40.000 FORINT FELETT INGYEN SZÁLLÍTÁS!!! 6.000 Ft feletti vásárlásnál INGYENES 40.000 Ft értékű Zalakarosi Welness utalvány! A kosárnál válaszd ki az ajándékot! Szállítás 899 Ft-tól!

Kérdés esetén hívj minket! +36-1/300-9060 (munkanapokon 10-18 óráig)
Írj emailt: info@tarsasjatekrendeles.hu
Szállítás 899 Ft-tól

 

Blog

Szabadulószobás társasjátékok

Levi
2021.08.25 10:34
Szabadulószobás társasjátékok

Miben rejlik a szabadulószobás játékok népszerűsége?

Izgalom, szórakozás és ami körülveszi - nem véletlen, hogy napjainkban annyira elterjedtek a szabadulószobás játékok. Mindenki szereti a talányt, a titkokat, a játékokat, és aki belefog egy ilyen rejtélyes feladvány megfejtésébe, biztosan részese lesz mindennek.

Cikkünkben rövid összefoglalást adunk arról, hogy mi az oka, hogy a szabadulószobás játékok annyira elterjedtek.
Beszélünk arról, hogy a szabadulószobás játékok hogyan hozták el a boltunkban is kapható szabaduló társasjátékok sikerét, amelyek akár otthoni keretek között vagy egy partyn kisebb közösségben is játszhatóak. 

A szabadulószobás játékok tényleg szobákból állnak?

Ezeknek a játékoknak a lényege, hogy az egy-egy teremben tematikusan berendezett vagy megrendezett feladványt időre teljesítenie kell a játékban részt vevő csoportoknak vagy egyéneknek. Minden szobából csak akkor lehet továbbindulni a végcél felé, ha megvan a megfejtés. Ez azért jó, mert a szobából való távozáskor mindenki egy kicsit hősnek érzi magát a letudott feladvány miatt. Minden szobát úgy terveztek, hogy próbára tegye a résztvevők szellemi erejét, csapatban dolgozzon azokkal az emberekkel, akikkel egy csapatot alkot és végül a siker elkönyvelhető. 

A szabadulószobás játékok hallatán ugyan sokunknak a ténylegesen berendezett szobák és feladvánnyal teli pincehelyiségek jutnak eszünkbe, azonban jó tudni, hogy számos társasjáték kapható már, nézz csak végig boltunk kínálatában, amely a szabadulós játékok szisztémája alapján jobbnál jobb kihívásokat tartalmaz minden játékos számára.

Ezekben a játékokban mindenki részt vehet

A szabadulószobás feladványokat csapatban jó teljesíteni, de egyénileg is kihívást jelent és elismerésre méltó a befejezett játék. Csapatban azért jó játszani, mert a csapatot alkotó tagok vegyes életkor és a színes érdeklődési körök alapján gyorsabban találhatják meg a kérdésekre a választ. 

A kreatív és összetett logikai feladványok - beleértve a társasokat is - nem csak egyének és magán társaságok számára adhatnak értékes kikapcsolódási lehetőséget, hanem akár céges rendezvényeken, csapatépítőkön is bevethetőek. A feladványokra történő közös megoldáskeresés összehozza az embereket, nem kérdés az egymásra hangolódás és az, hogy a csapat közös munkája később jobb együttműködést eredményez, ami a további munkavégzésre is kihat.

A játék drámaiságának alapja

Nincs előírva, hogy a feladvány kitalálója milyen történeti környezetbe helyezi az adott játékot. A téma bármi lehet, de az eddigi tapasztalatok alapján elmondható, hogy az ismert és drámai helyzetek és történelmi keret a legsikeresebbek a játékosok között. Nem kell sok minden ahhoz, hogy egy-egy szabadulós játék annyira népszerű legyen - fordulatos cselekmények, izgalom, a játék meghatározott tétje, és máris adott a nagyszerű szórakozás, legyen annak helyszíne ténylegesen egy erre kialakított szoba vagy akár a dobozban tartható játéktábla.

