40.000 FORINT FELETT INGYEN SZÁLLÍTÁS!!! 9.000 Ft feletti vásárlásnál INGYENES 40.000 Ft értékű Zalakarosi Welness utalvány! A kosárnál válaszd ki az ajándékot! Szállítás 1190 Ft-tól!

Kérdés esetén hívj minket! +36-1/300-9060 (munkanapokon 10-18 óráig)
Írj emailt: info@tarsasjatekrendeles.hu
Szállítás 1090 Ft-tól

 

Blog

Szabadulószobás társasjátékok

Levi
2021.08.25 10:34
Szabadulószobás társasjátékok

Miben rejlik a szabadulószobás játékok népszerűsége?

Izgalom, szórakozás és ami körülveszi - nem véletlen, hogy napjainkban annyira elterjedtek a szabadulószobás játékok. Mindenki szereti a talányt, a titkokat, a játékokat, és aki belefog egy ilyen rejtélyes feladvány megfejtésébe, biztosan részese lesz mindennek.

Cikkünkben rövid összefoglalást adunk arról, hogy mi az oka, hogy a szabadulószobás játékok annyira elterjedtek.
Beszélünk arról, hogy a szabadulószobás játékok hogyan hozták el a boltunkban is kapható szabaduló társasjátékok sikerét, amelyek akár otthoni keretek között vagy egy partyn kisebb közösségben is játszhatóak. 

A szabadulószobás játékok tényleg szobákból állnak?

Ezeknek a játékoknak a lényege, hogy az egy-egy teremben tematikusan berendezett vagy megrendezett feladványt időre teljesítenie kell a játékban részt vevő csoportoknak vagy egyéneknek. Minden szobából csak akkor lehet továbbindulni a végcél felé, ha megvan a megfejtés. Ez azért jó, mert a szobából való távozáskor mindenki egy kicsit hősnek érzi magát a letudott feladvány miatt. Minden szobát úgy terveztek, hogy próbára tegye a résztvevők szellemi erejét, csapatban dolgozzon azokkal az emberekkel, akikkel egy csapatot alkot és végül a siker elkönyvelhető. 

A szabadulószobás játékok hallatán ugyan sokunknak a ténylegesen berendezett szobák és feladvánnyal teli pincehelyiségek jutnak eszünkbe, azonban jó tudni, hogy számos társasjáték kapható már, nézz csak végig boltunk kínálatában, amely a szabadulós játékok szisztémája alapján jobbnál jobb kihívásokat tartalmaz minden játékos számára.

Ezekben a játékokban mindenki részt vehet

A szabadulószobás feladványokat csapatban jó teljesíteni, de egyénileg is kihívást jelent és elismerésre méltó a befejezett játék. Csapatban azért jó játszani, mert a csapatot alkotó tagok vegyes életkor és a színes érdeklődési körök alapján gyorsabban találhatják meg a kérdésekre a választ. 

A kreatív és összetett logikai feladványok - beleértve a társasokat is - nem csak egyének és magán társaságok számára adhatnak értékes kikapcsolódási lehetőséget, hanem akár céges rendezvényeken, csapatépítőkön is bevethetőek. A feladványokra történő közös megoldáskeresés összehozza az embereket, nem kérdés az egymásra hangolódás és az, hogy a csapat közös munkája később jobb együttműködést eredményez, ami a további munkavégzésre is kihat.

A játék drámaiságának alapja

Nincs előírva, hogy a feladvány kitalálója milyen történeti környezetbe helyezi az adott játékot. A téma bármi lehet, de az eddigi tapasztalatok alapján elmondható, hogy az ismert és drámai helyzetek és történelmi keret a legsikeresebbek a játékosok között. Nem kell sok minden ahhoz, hogy egy-egy szabadulós játék annyira népszerű legyen - fordulatos cselekmények, izgalom, a játék meghatározott tétje, és máris adott a nagyszerű szórakozás, legyen annak helyszíne ténylegesen egy erre kialakított szoba vagy akár a dobozban tartható játéktábla.

