Kérdés esetén hívj minket!

+36-70/633-6670 (munkanapokon 10-18 óráig)

Túlélők Szövetsége társasjáték

Túlélők Szövetsége társasjáték
Túlélők Szövetsége társasjáték

A Túlélők Szövetsége egy kooperatív pakliépítő játék a Mars Terraformálása alkotóitól, ahol komoly taktikai döntéseket meghozva kell a Zombik egyre növekvő áradatával megküzdened!
Derítsd fel a várost, segíts a többi túlélőn és vedd fel a harcot az emberiség utolsó reményeként!

Ajánlott korosztály
10 – 120 éves
Játékosok száma
1 – 3 játékos részére
Várható játékidő
60 perc
Összetettség, nehézségi fok
közepes
Nincs raktáron
5 790 Ft
A vásárlás után járó pontok értéke regisztrált vásárlóknak: 116 Ft
Adatok
Márkanév
Fryxgames
Játékszabály nyelve
magyar
EAN
5999566840074
Szállítási idő
1 munkanap
Boardgamegeek.com értékelés
7,59/10
Boardgamegeek.com nehézségi szint
2,5/5
VTSZ/SZJ
9504
Cikkszám
tulelok_szovetsege_840074
Cikkek

Túlélők szövetsége

Az utóbbi évek legnagyobb dobása és sokak szerint legjobb társasjátéka A Mars Terraformálása volt, amelyet egy tizenhat testvérből álló család tagjai hoztak létre és tettek világhírűvé, abszolút megérdemelten. Jó hír, hogy a Fryxellus család egy másik társasát is hamar kiadták magyarul. Rossz hír, hogy a Túlélők Szövetsége abszolút semmiben nem hasonlít A Mars Terraformálására.

Amennyire gyors apróságnak tűnik ez a picike dobozba került, csak egy, két vagy három ember által játszható zombiapokalipszises játék, annyira meglepő az első, két perc után teljesen biztosan elvesztett forduló után, hogy milyen iszonyúan nehéz kooperációs társasról is van szó. Amelynek teljesen más a mechanizmusa, mint amit a hasonló pakliépítős játékoktól megszoktunk: sokkal inkább a játéktechnikán kell gondolkodni, mint magán a történeten.

tulelok

Azaz nem azért érdemes kártyákat felhúzni a pakliból, mert épp azt a típust gyűjtjük, vagy mert olyan hasznosak a tulajdonságai, hanem például azért, hogy akár felesleges lapokkal is, de növeljük a dobópaklink méretét, mert minél több benne a más kártya, annál kisebb az esélye, hogy pont egy ránk támadó zombit húzunk fel. Mert ha nem így teszek, akkor tényleg őrülten hamar véget ér a játék: Fryxellusék 

ELVITTÉK A MECHANIZMUST A FALIG, A „TALÁN MÉG ÉPP MEGNYERHETŐ” NEHÉZSÉGIG.

Ez részben a kooperáció jellegén is adódik: ha csak egyetlen egy játékos is meghal, azonnal vesztettünk, viszont nyerni nem nyerünk addig, amíg mindenki nem teljesíti a küldetését és a nyerés feltételeit, és meg is tudja tartani ezt az állapotot a kör végéig. Szóval amilyen ártatlannak tűnik ez a fura grafikájú játék, annyira a leginkább hardcore kártyamágus közönségnek való - nekik viszont a kihívás miatt érdemes is kipróbálniuk.

Hányan játszhatják: akár már egyedül is lehet, de maximum hárman

Forrás: Index,  2018.12.16. 11:24

 

Forrás: http://jemmagazin.hu/regi/pdfmagazin/JEM_2018_01.pdf

Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír erről a játékról!
Termékajánló