
Amikor a világot veszély fenyegeti, a szuperhősöknek össze kell fogniuk, hogy harcoljanak ellene. Amerika Kapitány, Vasember, Fekete Özvegy és még sokan mások készen állnak arra, hogy mindent megtegyenek, hogy megállítsák Vörös Koponya, Taskmaster és Ultron terveit.

A Marvel United – társasjátékban a játékosok olyan szuperhősök szerepébe bújnak, akik összefognak, hogy harcoljanak egy szupergonosz ellen. A város különböző helyszínein harcolva olyan küldetéseket kell teljesíteniük, mint a gengszterek kiiktatása és a civilek megmentése, mielőtt közvetlenül a gonosztevőt támadnák meg.

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Raktáron
15 390 Ft

Az Unlock!-Egzotikus kalandok a népszerű sorozat 4. része, 3 új szabadulószobás kalandot tartalmaz.

The Night of the Boogeymen: A mumus beférkőzött William álmaiba. Egyesítsétek erőiteket, hogy a kisfiú ismét nyugalomra lelhessen.

Scheherazade's Last Tale: A végső mese, mely az Ezeregyéjszaka világába kalauzol. A szultán halálra ítélte Scheherazade-t. Pattanjatok fel a varázsszőnyegre és mentsétek meg az életét!

Expedition: Challenger: Fedezzétek fel a dinoszauruszok lakta völgyet, és mentsétek meg Challenger professzor utolsó expedíciójának tagjait!

 

Ajánlott korosztály:

10-120 év

 

A játékosok száma:

1-6 fő

 

Várható játékidő:

45-75 perc

Ajánlott korosztály:
10 éves kortól
Raktáron
8 790 Ft

Ügyességi, gyorsasági, különlegesen kooperatív társasjáték

A feladat összegyűjteni a kártyákon látható fa építőelemeket és felépíteni a  totemtornyot. Csak a fapálcikák használhatók a megvalósításhoz! 

A kihúzott képen látható totemet kell felépíteni kéz remegés nélkül, biztos forma-, színválasztásal, gyorsan és precízen. Mivel minden játékos egyszerre épít  az építőelemek pedig egy helyen, az asztal közepén elhelyett dobozban vannak, célszerű a kölcsönös együttműködés az elemek kiemelésnél. Sokoldalú fejlesztő játék, figyelem, kép és forma egyeztetés, emlékezet, szem-kéz koordináció, szerialitás, kitartás, gyorsaság, mind-mind fejlődnek ezzel a különleges társasjátékkal.

Ajánlott korosztály:
6 éves kortól
Raktáron
9 940 Ft

A bűvész előadás pillanatokon belül kezdődik.

A függöny mögött minden káoszban áll, a nyulak ugrálnak mindenfele, a kalapok a földön gurulnak. Mindent vissza kell rendezni a maga helyére.
Siessetek! A nézőközönség kezd türelmetlenné válni!

A Varázs bagázs társasjátékban a játékosoknak együtt kell működniük, hogy meghatározott időn belül, megfelelő módon sorba rendezzék a nyulakat és a kalapokat, hogy elindulhasson a bűvész show.

 

Ajánlott korosztály:
10 – 120 éves

Játékosok száma:
1 – 4 játékos részére

Játékidő:
5 – 10 perc

Ajánlott korosztály:
8 éves kortól
Raktáron
5 690 Ft

A Detektív krónikák visszatér egy új megoldandó esettel!

Ebben a harmadik kalandban, a Detektív krónikák - Szorít az idő társasjátékban bombát találtak egy vegyi üzemben, és egy heves hurrikán csapott le a kisvárosra, ahol éppen tartózkodsz, elvágva azt a világ többi részétől. Vedd át a nyomozást, találd meg a bűnözőket és mentsd meg a várost!

Ajánlott korosztály:
10 éves kortól
Raktáron
3 240 Ft

Ragnarök közeleg. Az egész létezés sorsa forog kockán. Elkerülhetetlen a pusztulás, vagy van mód a végső kataklizma elkerülésére? A nagy hatalommal rendelkező misztikus lények, a nornák úgy döntöttek, hogy nem mennek csendben a feledés homályába, és figyelmüket a Sors kútja, Urðr felé fordították, hogy megtalálják a Ragnarök megállításának minden lehetséges módját. A God of War: A kártyajátékban a játékosok a Nornok szerepébe bújnak, miközben a hősök és események különböző kombinációival próbálkoznak, hogy megállítsák Ragnaröket. 