A szabadulós játékok elterjedése magával hozta azt, hogy az érdekes rejtvényekre, sőt szobákra épülő társasok is egyre népszerűbbek lettek. Ennek köszönhetően töltöttük fel webáruházunk polcait szabadulós társasjátékokkal. Kínálatunk széles, igyekszünk minden korosztály számára biztosítani az izgalmas feladványokat, azonban ha egy adott termék mégsem található a listában, érdemes felvenni velünk a kapcsolatot.

Összességében leszögezhetjük, hogy a szabadulószobás játékok izgalma önfeledt szórakozást nyújt minden korosztály számára. Akinek nincs lehetősége fizikálisan eljutni ezekbe az izgalmas feladványokat nyújtó szobákba, azok a hasonló elv mentén kialakított társasok segítségével is élvezhetik a rejtélyes játék örömét.

A Decktective: The Will without an Heir egy kooperatív nyomozós játék, 3D-s helyszínnel. 

Gyűjtsd össze a nyomokat: dokumentumokat, nyomokat, tanúvallomásokat... Nyomozz, és állj elő hihető elméletekkel.

Rejtély egy kártyapakliban, egy ügy igazi detektíveknek!

 

Hollandia, 1698: Cornelius Kloost, a Kloos Kereskedelmi Társaság régi elnökét holtan találják.
Műtermi széfje nyitva van: benne egy még mindig lepecsételt végrendelet. Hatalomra szomjazik?

Kapzsiság? Bosszúvágy? Mi vezetett ehhez a szörnyű epilógushoz?
Gyűjtsd össze a nyomokat: dokumentumokat, nyomokat, tanúvallomásokat... Nyomozz, és állj elő hihető elméletekkel.

Ajánlott korosztály:
12 éves kortól
Rendelhető
4 240 Ft

Figyelem! A játékot csak 1x játszhatjátok, mert a játék részeit összehajtjátok, kivágjátok, rájuk írtok!

Egy gyilkosság, nyolc gyanúsított.

Szerencsére ezen a vonaton utazik a zseniális detektív Achilles Pussot is, aki könnyen megoldaná az ügyet... csakhogy ő nyomtalanul eltűnt. Miután megtaláljátok a jegyzeteit, már tudjátok, hogy nektek kell lelepleznetek a gyilkost, mielőtt a vonat megérkezik Konstantinápolyba.

Szabaduló-szoba játék otthonra, amellyel felejthetetlen játékélményben lesz részetek! Profiknak ajánlott!


Nehézségi szint: Profi

  • Felejthetetlen egyszeri játékélmény.
  • Oldjatok meg együtt minden feladványt, amilyen gyorsan csak lehet!
  • Nektek sikerül megfejteni a gyilkosságot?
Ajánlott korosztály:
12 éves kortól
Raktáron
6 210 Ft

Három szabadulószobás kaland – jussatok ki az őrült tudós rejtekhelyéről, egy vadnyugati vonatról és Óz birodalmából! Az Unlock! Szabadulós kalandok különleges, a szabadulószobák ihlette társasjáték, amelyben három önálló kaland található. A játékosoknak együtt kell megoldaniuk a különböző feladatokat, hogy tovább haladhassanak a történetben. Segítségükre van egy ingyenes telefonos alkalmazás, amelybe kódokat üthetnek be, tippeket ad, illetve méri a rendelkezésre álló időt.

A három forgatókönyv...

"A Noside Story"
"Tombstone Expressz"
"Óz kalandorai"

Vigyázzatok, csak 60 percetek van!

Ajánlott korosztály:
10 éves kortól
Rendelhető
9 590 Ft

A játékosok izgalmas rejtvényes utazásra indulnak az elhagyatott könyvtárban.

