40.000 FORINT FELETT INGYEN SZÁLLÍTÁS!!! 9.000 Ft feletti vásárlásnál INGYENES 40.000 Ft értékű Zalakarosi Welness utalvány! A kosárnál válaszd ki az ajándékot! Szállítás 1190 Ft-tól!

Kérdés esetén hívj minket! +36-1/300-9060 (munkanapokon 10-18 óráig)
Írj emailt: info@tarsasjatekrendeles.hu
Szállítás 1090 Ft-tól

 

Blog

A kooperatív társasjátékok izgalmával az együttműködés öröméért

Ali
2021.11.12 19:59
A kooperatív társasjátékok izgalmával az együttműködés öröméért

A kooperatív társasjátékok lényege alapvetően különbözik azoktól a játékoktól, amelyek játékostársunk legyőzésére irányul. Ahogy az a kategórianévben is szerepel, a győzelemhez az egymással való kooperáció révén lehet eljutni. Nem kell mást tenni, mint segíteni társunkat, és az a megoldáshoz vezet bennünket is.

A kooperatív társasjátékok az együttműködésre építenek

A hagyományos, versenyzésen alapuló játékokkal szemben, ahol az egyik játékos nyer, a másik veszít, a kooperatív játékok más célt képviselnek. Kedvünktől és egyéni preferenciánktól függ, hogy mikor melyik típusú játékot vesszük elő, de az biztos, hogy mindegyik más-más szempontból tesz majd hozzá a mindennapokhoz.
Minden társasnak megvan a sajátos menete, jellemző feladatok, egymástól eltérő izgalom. Az egyik korábbi cikkünkben a szabadulószobás játékokról ejtettünk szót, mostani cikkünkben azt szeretnénk bemutatni, hogy miért is jó az, ha olykor kooperatív játékokat választunk a társas összejövetelek játékaként.
A legfontosabb jellemzője a kooperatív társasjátékoknak az, hogy a játékosok tényleg közösen játszanak: együtt nyernek vagy veszítenek. A szórakozás értéke abból származik, amit a játék kihívásaként élnek meg a játék résztvevői, és nem abból, hogy ügyességükkel legyőzik egyik vagy másik társukat.
Mindez kicsit szokatlan lehet számunkra, hiszen világunkat manapság már teljesen átszőtte az a törekvés, hogy mi akkor lehetünk a legjobbak, ha legyőzzük a társunkat. Nézzük csak végig, egytől egyig erről szól minden: a sporttól a politikán keresztül a tévéműsorokon és osztálytermi vetélkedőkön át a legtöbb helyen visszaköszön ez a cél. Pedig milyen szép volna, ha nem ezen, hanem inkább egymás segítésén volna a lényeg, és aszerint menne előre a világ.
A témával foglalkozó szakemberek mind egyetértenek abban, hogy a kooperatív társasjátékok - melyek boltunkbanKitchen Rush kooperatív társasjáték - Tarsasjatekrendeles.hu is nagy számban kaphatók - ennek a kölcsönös együttműködésnek a megéléséhez segítenek bennünket a mindennapokban, amely élménynek a megtapasztalása a játék során alapból sok előnyt jelent mindenki számára.

A kooperatív társasjátékozás pozitívumai

Az együttműködésen alapuló játékoknak az a legnagyobb előnye, hogy ezekben mindenki nyer, de rengeteg más pozitív dolgot is meg lehet tapasztalni még: a közös munka, az egység, a közös hatékonyság, a baráti szövetkezés mind-mind jelen van, és társadalmilag hasznos fejlődést jelenthet.
A játékok menete alatt megtapasztalt közös munka magában foglalja a kommunikációt, a megosztás örömét, a segítést, a kompromisszumra jutást, a bátorítást és a meghallgatást is egyben.
A kooperatív társasokkal több korosztály is játszhat, így korosztálytól függetlenül hozza össze a játék az adott társaságot. A játékok azzal hangsúlyozzák az együttműködés szükségszerűségét, hogy megmutatják, hogy a közös munka mennyire hatékony és mennyire pozitív tud lenni minden fél számára. A közös cél elérésére építve rávezeti a játékosokat arra, hogy el kell fogadni a másikat, esetlegesen a másik dominanciáját, és mindezek eléréséhez megmutatja az emberek számára a legjobb eszközt, a kedvességet.
Azok, akik a versenyhelyzeteket fokozottabb stresszként élik meg, tegyenek próbát a kooperatív társasokkal is, mert a nyugodt kikapcsolódás lehetősége sokkal inkább biztosított ezekkel a békés játékokkal. Elérhetőségeinken szívesen adunk tippeket, hogy mely játékokat érdemes elsősorban kipróbálni, és melyiket milyen társaságban érdemes leginkább bevetni.

Rendezzétek össze az állatcsaládok tagjait, mielőtt a farkasok közbeavatkoznak! Kooperatív családi kártyajáték.

Ajánlott korosztály:
5 éves kortól
Raktáron
3 350 Ft

Önöket orvosként alkalmazták az új, korszerű orvosi központban. Neked és kollégáidnak együtt kell működnötök, hogy felvegyétek, diagnosztizáljátok és kezeljétek a különböző betegeket, akiknek szükségük van a segítségetekre. Használjátok erősségeiteket a kórházba érkező betegek kezelésére, de legyetek óvatosak, mert az orvosi hibáknak igen magas ára van a Clinic Rush-ben!

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Raktáron
16 430 Ft

1962-ben járunk a hidegháború idején. A Szovjetunió egy titkos projektbe fogott, a Medúza projektbe, hogy elkészítsék minden idők egyik legpusztítóbb vegyi fegyverét. A ti feladatotok, hogy a szövetséges, neutrális és szovjet városokat járva kiiktassátok a szovjet ügynököket, valamint új CIA munkatársakat juttassatok el mindenhova és megakadályozzátok több millió ártatlan ember halálát.

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Rendelhető
25 910 Ft

Durva, nyers és rendkívül trágár! Ezzel a BUMM! partijátékkal kifekszel a röhögéstől, és könyörögsz, hogy ne hagyjátok abba!
Mindössze egy hangulatteremtő mondat, meg egy pár szimultán ööö… közbeszúrás.
Készen állsz hát a BUMM!-ra?