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Raktáron
14 990 Ft

Megérkezett a népszerű videójáték társasjáték adaptációja. A játék  mechanizmusa a Pandemic játékokéra hasonlít, közösen kell szembenéznetek a rátok váró feladatokkal, és a rengeteg veszéllyel. A játékban messze északra látogattok, ahol bizony a jég, a fagy, a sötétség, és egy haragos király az úr, akit élőholt seregek szolgálnak.

Meg tudtok birkózni ezzel a rendkívül nehéz feladattal? 

 

Ajánlott korosztály:

14-120 év

 

Játékosok száma:

1-5 fő

 

Várható játékidő:

45-60 perc

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Raktáron
20 290 Ft

A közkedvelt mese kártyás változata. Itt nem csak elképzeljük, hanem meg is személyesítjük a kismalacokat, és ettől nagyon izgalmas ez a játék. Ahhoz, hogy mind a hárman megmeneküljenek a gonosz farkastól, szorosan együtt kell működniük, akár csak a ház felépítésében.

Együttműködési/kooperatív társasjáték.

 

Ajánlott korosztály:
5 éves kortól
Raktáron
12 990 Ft
A Dolog egy olyan társasjáték, amely különböző mechanizmusokat vegyít, hogy a lehető leghűbb élményt nyújtsa az eredeti filmhez. Ez egy titkos szerepes játék, amelyben az egyik játékos kezdetben a Dolog, a többi játékos pedig ember. A Dolog célja, hogy megfertőzzön másokat, megakadályozza a túlélők menekülését a bázisról, vagy emberként viselkedve megpróbáljon velük együtt elmenekülni.

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Raktáron
16 990 Ft

Az Atlanti-óceán mélyén kegyetlen, kimondhatatlan borzalmak hada lapul: a Mélységiek, akiket Hydra anya és Dagon atya vezet. Ismeretlen okokból célba vették az Atlanticát, és kegyenceik, akik ember-Mélységi hibridek alakját öltik magukra, beszivárogtak a gőzhajóra, hogy belülről segítsenek elsüllyeszteni azt. Az Unfathomable minden egyes játékában egy vagy több játékos az egyik ilyen hibrid szerepét veszi át, és az, hogy mennyire jól tudják titokban szabotálni a többi játékos erőfeszítéseit, jelentheti a különbséget a sikeres utazás és az elsüllyedt hajó között.

Gyanakvás, titkos lojalitások és fondorlatos stratégiák uralják a napot! A Kifürkészhetetlen játékban a barátaiddal egy gőzöst irányítotok, de nem mindenkiben bízhatsz meg. Miközben rettenetes mélységlakók másznak elő az óceán elképzelhetetlen mélységeiből, titokban bármelyik játékos lehet aljas kultista vagy borzalmas mélységlakó hibrid. Ne fordíts hátat senkinek – minden ravaszságodra szükséged lesz, hogy megmentsd a hajót a hullámsírtól. Küzdj meg a mélységlakók seregével, leplezd le az árulókat, és vezesd haza az Atlanticát a Kifürkészhetetlen játékban!

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Raktáron
25 290 Ft

Milyen hangokat hallhatnál egy kísértetjárta házban, a "nem is parás'-tól a "na most új gatyót kell húzni"-ig? Milyen tárgyat adnál ajándékba a földönkívülieknek, ha a skála egyik végén egy új baráti kapcsolat jönne létre, a másik véglet pedig a Föld inváziójának kirobbantása? Ahány ember, annyi válasz, de vajon lehetséges ezeket sorba rendezni? A Top10 partyjátékban a játékosok a képtelen ötletek és nonszensz helyzetek tízes listáját alakítják majd, és kooperatívan igyekeznek rávezetni a Játékmestert a helyes sorrendre. Végtelen kreativitás, közös móka, 1-10-es skálán!