Igazából csak egy pillanatra akartak a könyvek között turkálni, de hirtelen elakadnak, és a kifelé vezető ajtó zárva van. Ahhoz, hogy kinyithassák, különböző rejtvényeket kell megoldaniuk. Csak intenzív együttműködéssel sikerülhet a játékosoknak kijutniuk az elhagyatott könyvtárból.

Vajon sikerül időben kijutnotok? Vagy egyáltalán bárhogy?

Az elhagyatott könyvtár szabaduló szoba egy kooperációs társasjáték, melyben 18 feladvány vár arra, hogy közösen megoldjátok. De vigyázzatok, az idő nem a barátotok!

Ajánlott korosztály:
12 éves kortól
Raktáron
4 370 Ft

Elrabolták a professzort egy felbecsülhetetlen értékű könyvvel együtt. Ez a könyv tele "Az elveszett templom" jegyzeteivel. 
Oldjátok meg a rejtvényeket, és törjetek fel minden kódot! Meg tudjátok menteni a professzort? Előbb megtaláljátok "az elveszett templom"-ot, mint az elrablók?

 

A játékot csak egyszer lehet végig játszani, mert a játék részeit összehajtjátok, kivágjátok és írtok rá. De a puzzle képek érintetlenek maradnak!

Nehézségi szint: Kezdő

Ajánlott korosztály:
10 éves kortól
Raktáron
8 100 Ft

Az Időpróba egy zsebre vágható szabadulószoba, így bárhol szórakoztató játékként szolgálhat a társaság számára (de egyedül is játszható). 
Világszerte népszerű szórakozás hordozható változata!

Thyme doki próbára akarja tenni a képességeiteket: készen álltok a kihívásra? Mialatt a doki elmagyarázná a terveit, véletlenül megnyom egy gombot: vészjelző harsan fel, nehéz rácsok ereszkednek alá, és lezárják a laboratóriumot. A doki lezuhan egy csapóajtón keresztül, majd az egész szoba sötétségbe borul...
A kérdés, hogy vajon képesek vagytok megoldani a szoba különleges feladatait és megtalálni a kivezető utat időben?

Ajánlott korosztály:
12 éves kortól
Raktáron
3 450 Ft

Postaládátokban egy névtelen boríték vár, benne ingyen jegyekkel a híres mágus, Lance Oldman teltházas bűvészműsorára, amire ma este kerül sor New Yorkban.

Alig várjátok, hogy induljatok, az este gondtalan szórakozást ígér… ám ha varázslatról van szó, jobb mindenre felkészülni. Miután elfoglaltátok a helyeteket a közönség soraiban, kezdetét veszi az előadás. Miközben azt próbáljátok kitalálni, mi a nyitja egyik-másik trükknek, az események váratlan fordulatot vesznek... Vajon sikerül lelepleznetek a mágus trükkjeit, és előadnotok hihetetlen dolgokat?

Ajánlott korosztály:
12 éves kortól
Raktáron
3 450 Ft

Figyelem! A játékot csak 1x játszhatjátok, mert a játék részeit összehajtjátok, kivágjátok, rájuk írtok!

A legénység tagjaiként egy Barbadosra tartó utasszállító fedélzetén utaztok, majd hirtelen óriási viharba kerültök. A repülő gépházába esővíz kerül és ez a különböző eszközök meghibásodásához vezet.

Vajon meg tudjátok javítani a repülőt, hogy tovább menjetek?!

Nehézségi szint: Kezdő

Ajánlott korosztály:
10 éves kortól
Raktáron
6 210 Ft
15

Az Unlock! szabadulószoba társasjáték sorozat 2021 júliusában megjelent darabja most a Star Wars világába repít titeket, hogy részt vehessetek az intergalaktikus csatában, legyen szó akár járőrözésről a Hoth bolygón, vagy Jabba csempészeként szabadulásról a birodalom fogságból. De még a birodalom kémjei is lehettek Jedha egy városában.