A szabadulós játékok elterjedése magával hozta azt, hogy az érdekes rejtvényekre, sőt szobákra épülő társasok is egyre népszerűbbek lettek. Ennek köszönhetően töltöttük fel webáruházunk polcait szabadulós társasjátékokkal. Kínálatunk széles, igyekszünk minden korosztály számára biztosítani az izgalmas feladványokat, azonban ha egy adott termék mégsem található a listában, érdemes felvenni velünk a kapcsolatot.

Összességében leszögezhetjük, hogy a szabadulószobás játékok izgalma önfeledt szórakozást nyújt minden korosztály számára. Akinek nincs lehetősége fizikálisan eljutni ezekbe az izgalmas feladványokat nyújtó szobákba, azok a hasonló elv mentén kialakított társasok segítségével is élvezhetik a rejtélyes játék örömét.

Soha nem hittetek a labirintusban lévő mítoszokról, ugye? 
De amikor átlépitek az elátkozott labirintus bejáratát, akkor már mindenki elkezd hinni benne... Hogy miért? Az ég elsötétül, a bejárat bezáródik mögöttetek, és egy szobor megmozdul..

Nehézségi szint: Kezdő

 

A játék csak egyszer játszható, mert bizonyos részeit kivágjátok, összehajtjátok és írtok rájuk.

Ajánlott korosztály:

10-120 év

Játékosok száma:

1-4 fő

Várható játékidő:

45-90 perc

Raktáron
5 320 Ft

Ki ne szeretne egyszer egy varázserdőben bóklászni?

Itt a lehetőségetek, hogy belépjetek egy csodálatos világba az Exit legújabb tagjával, Az elvarázsolt erdővel.

Sétátok során vigyázzatok a beszélő állatokkal, és a fura lényekkel, mert ha nem vagytok óvatosak könnyedén elvarázsolhatnak Titeket.

Legyetek ügyesek és jussatok ki épségben a Varázserdőből!

Ha még nem próbáltátok a szabadulós játékokat, akkor ezzel a társasjátékkal elkezdhetitek, hiszen kezdő játékosoknak nyugodt szívvel ajánljuk!

Nehézségi szint: Kezdő

A játék csak egyszer játszható, mert bizonyos részeit kivágjátok, összehajtjátok és írtok rájuk.

Ajánlott korosztály:

10-120 év

Játékosok száma:

1-4 fő

Várható játékidő:

45-90 perc

Raktáron
5 320 Ft

Figyelem! A játékot csak 1x játszhatjátok, mert a játék részeit összehajtjátok, kivágjátok, rájuk írtok!

1872-t írunk. Nyomozócsapatotok a "River Queen" gőzhajó fedélzetén New Orleans felé hajózik a Mississippin. Utazásotok csendes és zavartalan... egy ideig. Egyik nap érkezik a hír, hogy a hajón bűncselekmény történt, mégpedig az egyik nagyon befolyásos utast kirabolták. 

Találjátok meg az elkövetőt, és szerezzétek vissza a felejthetetlen értékű dokumentumokat.

 

Nehézségi szint: Haladó

Raktáron
5 320 Ft

Szeretitek a szabadulószobákat? Kipróbálnátok otthon is?

Ha igen, akkor most három izgalmas kaland vár rátok!

"Az elátkozott ház", "A Nautilus csapdái" és "Tonipal kincse"!

Próbáljátok ki külön-külön a "szobákat"

Most a bevezető pálya segítségével akár meg is ismerhetitek a játékot szabálykönyv nélkül!

A szabadulószoba olyan hely, ahonnan ki kell jutnod kevesebb, mint 60 perc alatt. Az Unlock! elhozza neked ezt az élményt az otthonodba, az asztalra!

Raktáron
9 290 Ft

Velencei meló egy zsebre vágható szabadulószoba baráti társaságoknak (amit akár egyedül is játszhatsz).

Egy tolvajbanda visszavonult tagjaiként szeretnétek élvezni " jól megérdemelt" pihenéseteket. De egy visszautasíthatatlan megbízás gátat vet ennek... Újra összeálltok hát!