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Raktáron
6 390 Ft

Éld át a szabadulószoba izgalmát a Titokzatos ház társasjátékban! Bebörtönöztek ebbe a házba, és az egyetlen kiút az, ha megoldod az összes
rejtvényt, amiket odabent találsz! Helyezz rejtvénykártyákat a doboz tetejébe, amelyek a játék során felfedve és megoldva mesélnek egy történetet. Egy alkalmazás vezeti végig a játékot, és nyomon követi a csapatod előrehaladását és az időt. Az alapjáték két kalandot tartalmaz: "Családi portré" és "A labirintus ura".

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Raktáron
10 550 Ft

Mesebeli társasjáték kicsiknek, a klasszikus Hamupipőke mese elemeivel. Gyönyörű képi világ egy kooperatív játékban, amit akár egyedül is játszhatsz! Találd meg az összes kelléket, ami szükséges a bálra még mielőtt éjfélt üt az óra.

Gyűjtsd össze az egereket, a cipellőket vagy akár a tököt és a hintót, hogy eljuthass a bálba és részese legyél ennek a varázslatos mesének. Tornáztasd a memóriád vagy használd fel a különleges kártyalapok adottságait, hogy az idő lejárta előtt összegyűjtsd a párokat.

 

Raktáron
6 160 Ft

Újra támadnak a Zombik!

A Zombicide – második kiadás frissített és egyszerűsített szabályokat tartalmaz az első kiadáshoz képest. Válasszatok a 12 túlélő és a 25 küldetés közül és már kezdődhet is a zombiírtás!

Dolgozzatok csapatban, gyűjtsetek fegyvereket, találjátok ki a megfelelő taktikát az élőholtak ellen!

Minél több zombit irtotok ki, annál magasabb lesz a teljesítőképességetek!

Kössétek fel a nadrágot, óriási, küzdelmes csata vár rátok!

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Raktáron
32 490 Ft

A Spiel des Jahres 2019. díj nyertese a Csak egy lett!!

Csak egy szót írhatsz le - de az legyen nagyon egyedi!
Egy kooperatív partijáték, amelyben csak a csapatotokon múlik, hány titkos szót tudtok kitalálni! Találjátok ki a legjobb kulcsszavakat, amivel az aktív játékost rávezethetitek a titkos szóra!

Vigyázzatok: ha ketten ugyanazt a kulcsszót adjátok meg, azt nem használhatjátok!

Ajánlott korosztály:
8 éves kortól
Raktáron
7 770 Ft

Azt gondolod olyan könnyű 20-ig elszámolni? Na, majd meglátjuk!

Denevér Dani mindent meg fogy tenni, hogy nehezítse a dolgotokat, újabb és újabb feladatokat ad nektek, amiket észben kell tartanotok.

A játékosok sorban mondják a számokat, addig, amíg egy kihívás közbe nem szól. Ötöst kell mondanom vagy tapsolnom kell?

Ha egy pörgős, együttműködős parti játékra vágytok, akkor próbáljátok ki a Ki20Tuk! társasjátékot!

Ajánlott korosztály:
7 éves kortól
Raktáron
3 770 Ft

Egy csendes amerikai kisvárost különös kór támad meg. Mentsétek meg Marcyt és vele együtt a jövőt!

EZ A KIEGÉSZÍTŐ ÖNMAGÁBAN NEM JÁTSZHATÓ, CSAK A T.I.M.E. Stories ALAPJÁTÉKKAL! Az alapjátékot az Év Játékának jelölték 2015-ben (BGG), illetve 2015-ben és 2016-ban több, összesen 4 másik jelölést is kapott.

Ajánlott korosztály:
12 éves kortól
Raktáron
4 270 Ft
Gyorsan kapcsolsz? A Szókötő egy kooperatív társasjáték, amely a nyomok közötti kapcsolatok kialakításáról szól. Töltsétek ki közösen a kódszavakból álló rácsot úgy, hogy olyan egyszavas nyomokat adtok, amelyek két különböző kódszó keresztezését jelentik a rácsban. Gondosan fontoljátok meg a nyomokat, és gondolkodjatok csapatként, hogy minél nagyobb részt töltsetek ki a rácsból! A több ezer különböző kombináció garantálja a végtelen szórakozást! ...
Ajánlott korosztály:
7 éves kortól
Raktáron
3 920 Ft

Egy különleges színező is lapul, ami kifejezetten az erősségekhez kapcsolódó ábrákat és mondókákat tartalmaz. A kártyák segítségével a gyerekek tehát megismerkedhetnek a saját karaktererősségeikkel, majd a kifestő használatával és a mondókák memorizálásával rögzíthetik magukban a tanultakat.