A szabadulószoba olyan hely, ahonnan ki kell jutnod kevesebb, mint 60 perc alatt. Az Unlock! elhozza neked ezt az élményt az otthonodba, az asztalra!

Ajánlott korosztály:
10 éves kortól
Raktáron
11 990 Ft 
10 192 Ft
Kezdete: 2024.04.23 Vége: 2024.04.29

Szabaduljatok ki a leghíresebb börtönszigetről!

Kínzó fejfájással ébredtek fel Alcatraz börtönében, de ennek ellenére is rá kell jönötök a feladatok megoldásával, hogyan jutottatok ide és miért...

Ajánlott korosztály:
12 éves kortól
Raktáron
3 450 Ft

A Decktective: A The Gaze of the Ghost egy kooperatív nyomozós játék, 3D-s helyszínnel. A játékosoknak egy rejtélyes ügyet kell megoldaniuk. Kijátsszák a kártyáikat, hogy információkat osszanak meg, eldobják azokat a kártyákat, amelyekről úgy gondolják, hogy rossz irányba vezetnek, megvitatják a többi játékossal a talált nyomokat, hipotéziseket és következtetéseket vonnak le, hogy megtalálják a megoldást! A játék végén a játékosoknak számos kérdésre kell válaszolniuk: Minden helyes válasz pontokat ér. Minél több pontot kapnak, annál jobb az eredményük.

Ajánlott korosztály:
12 éves kortól
Rendelhető
4 240 Ft

Ha játszottatok - vagy játszottál - már valamelyik Szabadulópaklival, akkor nem kell bemutatni, hogy mennyire praktikus és mégis mennyire jó!

Most elkalauzolunk Titeket az ősi egyiptomi síremlékek világába! Éppen kezdődne a tárlatvezetés, amikor valahogyan egy titkos szoba belsejében találjátok magatokat, a piramis belsejében!

Találjátok meg a kijáratot, oldjátok meg a rejtélyes feladatokat; azonban vigyázzatok a veszélyes csapdákra.

Vajon sikerülni fog megfejteni a bődületesen nehéz hieroglifákat, mielőtt a múmia utolérne titeket?!

Ajánlott korosztály:
12 éves kortól
Raktáron
3 450 Ft

Egy kocsi zaja töri meg a Tudor-kastélyt körülvevő csendet. Az éppen megérkező Edward York herceg borzalmas felfedezést tesz: Ferdinand Tudor gróf élettelenül fekszik egy véres rózsabokor mellett. Mi történhetett? Tragikus baleset vagy brutális bűntény? Gyűjtsd össze a nyomokat: egy törött zsebóra, egy asztrológiai kézikönyv, egy lóverseny nyertes szelvénye. Össze tudod rakni a bizonyítékokat, hogy megoldd a rejtélyt?

Decktective: Bloody-red roses egy kooperatív nyomozós játék, 3D-s helyszínnel. A játékosoknak egy rejtélyes ügyet kell megoldaniuk.

Ajánlott korosztály:
12 éves kortól
Rendelhető
4 240 Ft

Szeretitek a szabadulószobákat? Kipróbálnátok otthon is?

Ha igen, akkor most három izgalmas kaland vár rátok!

"Az elátkozott ház", "A Nautilus csapdái" és "Tonipal kincse"!

Próbáljátok ki külön-külön a "szobákat"

Most a bevezető pálya segítségével akár meg is ismerhetitek a játékot szabálykönyv nélkül!

A szabadulószoba olyan hely, ahonnan ki kell jutnod kevesebb, mint 60 perc alatt. Az Unlock! elhozza neked ezt az élményt az otthonodba, az asztalra!

Ajánlott korosztály:
10 éves kortól
Rendelhető
9 590 Ft

Velencei meló egy zsebre vágható szabadulószoba baráti társaságoknak (amit akár egyedül is játszhatsz).

Egy tolvajbanda visszavonult tagjaiként szeretnétek élvezni " jól megérdemelt" pihenéseteket. De egy visszautasíthatatlan megbízás gátat vet ennek... Újra összeálltok hát!