A küldetés csupán annyi, hogy a világ első kaszinójába surranjatok be, és lopjatok el 1 milliárd értékű zsetont!

A munka nem minden kockázattól mentes, és a legkisebb hiba is homokszem lehet ebben a gépezetben.

Képesek vagytok kijátszani a kaszinó trükkös biztonsági rendszerét, és meglépni a szajréval?

 

Raktáron
3 340 Ft
A Scotland Yardra újabb eset érkezett: a Rockvalley család birtokán egy ismeretlen hullát találtak. Válj nyomozóvá, akár egyedül, akár a barátaiddal ebben a dedukciós, szabadulópaklihoz hasonló, kooperatív játékban, és bizonyítsd be, hogy nem Sherlock az egyetlen detektív géniusz a Yardnál! Tedd próbára nyomozói képességeid és tárd fel a rejtélyt, de vigyázz! Csak a vérbeli profik tudják kiszűrni a  nyomokat, amik a kezdő szimatkákat félrevezetik! Bizonyítsd be, hogy semmi sem rettenthet el az ügy feltárásától, sem nyomok, sem az, ha megcsap A halál ünnepi szele!

 

Raktáron
2 380 Ft

A Scotland Yardra újabb eset érkezett: egy utasszállító kényszerleszállást hajtott végre, mert az egyik utas meghalt. 

Válj nyomozóvá, akár egyedül, akár a barátaiddal ebben a dedukciós, szabadulópaklihoz hasonló, kooperatív játékban, és bizonyítsd be, hogy nem Sherlock az egyetlen detektív géniusz a Yardnál! Tedd próbára nyomozói képességeid és tárd fel a rejtélyt, de vigyázz! Csak a vérbeli profik tudják kiszűrni a  nyomokat, amik a kezdő szimatkákat félrevezetik! Bizonyítsd be, hogyha szagot fogsz, Téged semmi sem vezethet tévútra! Öveket becsatolni, felszállásra készülj, ez az utolsó figyelmeztetés!

Raktáron
2 380 Ft

Figyelem! A játékot csak 1x játszhatjátok, mert a játék részeit összehajtjátok, kivágjátok, rájuk írtok!

Hosszú utat tettetek meg elhagyott utakon, és már rátok esteledett, amikor megérkeztetek az erdőn túl magányosan álló házba. Nyugtalan érzés kerített hatalmába, ahogy felfelé kaptattatok a lépcsősoron. Számtalan kérdés merült fel bennetek… Ez lenne a titokzatos „Rejtvények háza”!? Vajon kik várnak ránk? Milyen feladatokat kell megoldanunk…? A ház ablakai olyan hátborzongatóan és átkozottul bámulnak rátok, mintha szikrázó szemek lennének. De valójában senkit sem láttok, amikor kicsit tétovázva, de annál nagyobb kíváncsisággal kinyitjátok a nehéz bejárati ajtót, és beléptek a sötét terembe. Hangos csattanással becsapódik mögöttetek az ajtó, majd egy halk kattanás világossá teszi: Be vagytok zárva!

 

Nehézségi szint: Kezdő

Raktáron
5 320 Ft

Figyelem! A játékot csak 1x játszhatjátok, mert a játék részeit összehajtjátok, kivágjátok, rájuk írtok!

Amikor az autótok lerobban egy erdei úton, gyalog indultok el, éjjeli menedéket keresni. Szerencsére rátaláltok egy elhagyatott kunyhóra. Másnap reggel megdöbbenve látjátok, hogy az ajtón egy számkombinációs zár, az ablakokon pedig vasrács van. Itt mindent kódok zárnak! Az asztalon egy könyv, egy forgatótárcsa... és most már tudjátok, csak úgy juttok ki a kunyhóból, ha megfejtitek a rejtvényeket, és megszerzitek a kódokat. Szabadulószoba játék otthonra, amellyel felejthetetlen játékélményben lesz részetek!