Ajánlott korosztály:
18 éves kortól
Rendelhető
13 430 Ft

Kalandozzatok a Tiltott rengetegben a szörnyek szörnyű könyvével. Ebben a kiegészítőben Harry, Hermione, Ron, Neville, vagy Luna Lovegood bőrébe bújva nézhetünk szembe félelmetes szörnyetegekkel. Ne feledd, hogy a legapróbb hiba is kéretlen figyelmet kelthet...

Csupán a csapatmunkával lesztek képesek legyőzni a gonosz erőit és tudjátok megvédeni a nevezetes helyszíneket, hogy béke honolhasson a varázsvilág felett.

A játék önmagában nem játszható, szükség van hozzá Harry Potter: Roxforti csata  alapjátékra!

Ajánlott korosztály:
11 éves kortól
Raktáron
15 350 Ft
Gyorsan kapcsolsz? A Szókötő egy kooperatív társasjáték, amely a nyomok közötti kapcsolatok kialakításáról szól. Töltsétek ki közösen a kódszavakból álló rácsot úgy, hogy olyan egyszavas nyomokat adtok, amelyek két különböző kódszó keresztezését jelentik a rácsban. Gondosan fontoljátok meg a nyomokat, és gondolkodjatok csapatként, hogy minél nagyobb részt töltsetek ki a rácsból! A több ezer különböző kombináció garantálja a végtelen szórakozást! ...
Ajánlott korosztály:
7 éves kortól
Raktáron
4 410 Ft
15

Ezzel a kiegészítővel újabb ellenfelekkel színesíthetitek az ellenetek fellépő gonosztevők számát, hogy még izgalmasabb csatákban és kiélezett szituációkban mutathassátok meg, hogy mire is vagytok képesek.

 

A játék önmagában nem játszható, szükség van hozzá A Gyűrűk Ura: Utazások Középföldén  alapjátékra!

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Raktáron
7 670 Ft 
6 520 Ft
Kezdete: 2024.02.27 Vége: 2024.03.15

Vedd fel a napszemüveget, és porold le a nagyítót: a Detektív krónikák - Gyilkosság az egyetemen társasjáték segítségével a nappalidból is játszhatsz CSI-stílusú nyomozósdit.  A Detektív krónikák játéksorozatban a játékosok különböző szövevényes ügyek és rejtélyes történetek nyomozását vállalják. A játékosok nyomokat gyűjtenek, gyanúsítottakat hallgatnak ki, letartóztatásokat hajtanak végre, és összepárosítják az információkat az ügy sikeres megoldása érdekében.

Ajánlott korosztály:
10 éves kortól
Raktáron
3 590 Ft

Az Atlanti-óceán mélyén kegyetlen, kimondhatatlan borzalmak hada lapul: a Mélységiek, akiket Hydra anya és Dagon atya vezet. Ismeretlen okokból célba vették az Atlanticát, és kegyenceik, akik ember-Mélységi hibridek alakját öltik magukra, beszivárogtak a gőzhajóra, hogy belülről segítsenek elsüllyeszteni azt. Az Unfathomable minden egyes játékában egy vagy több játékos az egyik ilyen hibrid szerepét veszi át, és az, hogy mennyire jól tudják titokban szabotálni a többi játékos erőfeszítéseit, jelentheti a különbséget a sikeres utazás és az elsüllyedt hajó között.

Gyanakvás, titkos lojalitások és fondorlatos stratégiák uralják a napot! A Kifürkészhetetlen játékban a barátaiddal egy gőzöst irányítotok, de nem mindenkiben bízhatsz meg. Miközben rettenetes mélységlakók másznak elő az óceán elképzelhetetlen mélységeiből, titokban bármelyik játékos lehet aljas kultista vagy borzalmas mélységlakó hibrid. Ne fordíts hátat senkinek – minden ravaszságodra szükséged lesz, hogy megmentsd a hajót a hullámsírtól. Küzdj meg a mélységlakók seregével, leplezd le az árulókat, és vezesd haza az Atlanticát a Kifürkészhetetlen játékban!

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Rendelhető
28 790 Ft

Szereted az izgalmas küldetéseket?

Ha igen akkor a Port Royal Big Box társasjáték igazán tetszeni fog!

Nincs más dolgod, mint hajókat és legénységet bérelni és küldetések során legyőzni a rettegett Ares kalózokat.

Fogadj el minél több megbízást, ezzel növelheted befolyásodat, így a céljaid elérése is könnyebben megvalósulhat. De légy óvatos, mert ha túl sokat kockáztatsz, még a végén üres kézzel távozol!

Ezzel a nagyszerű stratégiai játékkal egyedül is, de akár egymás ellen vagy kooperatív módban is játszhattok!

A Big Box tartalmazza az alapjátékot + 2 kiegészítőt (A kaland elkezdődik, Csak még egy szerződés). Találsz még benne: Szerencsejátékos promópack, Vitorlát bonts játékvariáns.

 

Ajánlott korosztály:
8 éves kortól
Raktáron
10 270 Ft
15

A természeti katasztrófák megállíthatatlanok - de a rászorulókat nem hagyhatjuk magukra! 
Döntsetek minél gyorsabban, hogyan osztjátok be a kockákat: ivóvizet, élelmet, oltóanyagot és más létfontosságú készleteket.

Ezeket kell a kétségbeesett városokba szállítani. Ha egységeteknek sikerül időben átadni az ellátmányokat, küldetésetek sikerrel jár!

A repülő már a kifutópályán, szóval indulás!

FIGYELEM! A Pandemic: Bevetésre készen, önálló társasjáték, nincs hozzá szükség a Pandemic alapjátékra!

Ajánlott korosztály:
8 éves kortól
Raktáron
11 510 Ft 
9 784 Ft
Kezdete: 2024.02.27 Vége: 2024.03.15

Az Endurance eltűnt valahol a tengeren! Mi történt valójában a brit "Birodalmi Transzantarktiszi Expedícióval"? Jeges szelek, félelmetes jégtáblák és a csontig hatoló hideg fogja a megnehezíteni a dolgotokat az igazság keresése közben...