A küldetés csupán annyi, hogy a világ első kaszinójába surranjatok be, és lopjatok el 1 milliárd értékű zsetont!

A munka nem minden kockázattól mentes, és a legkisebb hiba is homokszem lehet ebben a gépezetben.

Képesek vagytok kijátszani a kaszinó trükkös biztonsági rendszerét, és meglépni a szajréval?

 

Ajánlott korosztály:
12 éves kortól
Raktáron
3 450 Ft

Éld át a szabadulószoba izgalmát a Titokzatos ház társasjátékban! Bebörtönöztek ebbe a házba, és az egyetlen kiút az, ha megoldod az összes
rejtvényt, amiket odabent találsz! Helyezz rejtvénykártyákat a doboz tetejébe, amelyek a játék során felfedve és megoldva mesélnek egy történetet. Egy alkalmazás vezeti végig a játékot, és nyomon követi a csapatod előrehaladását és az időt. Az alapjáték két kalandot tartalmaz: "Családi portré" és "A labirintus ura".

Ajánlott korosztály:
14 éves kortól
Rendelhető
11 990 Ft

Egy igazi szabadulószoba minden izgalma egy zsebre vágható pakliba sűrítve!

Egy titkos ügynök a Scotland Yard legjobb nyomozóit választotta ki, hogy részt vegyenek egy szupertitkos küldetésen: titeket! Londont hatalmas veszély fenyegeti, amit el kell hárítanotok! Négy jól elrejtett szerkezetet kell hatástalanítanotok, mielőtt eljön az éjfél...
Nem vallhattok kudarcot!

Képesek vagytok megoldani a kaland számtalan rejtvényét, és időben kiszabadulni?!

Ajánlott korosztály:
12 éves kortól
Raktáron
3 450 Ft

Az aranyváros felkutatására indított expedíció teljes kudarc: régóta keresitek Eldorádó városát az erdő mélyén, de eddig semmit nem találtatok.

Vesztes seregként indultatok haza repülőtökkel, és már magasan a fák felett jártok, mikor valami a gépnek csapódik. Kényszerleszállásra nincs lehetőség... Felcsatoljátok az ejtőernyőket és ugranotok kell! Most egyedül vagytok az őserdő egy feltérképezetlen szegletén. Megfáradva, éhesen, és minden bokorból veszély leselkedik rátok. Kapkodva menekültetek, így csak pár holmit vettetek magatokhoz - most csak ezekre számíthattok. Talán ez a vég...vagy az utolsó esély, hogy megéljétek Eldorádó legendáját! Vajon túlélitek az Amazonas veszedelmeit, és meg tudjátok találni Eldorádó elveszett városát?

Ajánlott korosztály:
12 éves kortól
Raktáron
3 450 Ft

Figyelem! A játékot csak 1x játszhatjátok, mert a játék részeit összehajtjátok, kivágjátok, rájuk írtok!

Amikor az autótok lerobban egy erdei úton, gyalog indultok el, éjjeli menedéket keresni. Szerencsére rátaláltok egy elhagyatott kunyhóra. Másnap reggel megdöbbenve látjátok, hogy az ajtón egy számkombinációs zár, az ablakokon pedig vasrács van. Itt mindent kódok zárnak! Az asztalon egy könyv, egy forgatótárcsa... és most már tudjátok, csak úgy juttok ki a kunyhóból, ha megfejtitek a rejtvényeket, és megszerzitek a kódokat. Szabadulószoba játék otthonra, amellyel felejthetetlen játékélményben lesz részetek!

  • Felejthetetlen, egyszeri játékélmény.
  • Oldjatok meg együtt minden feladványt, amilyen gyorsan csak lehet!
  • Nektek sikerül majd kijutni az elhagyott kunyhóból?

 

Ajánlott korosztály:
12 éves kortól
Raktáron
6 210 Ft