  • Felejthetetlen, egyszeri játékélmény.
  • Oldjatok meg együtt minden feladványt, amilyen gyorsan csak lehet!
  • Nektek sikerül majd kijutni az elhagyott kunyhóból?

 

Raktáron
5 320 Ft

Szabaduljatok ki a leghíresebb börtönszigetről!

Kínzó fejfájással ébredtek fel Alcatraz börtönében, de ennek ellenére is rá kell jönötök a feladatok megoldásával, hogyan jutottatok ide és miért...

Raktáron
3 340 Ft

Figyelem! A játékot csak 1x játszhatjátok, mert a játék részeit összehajtjátok, kivágjátok, rájuk írtok!

Egy gyilkosság, nyolc gyanúsított.

Szerencsére ezen a vonaton utazik a zseniális detektív Achilles Pussot is, aki könnyen megoldaná az ügyet... csakhogy ő nyomtalanul eltűnt. Miután megtaláljátok a jegyzeteit, már tudjátok, hogy nektek kell lelepleznetek a gyilkost, mielőtt a vonat megérkezik Konstantinápolyba.

Szabaduló-szoba játék otthonra, amellyel felejthetetlen játékélményben lesz részetek! Profiknak ajánlott!


Nehézségi szint: Profi

  • Felejthetetlen egyszeri játékélmény.
  • Oldjatok meg együtt minden feladványt, amilyen gyorsan csak lehet!
  • Nektek sikerül megfejteni a gyilkosságot?
Raktáron
5 320 Ft

Figyelem! A játékot csak 1x játszhatjátok, mert a játék részeit összehajtjátok, kivágjátok, rájuk írtok!

Sötét folyosók, félelmetes üvöltés, hátborzongató alakok – ezeket ti mókásnak találjátok? Mire gondoltatok, amikor a vidéki kisváros furcsa vásárában bolyongva spontán módon a szellemvasút mellett döntöttetek? Egy nyugtalanító érzés már akkor átjárt titeket, amikor rátok zárult az 530 -as számú vagon zárja. A kocsi zötyögve megindult, és feltárult előttetek a bejárat, ami úgy nézett ki, mint egy szörny hatalmas szája. Egy teremtett lelket sem láttatok, és halálos csend vett körül. Az utazás elkezdődött! Mintha egy hatalmas szellem rángatná egy madzagon a kocsitokat, zötyögve, jobbra balra csapódva száguldotok a tátott szájon át a sötétségbe… Hirtelen átkozott nevetés és egy mennydörgő hang tör rátok a semmiből: Hahaha! Üdvözöllek titeket A Borzongás szellemvasútján! Számotokra már nincsen visszaút, a kapu mögöttetek már rég bezárult. Csak a legbátrabb, legokosabb és legtalálékonyabb jut ki innen. Fejtsétek meg együtt A Borzongás szellemvasútja rejtélyes feladatait, és szerezzétek meg a kódot a kijutáshoz, különben az életetek hátralevő részében ezen a szellemvasúton fogtok bolyongani. Hahaha!

 

Nehézségi szint: Kezdő

Raktáron
5 320 Ft

Az Exit sorozat egy újabb taggal bővült.

A Kapu a világok között társasjátékban egy ősrégi térképpel indultok útnak, hogy felfedezettek egy varázslatos átjárót.

Nem olyan egyszerű megnyitni a kaput, a fémes anyaga miatt kihívásokkal teli lesz a feladat. Célotok, hogy elérjétek a kaput és megnyissátok az átjárót a világok között.

Ha szeretitek a szabadulós játékokat, akkor ez a játék felejthetetlen élményt fog nyújtani a számotokra, de kizárólag haladóknak ajánljuk!

 

Nehézségi szint: Haladó

 

A játék csak egyszer játszható, mert bizonyos részeit kivágjátok, összehajtjátok és írtok rájuk.

Ajánlott korosztály:

12-120 év

Játékosok száma:

1-4 fő

Várható játékidő:

45-90 perc

Raktáron
5 320 Ft

A Scotland Yardra újabb eset érkezett: Edward Cartert, a híres régész professzort holtan találták irodájában.