EZ A KIEGÉSZÍTŐ ÖNMAGÁBAN NEM JÁTSZHATÓ, CSAK A T.I.M.E. Stories ALAPJÁTÉKKAL! Az alapjátékot az Év Játékának jelölték 2015-ben (BGG), illetve 2015-ben és 2016-ban több, összesen 4 másik jelölést is kapott.

Ajánlott korosztály:
12 éves kortól
Rendelhető
4 790 Ft

Ügyességi, gyorsasági, különlegesen kooperatív társasjáték

A feladat összegyűjteni a kártyákon látható fa építőelemeket és felépíteni a  totemtornyot. Csak a fapálcikák használhatók a megvalósításhoz! 

A kihúzott képen látható totemet kell felépíteni kéz remegés nélkül, biztos forma-, színválasztásal, gyorsan és precízen. Mivel minden játékos egyszerre épít  az építőelemek pedig egy helyen, az asztal közepén elhelyett dobozban vannak, célszerű a kölcsönös együttműködés az elemek kiemelésnél. Sokoldalú fejlesztő játék, figyelem, kép és forma egyeztetés, emlékezet, szem-kéz koordináció, szerialitás, kitartás, gyorsaság, mind-mind fejlődnek ezzel a különleges társasjátékkal.

Ajánlott korosztály:
6 éves kortól
Raktáron
9 940 Ft

Egy különleges színező is lapul, ami kifejezetten az erősségekhez kapcsolódó ábrákat és mondókákat tartalmaz. A kártyák segítségével a gyerekek tehát megismerkedhetnek a saját karaktererősségeikkel, majd a kifestő használatával és a mondókák memorizálásával rögzíthetik magukban a tanultakat.

Ajánlott korosztály:
4 éves kortól
Raktáron
2 298 Ft

Fenyegetés a kedvenceinktől! - Állatok terjesztik a legújabb vírusokat a világban! Egy ötödik szupervírus! - A négy tomboló vírus mellett felbukkant egy újabb és még veszélyesebb! Úgy látszik, hogy semmivel sem lehet kezelni a tüneteket, csak egy vakcina megalkotásával tudjátok legyőzni! Addig is szeparáljátok el a fertőzötteket és védjétek meg a világunkat!

A játék önmagában nem játszható, szükség van hozzá Pandemic  alapjátékra! 

Kombinálható még a Pengeélen, és A labor kiegészítőkkel!

Ajánlott korosztály:
8 éves kortól
Rendelhető
13 430 Ft

A Spiel des Jahres 2021. díj nyertese A MICRO MACRO: CRIME CITY lett!!!

 

Még a legapróbb városban is számtalan bűntény történik. Crime City sem kivétel ez alól - a végzetes titkok, simlis rablások, rejtélyes halálesetek errefelé hétköznapi dolognak számítanak. Ideális hely arra, hogy vala

kiből mesterdetektív váljon! Nagyítókat a kézbe és irány az utca, derítsétek fel a legapróbb bűncselekményeket is!

A játék dobozában egy hatalmas térképet találtok, amin a bűntett felderítéséhez kell a kulcsfontosságú nyomokat fellelni

Ajánlott korosztály:
12 éves kortól
Raktáron
9 720 Ft

A Decktective: The Will without an Heir egy kooperatív nyomozós játék, 3D-s helyszínnel. 

Gyűjtsd össze a nyomokat: dokumentumokat, nyomokat, tanúvallomásokat... Nyomozz, és állj elő hihető elméletekkel.

Rejtély egy kártyapakliban, egy ügy igazi detektíveknek!

 

Hollandia, 1698: Cornelius Kloost, a Kloos Kereskedelmi Társaság régi elnökét holtan találják.
Műtermi széfje nyitva van: benne egy még mindig lepecsételt végrendelet. Hatalomra szomjazik?

Kapzsiság? Bosszúvágy? Mi vezetett ehhez a szörnyű epilógushoz?
Gyűjtsd össze a nyomokat: dokumentumokat, nyomokat, tanúvallomásokat... Nyomozz, és állj elő hihető elméletekkel.

Ajánlott korosztály:
12 éves kortól
Rendelhető
4 240 Ft

Hamarosan kezdődik a fantázia vásár, és a birodalom minden tájáról mesehősök érkeznek a városba a kiállításra. Mindenki tudja, hogy csak egy helyen akarnak megszállni a látogatók: A Tündérmese Fogadóban! A Tündérmese Fogadó társasjátékban két játékos próbálja a legtöbb aranyérmét megszerezni a játék végére. A felálláshoz a játékosok kiválasztják az adott játék során jelenlévő vendégek karakterkártyáit, majd elveszik a megfelelő karakterjegyeket, és bedobják őket a keverőzsákba. Ezután a játékosok véletlenszerűen kihúzzák ezeket a jelzőket, hogy feltöltsék a vendéglistatáblát. Miután véletlenszerűen eldöntötték, hogy ki kezd, az első játékos kap egy aranyérmét, míg a másik játékos kettőt. Most kezdődik a játék!

Ajánlott korosztály:
8 éves kortól
Rendelhető
13 430 Ft

Újra támadnak a Zombik!

A Zombicide – második kiadás frissített és egyszerűsített szabályokat tartalmaz az első kiadáshoz képest. Válasszatok a 12 túlélő és a 25 küldetés közül és már kezdődhet is a zombiírtás!

Dolgozzatok csapatban, gyűjtsetek fegyvereket, találjátok ki a megfelelő taktikát az élőholtak ellen!

Minél több zombit irtotok ki, annál magasabb lesz a teljesítőképességetek!

Kössétek fel a nadrágot, óriási, küzdelmes csata vár rátok!

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Rendelhető
36 950 Ft
29

Építőmesterekként lefektettük a királyság alapköveit, sárból és mocsokból emeltük égi magasságokba birodalmunkat. Lovagokként tűzzel, vassal, kereszttel védtük határainkat a hitetlenek támadásaitól, miközben az egy igaz Úr igéjét terjesztettük. Várgrófokként önnön királyunkkal is szembementünk, kiterjesztettük befolyásunkat a vidék népére, mecénásai voltunk a kultúrának, s habitusunktól függően virágzást vagy nyomort hozhattunk el szeretett hazánkba.

Fogjatok össze csapatként, és kerekedjetek felül a király hűbérurán!

HA csak egy vagy két cím van meg a fentiek közül, akkor ez a kiegészítő kooperatívvá teszi a játékot!