Ajánlott korosztály:
4 éves kortól
Raktáron
1 900 Ft

Az Érzel-mese játék olyan eszköz a szülők, vagy a gyermekekkel dolgozó szakemberek kezében, ami lehetőséget biztosít az érzelmekről szóló beszélgetésekre. Az Érzel-mese csomaggal számos játék játszható, mely az érzelmi intelligencia több részterületére hat. Segít felismerni a látott érzelmeket, megfogalmazni adott szituációban átélteket, a körülöttünk élők „bőrébe bújva” átgondolhatjuk, hogy vajon a másik mit érez. 

A játékban levő helyszíntáblák a gyermekek számára ismerős, napi szinten megjelenő színtereket ábrázolnak, így minden tábla rengeteg történetet, eseményt hív elő gondolataikból.  A változatos helyszínek és karakterek számtalan mese alkotására adnak lehetőséget, melyhez Vigovszky Rita Szederke illusztrátor teremt meg egy csodálatos világot.

Ajánlott korosztály:
4 éves kortól
Raktáron
5 990 Ft

A Cthulhu: A halandó halál  című társasjátékban  a játékosok a Nyomozókat irányítják, akik egy Földre idézett Vénisten legyőzésére törekszenek. Késésben vannak, mivel a megidézési rituálé már folyamatban van. De ha elég nyomot tudnak gyűjteni ahhoz, hogy megtalálják a gyenge pontot, vagy éppen eléggé megváltoztatják a rituálét ahhoz, hogy azt okozzák, akkor halálra tudják robbantani az istent, mielőtt az megvetné a lábát. Együtt dolgozva a játékosok szektások ellen harcolnak, válaszokat keresnek, és megpróbálják megakadályozni, hogy a már amúgy is megtört elméjük még jobban elferdüljön.

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Raktáron
29 490 Ft

A Titkos ajtó egy nagyon könnyen tanulható társasjáték, 1 - 8 játékos részére, az átlagos játékidő rövid, kb. 15 perc. A társas elsősorban gyerekeknek készült, akár már 5 éves kortól is játszható, de remek szórakozást nyújt az egész családnak. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a memória mechanizmusra. A játék kibontása és összeállítása után egy igényesen kidolgozott 3D-s játékteret kapunk, ami külön izgalmat jelent a gyerkőcök számára.

Múlt éjszaka tolvajok jártak a kastélyban, és három értékes tárgyat rejtettek el, hogy ma éjfélkor visszatérjenek, és elvigyék azokat. A játékosok a detektívek, meg kell előzniük őket, és közösen kell kinyomozniuk, hogy vajon mi rejtőzik a titkos csapóajtó alatt. Ha ez sikerül, mielőtt tizenkettőt üt az óra, akkor a detektívcsapaté a győzelem.

Ajánlott korosztály:
5 éves kortól
Raktáron
6 300 Ft

A Fedőnevek Négyszemközt egy kooperatív játék kettő vagy több játékos részére. Önállóan játszható, nem szükséges hozzá más Fedőnevek játék.
Ketten dolgoztok egy titkos küldetésen. A feladatotok: kapcsolatba lépni 15 ügynökkel úgy, hogy közben elkerülitek az ellenséges bérgyilkosokat. Te ismered azokat az ügynököket, akikkel a társad biztonságosan találkozhat. A társad ismeri azokat az ügynököket, akikkel te találkozhatsz biztonságosan. Csak egyszavas célzásokkal utalhattok a megfelelő ügynökökre, egyszerre akár több szóra is az asztalon, hogy egymást a keresett ügynökökhöz irányítsátok, mielőtt kifuttok az időből.

Ajánlott korosztály:
11 éves kortól
Raktáron
5 780 Ft