Válj nyomozóvá, akár egyedül, akár a barátaiddal ebben a dedukciós, szabadulópaklihoz hasonló, kooperatív játékban, és bizonyítsd be, hogy nem Sherlock az egyetlen detektív géniusz a Yardnál! Tedd próbára nyomozói képességeid és tárd fel a rejtélyt, de vigyázz! Csak a vérbeli profik tudják kiszűrni a  nyomokat, amik a kezdő szimatkákat félrevezetik! Bizonyítsd be, hogy képes vagy a nyomokat kiszűrve az eset mélyére ásni magad, és megtalálni az összefüggést dr. Carter halála és az elátkozott bálvány között, akkor is, ha ehhez egészen A régész sírboltjába kell is leásnod!

Raktáron
2 380 Ft

Az aranyváros felkutatására indított expedíció teljes kudarc: régóta keresitek Eldorádó városát az erdő mélyén, de eddig semmit nem találtatok.

Vesztes seregként indultatok haza repülőtökkel, és már magasan a fák felett jártok, mikor valami a gépnek csapódik. Kényszerleszállásra nincs lehetőség... Felcsatoljátok az ejtőernyőket és ugranotok kell! Most egyedül vagytok az őserdő egy feltérképezetlen szegletén. Megfáradva, éhesen, és minden bokorból veszély leselkedik rátok. Kapkodva menekültetek, így csak pár holmit vettetek magatokhoz - most csak ezekre számíthattok. Talán ez a vég...vagy az utolsó esély, hogy megéljétek Eldorádó legendáját! Vajon túlélitek az Amazonas veszedelmeit, és meg tudjátok találni Eldorádó elveszett városát?

Raktáron
3 230 Ft

Három szabadulószobás kaland – jussatok ki az őrült tudós rejtekhelyéről, egy vadnyugati vonatról és Óz birodalmából! Az Unlock! Szabadulós kalandok különleges, a szabadulószobák ihlette társasjáték, amelyben három önálló kaland található. A játékosoknak együtt kell megoldaniuk a különböző feladatokat, hogy tovább haladhassanak a történetben. Segítségükre van egy ingyenes telefonos alkalmazás, amelybe kódokat üthetnek be, tippeket ad, illetve méri a rendelkezésre álló időt.

A három forgatókönyv...

"A Noside Story"
"Tombstone Expressz"
"Óz kalandorai"

Vigyázzatok, csak 60 percetek van!

Raktáron
9 290 Ft

Ha játszottatok - vagy játszottál - már valamelyik Szabadulópaklival, akkor nem kell bemutatni, hogy mennyire praktikus és mégis mennyire jó!

Most elkalauzolunk Titeket az ősi egyiptomi síremlékek világába! Éppen kezdődne a tárlatvezetés, amikor valahogyan egy titkos szoba belsejében találjátok magatokat, a piramis belsejében!

Találjátok meg a kijáratot, oldjátok meg a rejtélyes feladatokat; azonban vigyázzatok a veszélyes csapdákra.

Vajon sikerülni fog megfejteni a bődületesen nehéz hieroglifákat, mielőtt a múmia utolérne titeket?!

Raktáron
3 230 Ft

Éld át a szabadulószoba izgalmát a Titokzatos ház társasjátékban! Bebörtönöztek ebbe a házba, és az egyetlen kiút az, ha megoldod az összes
rejtvényt, amiket odabent találsz! Helyezz rejtvénykártyákat a doboz tetejébe, amelyek a játék során felfedve és megoldva mesélnek egy történetet. Egy alkalmazás vezeti végig a játékot, és nyomon követi a csapatod előrehaladását és az időt. Az alapjáték két kalandot tartalmaz: "Családi portré" és "A labirintus ura".

Raktáron
11 430 Ft

Figyelem! A játékot csak 1x játszhatjátok, mert a játék részeit összehajtjátok, kivágjátok, rájuk írtok!