Ajánlott korosztály:
12 éves kortól
Raktáron
7 770 Ft 
5 509 Ft
Kezdete: 2024.02.22 Vége: 2024.03.15

A Harry Potter: Roxforti Csata egy könnyen tanulható társasjáték, 2 - 4 játékos részére, az átlagos játékidő rövidebb, csak 30 - 60 perc. A játék több, összesen 5 díjat és jelölést is kapott 2016-ban és 2017-ben. A társast, a könnyebb tanulhatósága ellenére, csak 11 éves kortól ajánljuk kipróbálni. Kooperatív jellegű, a játékmenet erősen épít a váltakozó képességek és a pakli építés mechanizmusokra.

7 JÁTÉK egy dobozban

A dobozban 7 JÁTÉKot találsz: a Harry Potter sorozat mind a 7 történetét végigjátszhatod, akár az elejétől kezdve, akár tetszőleges sorrendben. A paklidat minden JÁTÉK során újra és újra fel kell építened, így válik a kihívás is egyre nehezebbé - az 1. és 2. JÁTÉKnak akkor is bátran nekivághatsz, ha még soha nem játszottál pakliépítő játékkal (vagy ha egy fiatalabb varázsló is van a csapatban). A 7. JÁTÉK azonban már az edzett játékosokat is kihívás elé állítja: itt már nem csak egy-két gonosztevő legyűrése a cél, hanem magátVoldemortot Tudjukkit is le kell győznötök, persze csak akkor, ha már elpusztítottátok az összes horcruxot.

Ha nem sikerül a gonoszok legyőzése, még mielőtt ők az összes, az adott játékban szereplő helyszínt irányításuk alá vonnák, akkor sajnos elbuktátok a küzdelmet!

Ajánlott korosztály:
11 éves kortól
Raktáron
19 450 Ft

A Decktective: A The Gaze of the Ghost egy kooperatív nyomozós játék, 3D-s helyszínnel. A játékosoknak egy rejtélyes ügyet kell megoldaniuk. Kijátsszák a kártyáikat, hogy információkat osszanak meg, eldobják azokat a kártyákat, amelyekről úgy gondolják, hogy rossz irányba vezetnek, megvitatják a többi játékossal a talált nyomokat, hipotéziseket és következtetéseket vonnak le, hogy megtalálják a megoldást! A játék végén a játékosoknak számos kérdésre kell válaszolniuk: Minden helyes válasz pontokat ér. Minél több pontot kapnak, annál jobb az eredményük.

Ajánlott korosztály:
12 éves kortól
Rendelhető
4 240 Ft

A vírusveszély továbbra is fent áll, viszont most csupán Európát éri a fenyegetés, ezért egy csapatba verődve kell közösen megakadályoznotok a pandémia elszabadulását és megmentenetek a kontinenst a fenyegető betegségtől.

Ajánlott korosztály:
8 éves kortól
Rendelhető
6 710 Ft

A Túlélők Szövetsége egy kooperatív pakliépítő játék a Mars Terraformálása alkotóitól, ahol komoly taktikai döntéseket meghozva kell a Zombik egyre növekvő áradatával megküzdened!
Derítsd fel a várost, segíts a többi túlélőn és vedd fel a harcot az emberiség utolsó reményeként!

Ajánlott korosztály:
10 éves kortól
Raktáron
7 770 Ft

A PANDEMIC RÓMA BUKÁSA -  önállóan játszható PANDEMIC társasjáték, nem kiegészítő!

A 2018-ban megrendezett Pandemic világbajnokság helyszíne Róma, így a fejlesztők idén a hatalmas Római Birodalomról készítettek egy önállóan játszható Pandemic társasjátékot.

Hatalma csúcspontján a Római Birodalom több, mint ötmillió négyzetkilométeres terület és százmillió alattvaló felett rendelkezett. A Krisztus utáni 5. század elejére azonban az évtizedeken átívelő politikai korrupció és gazdasági válság, a hadsereg túlterheltsége, valamint a barbár törzsek folyamatos betürései végül hanyatlásba döntöttek. 

Polgárok, katonák és Róma szövetségesei, egyesüljetek!

Védjétek a városokat, állítsátok fel a Rómához méltó hadsereget! Kössetek erős szövetségeket - toborozzatok akár a barbárok közül. Szervezzétek meg jól a hadjáratokat, és tapossátok el Róma ellenségeit, mert a birodalom nem bukhat el!

Ajánlott korosztály:
8 éves kortól
Raktáron
14 390 Ft

A kártyákat egyedül használva megtalálhatod a fő erősségeid, amelyek meghatározzák, ki is vagy valójában.

Saját személyiséged fő erősségeinek használata eredményezi életed legnagyobb boldogságát a mindennapokban. A személyes erősségeid természetükből adódóan építenek, energetizálnak és feltöltenek pozitív érzelmekkel. Éppen ezért nagyon fontos, hogy megtaláld azt az 5–7 fő erősséged, amelyek a leginkább meghatároznak téged. A jó hír, hogy mindehhez a saját elhatározásodon és a kártyákon kívül senkire és semmi másra nem lesz szükséged.


A kártyák csodálatos lehetőséget kínálnak, hogy hamar megismerd a lényeget önmagadban vagy másokban. Egy új világot nyitnak meg számodra, amelyből kifolyólag újra tudod értékelni azt, amit magadról vagy másokról korábban tudtál, gondoltál.


A kártyák kiemelten ajánlottak:

• Önfejlesztőknek

• Segítő szakembereknek

• Trénereknek

• Szülőknek

• Pedagógusoknak

• Csoportok, szervezetek vezetőinek

Ajánlott korosztály:
4 éves kortól
Raktáron
7 990 Ft

A Cthulhu: A halandó halál  című társasjátékban  a játékosok a Nyomozókat irányítják, akik egy Földre idézett Vénisten legyőzésére törekszenek. Késésben vannak, mivel a megidézési rituálé már folyamatban van. De ha elég nyomot tudnak gyűjteni ahhoz, hogy megtalálják a gyenge pontot, vagy éppen eléggé megváltoztatják a rituálét ahhoz, hogy azt okozzák, akkor halálra tudják robbantani az istent, mielőtt az megvetné a lábát. Együtt dolgozva a játékosok szektások ellen harcolnak, válaszokat keresnek, és megpróbálják megakadályozni, hogy a már amúgy is megtört elméjük még jobban elferdüljön.

