25.000 FORINT FELETT INGYEN SZÁLLÍTÁS!!! 6.000 Ft feletti vásárlásnál INGYENES 40.000 Ft értékű Zalakarosi Welness utalvány! A kosárnál válaszd ki az ajándékot! Szállítás 690 Ft-tól!

Kérdés esetén hívj minket! +36-1/300-9060 (munkanapokon 10-18 óráig)
Írj emailt: info@tarsasjatekrendeles.hu
Szállítás 690 Ft-tól

 

Blog

A kooperatív társasjátékok izgalmával az együttműködés öröméért

Ali
2021.11.12 19:59
A kooperatív társasjátékok izgalmával az együttműködés öröméért

A kooperatív társasjátékok lényege alapvetően különbözik azoktól a játékoktól, amelyek játékostársunk legyőzésére irányul. Ahogy az a kategórianévben is szerepel, a győzelemhez az egymással való kooperáció révén lehet eljutni. Nem kell mást tenni, mint segíteni társunkat, és az a megoldáshoz vezet bennünket is.

A kooperatív társasjátékok az együttműködésre építenek

A hagyományos, versenyzésen alapuló játékokkal szemben, ahol az egyik játékos nyer, a másik veszít, a kooperatív játékok más célt képviselnek. Kedvünktől és egyéni preferenciánktól függ, hogy mikor melyik típusú játékot vesszük elő, de az biztos, hogy mindegyik más-más szempontból tesz majd hozzá a mindennapokhoz.
Minden társasnak megvan a sajátos menete, jellemző feladatok, egymástól eltérő izgalom. Az egyik korábbi cikkünkben a szabadulószobás játékokról ejtettünk szót, mostani cikkünkben azt szeretnénk bemutatni, hogy miért is jó az, ha olykor kooperatív játékokat választunk a társas összejövetelek játékaként.
A legfontosabb jellemzője a kooperatív társasjátékoknak az, hogy a játékosok tényleg közösen játszanak: együtt nyernek vagy veszítenek. A szórakozás értéke abból származik, amit a játék kihívásaként élnek meg a játék résztvevői, és nem abból, hogy ügyességükkel legyőzik egyik vagy másik társukat.
Mindez kicsit szokatlan lehet számunkra, hiszen világunkat manapság már teljesen átszőtte az a törekvés, hogy mi akkor lehetünk a legjobbak, ha legyőzzük a társunkat. Nézzük csak végig, egytől egyig erről szól minden: a sporttól a politikán keresztül a tévéműsorokon és osztálytermi vetélkedőkön át a legtöbb helyen visszaköszön ez a cél. Pedig milyen szép volna, ha nem ezen, hanem inkább egymás segítésén volna a lényeg, és aszerint menne előre a világ.
A témával foglalkozó szakemberek mind egyetértenek abban, hogy a kooperatív társasjátékok - melyek boltunkbanKitchen Rush kooperatív társasjáték - Tarsasjatekrendeles.hu is nagy számban kaphatók - ennek a kölcsönös együttműködésnek a megéléséhez segítenek bennünket a mindennapokban, amely élménynek a megtapasztalása a játék során alapból sok előnyt jelent mindenki számára.

A kooperatív társasjátékozás pozitívumai

Az együttműködésen alapuló játékoknak az a legnagyobb előnye, hogy ezekben mindenki nyer, de rengeteg más pozitív dolgot is meg lehet tapasztalni még: a közös munka, az egység, a közös hatékonyság, a baráti szövetkezés mind-mind jelen van, és társadalmilag hasznos fejlődést jelenthet.
A játékok menete alatt megtapasztalt közös munka magában foglalja a kommunikációt, a megosztás örömét, a segítést, a kompromisszumra jutást, a bátorítást és a meghallgatást is egyben.
A kooperatív társasokkal több korosztály is játszhat, így korosztálytól függetlenül hozza össze a játék az adott társaságot. A játékok azzal hangsúlyozzák az együttműködés szükségszerűségét, hogy megmutatják, hogy a közös munka mennyire hatékony és mennyire pozitív tud lenni minden fél számára. A közös cél elérésére építve rávezeti a játékosokat arra, hogy el kell fogadni a másikat, esetlegesen a másik dominanciáját, és mindezek eléréséhez megmutatja az emberek számára a legjobb eszközt, a kedvességet.
Azok, akik a versenyhelyzeteket fokozottabb stresszként élik meg, tegyenek próbát a kooperatív társasokkal is, mert a nyugodt kikapcsolódás lehetősége sokkal inkább biztosított ezekkel a békés játékokkal. Elérhetőségeinken szívesen adunk tippeket, hogy mely játékokat érdemes elsősorban kipróbálni, és melyiket milyen társaságban érdemes leginkább bevetni.