A legénység tagjaiként egy Barbadosra tartó utasszállító fedélzetén utaztok, majd hirtelen óriási viharba kerültök. A repülő gépházába esővíz kerül és ez a különböző eszközök meghibásodásához vezet.

Vajon meg tudjátok javítani a repülőt, hogy tovább menjetek?!

Nehézségi szint: Kezdő

Raktáron
5 320 Ft

Az Időpróba egy zsebre vágható szabadulószoba, így bárhol szórakoztató játékként szolgálhat a társaság számára (de egyedül is játszható). 
Világszerte népszerű szórakozás hordozható változata!

Thyme doki próbára akarja tenni a képességeiteket: készen álltok a kihívásra? Mialatt a doki elmagyarázná a terveit, véletlenül megnyom egy gombot: vészjelző harsan fel, nehéz rácsok ereszkednek alá, és lezárják a laboratóriumot. A doki lezuhan egy csapóajtón keresztül, majd az egész szoba sötétségbe borul...
A kérdés, hogy vajon képesek vagytok megoldani a szoba különleges feladatait és megtalálni a kivezető utat időben?

Raktáron
3 230 Ft

Az Unlock!-Egzotikus kalandok a népszerű sorozat 4. része, 3 új szabadulószobás kalandot tartalmaz.

The Night of the Boogeymen: A mumus beférkőzött William álmaiba. Egyesítsétek erőiteket, hogy a kisfiú ismét nyugalomra lelhessen.

Scheherazade's Last Tale: A végső mese, mely az Ezeregyéjszaka világába kalauzol. A szultán halálra ítélte Scheherazade-t. Pattanjatok fel a varázsszőnyegre és mentsétek meg az életét!

Expedition: Challenger: Fedezzétek fel a dinoszauruszok lakta völgyet, és mentsétek meg Challenger professzor utolsó expedíciójának tagjait!

 

Ajánlott korosztály:

10-120 év

 

A játékosok száma:

1-6 fő

 

Várható játékidő:

45-75 perc

Raktáron
9 290 Ft

Postaládátokban egy névtelen boríték vár, benne ingyen jegyekkel a híres mágus, Lance Oldman teltházas bűvészműsorára, amire ma este kerül sor New Yorkban.

Alig várjátok, hogy induljatok, az este gondtalan szórakozást ígér… ám ha varázslatról van szó, jobb mindenre felkészülni. Miután elfoglaltátok a helyeteket a közönség soraiban, kezdetét veszi az előadás. Miközben azt próbáljátok kitalálni, mi a nyitja egyik-másik trükknek, az események váratlan fordulatot vesznek... Vajon sikerül lelepleznetek a mágus trükkjeit, és előadnotok hihetetlen dolgokat?

Raktáron
3 340 Ft

Egy igazi szabadulószoba minden izgalma egy zsebre vágható pakliba sűrítve!

Egy titkos ügynök a Scotland Yard legjobb nyomozóit választotta ki, hogy részt vegyenek egy szupertitkos küldetésen: titeket! Londont hatalmas veszély fenyegeti, amit el kell hárítanotok! Négy jól elrejtett szerkezetet kell hatástalanítanotok, mielőtt eljön az éjfél...
Nem vallhattok kudarcot!

Képesek vagytok megoldani a kaland számtalan rejtvényét, és időben kiszabadulni?!

Raktáron
3 230 Ft

Elrabolták a professzort egy felbecsülhetetlen értékű könyvvel együtt. Ez a könyv tele "Az elveszett templom" jegyzeteivel. 
Oldjátok meg a rejtvényeket, és törjetek fel minden kódot! Meg tudjátok menteni a professzort? Előbb megtaláljátok "az elveszett templom"-ot, mint az elrablók?

 

A játékot csak egyszer lehet végig játszani, mert a játék részeit összehajtjátok, kivágjátok és írtok rá. De a puzzle képek érintetlenek maradnak!

Nehézségi szint: Kezdő

Raktáron
6 930 Ft