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Rendelhető
33 590 Ft

Három szabadulószobás kaland – jussatok ki az őrült tudós rejtekhelyéről, egy vadnyugati vonatról és Óz birodalmából! Az Unlock! Szabadulós kalandok különleges, a szabadulószobák ihlette társasjáték, amelyben három önálló kaland található. A játékosoknak együtt kell megoldaniuk a különböző feladatokat, hogy tovább haladhassanak a történetben. Segítségükre van egy ingyenes telefonos alkalmazás, amelybe kódokat üthetnek be, tippeket ad, illetve méri a rendelkezésre álló időt.

A három forgatókönyv...

"A Noside Story"
"Tombstone Expressz"
"Óz kalandorai"

Vigyázzatok, csak 60 percetek van!

Ajánlott korosztály:
10 éves kortól
Raktáron
9 590 Ft

A Similo: Vadállatokban a vadállatok világának szereplőivel játszhatsz! Kooperatív következtetőjáték, ahol a célod az, hogy a többi játékossal kitaláltass egy titkos karaktert úgy, hogy a kezedben lévő más karakterkártyákat játszol ki nyomként, feltüntetve, hogy azok hasonlítanak vagy különböznek a titkos karaktertől.

Ajánlott korosztály:
7 éves kortól
Raktáron
5 270 Ft
15

Egy csendes amerikai kisvárost különös kór támad meg. Mentsétek meg Marcyt és vele együtt a jövőt!

EZ A KIEGÉSZÍTŐ ÖNMAGÁBAN NEM JÁTSZHATÓ, CSAK A T.I.M.E. Stories ALAPJÁTÉKKAL! Az alapjátékot az Év Játékának jelölték 2015-ben (BGG), illetve 2015-ben és 2016-ban több, összesen 4 másik jelölést is kapott.

Ajánlott korosztály:
12 éves kortól
Raktáron
4 790 Ft 
4 072 Ft
Kezdete: 2024.02.27 Vége: 2024.03.15

Azt gondolod olyan könnyű 20-ig elszámolni? Na, majd meglátjuk!

Denevér Dani mindent meg fogy tenni, hogy nehezítse a dolgotokat, újabb és újabb feladatokat ad nektek, amiket észben kell tartanotok.

A játékosok sorban mondják a számokat, addig, amíg egy kihívás közbe nem szól. Ötöst kell mondanom vagy tapsolnom kell?

Ha egy pörgős, együttműködős parti játékra vágytok, akkor próbáljátok ki a Ki20Tuk! társasjátékot!

Ajánlott korosztály:
7 éves kortól
Raktáron
3 830 Ft

Detektív krónikákA Detektív krónikák - Veszedelmes viszonyok társasjáték (Pocket Detective) 
 esetében újságíróként játszol. Minden évben egy kisvárosba kell mennetek, hogy tudósítást készítsetek a helyi fesztiválról. De ezúttal valami sokkal érdekesebb dologról fogtok írni... Meg kell oldanotok egy gyilkosságot, amely a fesztiválon történt, amelynek során riportot kellett készítenetek. A nyomok összegyűjtésével, a helyszínek vizsgálatával, de a tanúk és a gyanúsítottak kikérdezésével is rajtatok múlik, hogy a rejtély megoldásához a megfelelő döntéseket hozzátok meg!

Ajánlott korosztály:
10 éves kortól
Raktáron
3 590 Ft

Egy kocsi zaja töri meg a Tudor-kastélyt körülvevő csendet. Az éppen megérkező Edward York herceg borzalmas felfedezést tesz: Ferdinand Tudor gróf élettelenül fekszik egy véres rózsabokor mellett. Mi történhetett? Tragikus baleset vagy brutális bűntény? Gyűjtsd össze a nyomokat: egy törött zsebóra, egy asztrológiai kézikönyv, egy lóverseny nyertes szelvénye. Össze tudod rakni a bizonyítékokat, hogy megoldd a rejtélyt?

Decktective: Bloody-red roses egy kooperatív nyomozós játék, 3D-s helyszínnel. A játékosoknak egy rejtélyes ügyet kell megoldaniuk.

Ajánlott korosztály:
12 éves kortól
Rendelhető
4 240 Ft

Milyen hangokat hallhatnál egy kísértetjárta házban, a "nem is parás'-tól a "na most új gatyót kell húzni"-ig? Milyen tárgyat adnál ajándékba a földönkívülieknek, ha a skála egyik végén egy új baráti kapcsolat jönne létre, a másik véglet pedig a Föld inváziójának kirobbantása? Ahány ember, annyi válasz, de vajon lehetséges ezeket sorba rendezni? A Top10 partyjátékban a játékosok a képtelen ötletek és nonszensz helyzetek tízes listáját alakítják majd, és kooperatívan igyekeznek rávezetni a Játékmestert a helyes sorrendre. Végtelen kreativitás, közös móka, 1-10-es skálán!

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Raktáron
7 290 Ft
15

Mi történne, ha ti lennétek Az élőhalottak éjszakájának, vagyis George A. Romero híres filmjének a hősei? Fogjatok össze a túlélőitekkel és közösen küzdjetek a játék egyszerű és intuitív szabályai által irányított ghoulok ellen. A túlélőitek személyisége a mozifilm hangulatát idéző Romero-mód és az akciódús Zombicide-mód között váltakozik majd, miközben szembenéztek az élőholtak hordáival! Keressetek fegyvereket, pusztítsátok a ghoulokat és mindeközben fejlesszétek tulajdonságaitokat. Ám minél több ghoult öltök, annál több érkezik. Vajon túlélitek az éjszakát?

Az élőhalottak éjszakája játékban 10 különböző helyszínen küzdhettek meg a ghoulokkal, miközben újraélhetitek a film cselekményét a jelenetek megismerése során. A túlélők sorsa már a ti kezetekben van!

