Kérdés esetén hívj minket!
+36-70/633-6670 (munkanapokon 10-18 óráig)

Blog

Szabadulószobás társasjátékok

Levi
2021.08.25 10:34
Szabadulószobás társasjátékok

Miben rejlik a szabadulószobás játékok népszerűsége?

Izgalom, szórakozás és ami körülveszi - nem véletlen, hogy napjainkban annyira elterjedtek a szabadulószobás játékok. Mindenki szereti a talányt, a titkokat, a játékokat, és aki belefog egy ilyen rejtélyes feladvány megfejtésébe, biztosan részese lesz mindennek.

Cikkünkben rövid összefoglalást adunk arról, hogy mi az oka, hogy a szabadulószobás játékok annyira elterjedtek.
Beszélünk arról, hogy a szabadulószobás játékok hogyan hozták el a boltunkban is kapható szabaduló társasjátékok sikerét, amelyek akár otthoni keretek között vagy egy partyn kisebb közösségben is játszhatóak. 

A szabadulószobás játékok tényleg szobákból állnak?

Ezeknek a játékoknak a lényege, hogy az egy-egy teremben tematikusan berendezett vagy megrendezett feladványt időre teljesítenie kell a játékban részt vevő csoportoknak vagy egyéneknek. Minden szobából csak akkor lehet továbbindulni a végcél felé, ha megvan a megfejtés. Ez azért jó, mert a szobából való távozáskor mindenki egy kicsit hősnek érzi magát a letudott feladvány miatt. Minden szobát úgy terveztek, hogy próbára tegye a résztvevők szellemi erejét, csapatban dolgozzon azokkal az emberekkel, akikkel egy csapatot alkot és végül a siker elkönyvelhető. 

A szabadulószobás játékok hallatán ugyan sokunknak a ténylegesen berendezett szobák és feladvánnyal teli pincehelyiségek jutnak eszünkbe, azonban jó tudni, hogy számos társasjáték kapható már, nézz csak végig boltunk kínálatában, amely a szabadulós játékok szisztémája alapján jobbnál jobb kihívásokat tartalmaz minden játékos számára.

Ezekben a játékokban mindenki részt vehet

A szabadulószobás feladványokat csapatban jó teljesíteni, de egyénileg is kihívást jelent és elismerésre méltó a befejezett játék. Csapatban azért jó játszani, mert a csapatot alkotó tagok vegyes életkor és a színes érdeklődési körök alapján gyorsabban találhatják meg a kérdésekre a választ. 

A kreatív és összetett logikai feladványok - beleértve a társasokat is - nem csak egyének és magán társaságok számára adhatnak értékes kikapcsolódási lehetőséget, hanem akár céges rendezvényeken, csapatépítőkön is bevethetőek. A feladványokra történő közös megoldáskeresés összehozza az embereket, nem kérdés az egymásra hangolódás és az, hogy a csapat közös munkája később jobb együttműködést eredményez, ami a további munkavégzésre is kihat.

A játék drámaiságának alapja

Nincs előírva, hogy a feladvány kitalálója milyen történeti környezetbe helyezi az adott játékot. A téma bármi lehet, de az eddigi tapasztalatok alapján elmondható, hogy az ismert és drámai helyzetek és történelmi keret a legsikeresebbek a játékosok között. Nem kell sok minden ahhoz, hogy egy-egy szabadulós játék annyira népszerű legyen - fordulatos cselekmények, izgalom, a játék meghatározott tétje, és máris adott a nagyszerű szórakozás, legyen annak helyszíne ténylegesen egy erre kialakított szoba vagy akár a dobozban tartható játéktábla.

A szabadulós játékok elterjedése magával hozta azt, hogy az érdekes rejtvényekre, sőt szobákra épülő társasok is egyre népszerűbbek lettek. Ennek köszönhetően töltöttük fel webáruházunk polcait szabadulós társasjátékokkal. Kínálatunk széles, igyekszünk minden korosztály számára biztosítani az izgalmas feladványokat, azonban ha egy adott termék mégsem található a listában, érdemes felvenni velünk a kapcsolatot.

Összességében leszögezhetjük, hogy a szabadulószobás játékok izgalma önfeledt szórakozást nyújt minden korosztály számára. Akinek nincs lehetősége fizikálisan eljutni ezekbe az izgalmas feladványokat nyújtó szobákba, azok a hasonló elv mentén kialakított társasok segítségével is élvezhetik a rejtélyes játék örömét.