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Raktáron
30 710 Ft 
26 103 Ft
Kezdete: 2024.02.27 Vége: 2024.03.15
15

A Cultistorm egy kooperatív társasjáték, amelyben a játékosok a Massachusetts Állami Nyomozóiroda és a Miskatonic Egyetem különleges osztályának nyomozóit alakítják, a 20. század eleji Egyesült Államokban. A játék kiindulópontja, amikor Arkham környékén ijesztő, torz idegenek sokasága jelenik meg. E kultisták végső célja, hogy megidézzék uraikat, a Nagy Öregeket, akik a nagy kozmikus ürességben raboskodnak.
A játékosok célja, hogy felvegyék a harcot az összegyűlő kultistákkal, és megakadályozzák, hogy sikeresen végrehajtsák aljas rituáléjukat. Ha a kultisták képesek megidézni a Nagy Öregeket, a nyomozóknak meg kell állítaniuk őket, hogy megakadályozzák a világvégét. A Nyomozók varázslatokat, ősi őrzőket és letűnt korok szimbólumokkal ábrázolt ereklyéit használják a kultisták és mestereik elleni harcban.

Ajánlott korosztály:
13 éves kortól
Raktáron
22 070 Ft 
18 760 Ft
Kezdete: 2024.02.27 Vége: 2024.03.15

Itt az idő, hogy próbára tegyétek a memóriátokat, miközben a saját elveszett dolgaitok után kutattok, hiszen egy kisegér család beköltözött hozzátok és lopott a lakásotokból, de éppen nincsenek otthon így beleshettek hozzájuk egy lámpa segítségével. Viszont nem sok időtök lesz rá, hogy megkeressétek a tárgyakat, csupán 30 másodperc áll rendelkezésetekre!

A nagyon profi Egérlesők számára jöhetnek a nehezebb feladatok, mint az, hogy két megnevezett tárgy egy szobában található-e?

Ajánlott korosztály:
5 éves kortól
Raktáron
11 510 Ft

A Detektív krónikák visszatér egy új megoldandó esettel!

Ebben a harmadik kalandban, a Detektív krónikák - Szorít az idő társasjátékban bombát találtak egy vegyi üzemben, és egy heves hurrikán csapott le a kisvárosra, ahol éppen tartózkodsz, elvágva azt a világ többi részétől. Vedd át a nyomozást, találd meg a bűnözőket és mentsd meg a várost!

Ajánlott korosztály:
10 éves kortól
Raktáron
3 590 Ft

Ha a világ legjobb gyerektársasát keresed, akkor meg is találtad! Nem nagyzolás, a BoardGameGeek szerint is így van. 

Zombik szállják meg az iskolát. Csukjátok be az ablakokat, ajtókat, még mielőtt késő lenne! Ahogy egyre többet játszotok, a játék fejlődik. Nehezebb lesz, és persze izgalmasabb is. Minden játék után - nyerjetek Ti vagy a zombik, be kell ragasztani egy "agy" matricát a haladási naplóba! A szabálykönyvben ezen kívül egy küldetéslistára is bukkanhattok, aminek segítségével gyorsabban tudjátok abszolválni a feladatokat. Ha valamelyik küldetést sikerül teljesíteni egy játszma végére, akkor helyezzetek egy trófeamatricát a 12-14. oldalon található küldetéslista megfelelő sorába, továbbá helyezzetek egy trófeamatricát a haladási naplóba is! Ha a haladási naplóban elértek egy boríték jelölést, akkor végre eljött a titkos borítékok ideje! Bontsátok fel a megfelelő számú borítékot, és tegyétek még izgalmasabbá a játékot a benne rejlő új kiegészítővel!

A borítékokban a következő kiegészítőket találhatjátok:

  • További játékelemek: Meglepetés!
  • Kitüntetésmatrica: Szintet léptetek! Ragasszátok a matricát a szabálykönyv végén található útlevélben a számára kijelölt helyre!
  • Haladó szabály matrica: Ragasszátok a matricát a következő oldalon található haladó szabályok részbe, a hozzá tartozó mezőre!
  • Új küldetés matrica: Ragasszátok a matricát a 14. oldalon található küldetések részbe, a hozzá tartozó mezőre!

Kooperatív játék, szóval vagy együtt nyertek, vagy együtt vesztetek!

 

Ajánlott korosztály:
7 éves kortól
Raktáron
7 770 Ft

Mutasd be milyen jól tudsz együtt működni a barátaiddal, családoddal ebben az izgalmas és édes, kooperatív társasjátékban! Húzz egy lapkát, helyezd a le a játéktérre, és igyekezz biztonságba helyezni a dinókat a hegyek tetején! De vigyázz a lávával és a meteoritokkal!

Egy ellenfeletek van, mégpedig az idő!

Vulkánkitörések és meteoritok! A négy kis dinó jó kis kalamajkába került. Segítsetek nekik megmenteni a tojásaikat és elmenekülni a biztonságot nyújtó, felhők fölé magasodó hegyekre!

Ajánlott korosztály:
7 éves kortól
Raktáron
10 690 Ft

Birodalmak emelkedtek fel és buktak el a Világháború nyomán, és Európa egy új korszak küszöbéhez érkezett. A gazdaság dübörög, a morál az egekben, a védelem erős. A vidékről érkező jelentések említenek ugyan különös világító szemű katonákat, de azok távol vannak és ártalmatlannak tűnnek.

A Scythe: A Fenris Felemelkedése, a Scythe kiegészítő trilógiájának befejező darabja, két különböző opciót kínál a játékosok számától függetlenül (1-5 játékos a Scythe esetén; 1-7 játékos, ha rendelkeztek a Hódítók a Messzeségből kiegészítővel):

Kampány

(8 játék): A Scythe története egy 8 epizódos kampánnyal folytatódik és ér véget. Jóllehet a kampány tartogat meglepetéseket, modulok megnyitását, és végleges elemeket, bármikor visszaállítható és újrajátszható.

Moduláris

(11 modul): A kampány helyett - vagy utána - A Fenris Felemelkedése új moduljai a játékosok igényeihez igazítva tetszőleges kombinációban használhatók. Tökéletesen kompatibilisek a Scythe valamennyi kiegészítőjével, és van köztük egy teljes kooperatív modul is. Noha az egyes epizódok és modulok pontos leírását rejtve hagyjuk (a játékelemek többségét 5 titkos doboz és 6 kinyomótábla tartalmazza) 

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Rendelhető
18 230 Ft
15

A Mansions of Madness: Második kiadás egy teljes mértékben kooperatív, alkalmazás-alapú horror- és rejtélyes társasjáték egy-öt játékos számára, amely ugyanabban az univerzumban játszódik, mint az Eldritch Horror és az Elder Sign.

Engedd, hogy a magával ragadó alkalmazás végigvezessen Innsmouth fátyolos utcáin és Arkham elátkozott kúriáinak kísértetjárta folyosóin, miközben válaszokat és megnyugvást keresel. Nyolc bátor nyomozó áll készen arra, hogy szembenézzen a félelem és a rejtély négy forgatókönyvével, fegyvereket, eszközöket és információkat gyűjtve, összetett rejtvényeket megoldva, szörnyekkel, őrülettel és halállal küzdve. Nyisd ki az ajtót, és lépj be az őrület e hajmeresztő kúriáiba: Második kiadás. Többre lesz szükséged a túlélésnél, hogy legyőzd a várost terrorizáló gonoszokat.

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Raktáron
63 220 Ft 
53 737 Ft
Kezdete: 2024.02.27 Vége: 2024.03.15

Megérkezett a népszerű videójáték társasjáték adaptációja. A játék  mechanizmusa a Pandemic játékokéra hasonlít, közösen kell szembenéznetek a rátok váró feladatokkal, és a rengeteg veszéllyel. A játékban messze északra látogattok, ahol bizony a jég, a fagy, a sötétség, és egy haragos király az úr, akit élőholt seregek szolgálnak.

Meg tudtok birkózni ezzel a rendkívül nehéz feladattal? 

 

Ajánlott korosztály:

14-120 év

 

Játékosok száma:

1-5 fő

 

Várható játékidő:

45-60 perc

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Raktáron
21 110 Ft

A Spiel des Jahres 2019. díj nyertese a Csak egy lett!!

Csak egy szót írhatsz le - de az legyen nagyon egyedi!
Egy kooperatív partijáték, amelyben csak a csapatotokon múlik, hány titkos szót tudtok kitalálni! Találjátok ki a legjobb kulcsszavakat, amivel az aktív játékost rávezethetitek a titkos szóra!

Vigyázzatok: ha ketten ugyanazt a kulcsszót adjátok meg, azt nem használhatjátok!

Ajánlott korosztály:
8 éves kortól
Rendelhető
8 150 Ft

Megérkezett a várva várt Kitchen Rush! Egy nemzetközileg is elismert magyar szerző, Turczi Dávid nagyszerű, valós idejű kooperatív "főzős" társasjátéka, természetesen nem csak sztárséfeknek!

Vettetek egy éttermet, aminek a sorsa csak is rajtatok múlik! Ti feleltek az étterem vagyonáért, elismertségéért és a vendégélményért!

Kizárólag a legfinomabb hozzávalókkal főzzetek, friss növényekkel fűszerezzétek az ételeket, és ne várakoztassátok meg a vendégeiteket! Ha minden jól megy, az étteremben nem marad üres asztal!

Ültessétek le a vendégeket, vegyétek fel a rendeléseiket, és készítsetek fenséges ételeket. A szabályokat lépésről lépésre, együtt fogjátok megtanulni a 8 egymást követő forgatókönyvön át. Lassan, de biztosan haladva éttermetek fejlődni fog, és egyre nagyobb elvárásokkal kerül majd szembe. Megvan bennetek mindaz, ami ahhoz kell, hogy mesterszakácsokká váljatok?

 

Ajánlott korosztály:
8 éves kortól
Raktáron
16 430 Ft

A Similo: Történelem játékban valódi történelmi szereplőkkel játszhatsz! A célod az, hogy a többi játékossal kitaláltass egy titkos karaktert (az asztal közepén kiállított tizenkét karakter közül), mégpedig úgy, hogy a kezedben lévő többi karakterkártyát játszod ki nyomravezetőként, feltüntetve, hogy azok hasonlítanak-e a titkos karakterhez vagy különböznek tőle. Minden forduló után a többi játékosnak el kell távolítania egy vagy több karaktert az asztalról, amíg csak a helyes karakter marad, és te nyersz - vagy eltávolítják, és veszítesz!

Ajánlott korosztály:
7 éves kortól
Raktáron
5 270 Ft

A Marvel legnagyobb szuperhősei összefognak, hogy harcoljanak a gonosz ellen
Amikor a világot veszély fenyegeti, a szuperhősöknek össze kell fogniuk, hogy harcoljanak ellene. Amerika Kapitány, Vasember, Fekete Özvegy és még sokan mások készen állnak arra, hogy mindent megtegyenek, hogy megállítsák Vörös Koponya, Taskmaster és Ultron terveit.

A Marvel United – társasjátékban a játékosok olyan szuperhősök szerepébe bújnak, akik összefognak, hogy harcoljanak egy szupergonosz ellen. A város különböző helyszínein harcolva olyan küldetéseket kell teljesíteniük, mint a gengszterek kiiktatása és a civilek megmentése, mielőtt közvetlenül a gonosztevőt támadnák meg.

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Rendelhető
17 270 Ft

A Similo minden változatához egy 30 nagyméretű, NaÏade által gyönyörűen illusztrált kártyapakli tartozik, amelyen egy sor közös témájú karakter arcképe és neve látható. A Similo: Mítoszok játékban a görög mítoszok szereplőivel játszhatsz! 

Ajánlott korosztály:
7 éves kortól
Raktáron
5 270 Ft

Ki adott kanalat a rabnak?!
Bandido a mindenre elszánt bandita ki akar szökni a cellájából. Állítsátok meg őt közösen! Elkezdte kiásni magát, és ráadásul nem is csak egy, hanem rengeteg alagút indul a cellájából… Vajon merre mehetett? Egy megoldás maradt: le kell zárni minden kijáratot! A kártyákkal ügyesen kell trükközni, hogy mindenhol falakba ütközzön, mert ha kiszökött, akkor elveszítitek a játékot. Működjetek együtt, és zárjatok le minden alagutat!
A Bandido kooperatív társasjáték, a játékosoknak össze kell dolgozniuk a győzelem érdekében.


Ajánlott korosztály:
6 éves kortól
Raktáron
3 400 Ft

Mesebeli társasjáték kicsiknek, a klasszikus Hamupipőke mese elemeivel. Gyönyörű képi világ egy kooperatív játékban, amit akár egyedül is játszhatsz! Találd meg az összes kelléket, ami szükséges a bálra még mielőtt éjfélt üt az óra.

Gyűjtsd össze az egereket, a cipellőket vagy akár a tököt és a hintót, hogy eljuthass a bálba és részese legyél ennek a varázslatos mesének. Tornáztasd a memóriád vagy használd fel a különleges kártyalapok adottságait, hogy az idő lejárta előtt összegyűjtsd a párokat.

 

Rendelhető
6 260 Ft

Ez alkalommal Viktor Lavel, ambíciózus újságíró bőrébe bújhatsz az 1900-as Párizsi világkiállítás idején. Olyan sok itt az érdekes történet: az egyetem megnyitója, a nyári olimpia, az első metrómegálló átadása. De, mint Lavel, a régi, híres, nyomozó család tagja, te sokkal jobban érdeklődsz a tolvajlások, gyerekrablások, gyilkosságok irányába. Újságírói munkád segít abban, hogy te lehess az elsők egyike, aki értesül ezekről, az esetekről, az eszed pedig abban, hogy elsőként találhasd meg az elkövetőt.

Ajánlott korosztály:
12 éves kortól
Rendelhető
11 510 Ft

Az emberiség titokzatos eltűnése után eljött a Rágcsálók Kora! Harcoljatok együtt a túlélésért!

Az Azután kooperatív, összetett, történetvezérelt társasjáték szuperül kidolgozott figurákkal. A játékosok egy különleges hangulatú jövőben hős rágcsálók bőrébe bújnak, hogy történetről történetre haladva küzdjenek a túlélésért és felfedezzék maguknak ezt az elhagyatott világot...

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Rendelhető
27 830 Ft

Néhány helyen a gonosz mágia még a földön is áthatol, megrontva mindent és mindenkit.

Mindez lehet a halottidézők szertartásainak, egy megszentségtelenített szentélynek, de akár a másvilági erők legújabb manifesztációjának is a következménye. Ezekre a területekre úgy gyűlnek a fertőzött állatok, mint lepkék a fényre

A zombik itt szinte halhatatlanok.... és mindezeken túl, az olyan szörnyűségek, mint az élőholt sárkányok, gyakran saját fészküknek tekintik az ilyen régiókat. Onnantól kezdve maga a természet is hajlamos megadnia magát a zombiragálynak, akkor pedig minden remény elvész….
…míg csak fel nem bukkanunk a színen. Ám amíg van beleszólásunk, addig a gonosznak nem lesz nyugta!
Készülj fel a Zombicide univerzum legsötétebb lényeire! A feketemágia szülötteiként patkányzombik tömegei és zombiszellemek lepik el a földet. A gonosz légióját pedig maga az éjszaka, egy szárnyaló élőholt sárkány vezeti! Ám a szörnyeknek óvatosnak kell lenniük, mert a túlélőid egy új játékszerre leltek, a ballisztára!

A játék önmagában nem játszható, csak a Zombicide alapjátékkal!

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Rendelhető
16 310 Ft

A bűvész előadás pillanatokon belül kezdődik.

A függöny mögött minden káoszban áll, a nyulak ugrálnak mindenfele, a kalapok a földön gurulnak. Mindent vissza kell rendezni a maga helyére.
Siessetek! A nézőközönség kezd türelmetlenné válni!

A Varázs bagázs társasjátékban a játékosoknak együtt kell működniük, hogy meghatározott időn belül, megfelelő módon sorba rendezzék a nyulakat és a kalapokat, hogy elindulhasson a bűvész show.

 

Ajánlott korosztály:
10 – 120 éves

Játékosok száma:
1 – 4 játékos részére

Játékidő:
5 – 10 perc

Ajánlott korosztály:
8 éves kortól
Raktáron
6 310 Ft
Évtizedeken keresztül az emberek és az orkok átjártak a határon egy kis csetepatéért, hogy élelemre, bosszúra vagy csak élvezetre lelhessenek. Idővel mindkét fél hozzászokott ehhez: bárki aki ezen az esős tájon született, harcossá vált. Ám a zombiragály végigvonult a tájon, félresöpört minden sereget, sőt még magát a határt is.Túlélőként a halottidézők jelentette fenyegetésre keressük a válaszokat. Követnél minket az ork területek mélyére, szembenézve a feldúlt vidék kárhozott zombijaival? Készen állsz a kihívásra, a példátlan zombimészárlásra?
A JÁTÉK ÖNMAGÁBAN NEM JÁTSZHATÓ, CSAK AZ ALAPJÁTÉKKAL EGYÜTT!
Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Rendelhető
16 310 Ft

A Hősök útja csupa kaland és viszontagság. Van, akit a küzdelmek nemesítenek, van akit megrontanak. A hősnek Te jelölöd ki az útját, de az elvetett rúnák nyomán a sors egyengeti. Szerencsére, ha bölcsen választod meg az ösvényt, hősöd beteljesíti majd a sorsát. Hogy tisztalelkű, nemes hősként ér-e oda, vagy olyasvalakiként, akinek kezéhez vér tapad és mellkasában romlott szív dobog, csak a Te döntéseiden múlik!

Versengenél, vagy inkább egyedül vágnál neki a kalandnak?

Ajánlott korosztály:
12 éves kortól
Rendelhető
13 430 Ft

A Time Storiesban a játékosok a részeseivé válnak egy izgalmas történetnek: a felmerülő kihívásokkal maguk néznek szembe, legyen szó akár harcról, feladványokról vagy kemény döntések meghozataláról.

A történet helyszínei és jelenetei lenyűgözően látványos panorámaképeken elevenednek meg, amelyekkel a játékosok interakcióba léphetnek, a megjelenő szereplőkkel beszélhetnek, tárgyakat vehetnek fel, a helyszíneket kedvük szerint bejárhatják. A T.I.M.E Stories alapdoboz egy teljes kalandot tartalmaz, valamint egy olyan keretrendszert, amelynek segítségével a kiegészítőkben megtalálható kerek, egész történetek is mind lejátszhatók.

Ajánlott korosztály:
12 éves kortól
Rendelhető
14 390 Ft