25.000 FORINT FELETT INGYEN SZÁLLÍTÁS!!! 6.000 Ft feletti vásárlásnál INGYENES 40.000 Ft értékű Zalakarosi Welness utalvány! A kosárnál válaszd ki az ajándékot! Szállítás 690 Ft-tól!

Kérdés esetén hívj minket! +36-1/300-9060 (munkanapokon 10-18 óráig)
Írj emailt: info@tarsasjatekrendeles.hu
Szállítás 690 Ft-tól

 

Blog

Kingdomino társasjáték

Levi
2021.08.13 15:17
Kingdomino társasjáték

Kollégáink egyik kedvenc játéka egy kisebb méretű dobozban lapuló, nagyon egyszerű játék, ami kifejezetten sok különböző és komoly taktikai döntés elé állítja a játékosokat. A Kingdomino mindössze 48 dominólappal és nyolc kis figurával egy felejthetetlen élményt nyújtott számomra és mutatta meg azt, hogy egy társas nem attól lesz igazán jó, hogy drága, több óra végigjátszani, hatalmas táblája van, vagy nagy dobozban adják. És természetesen, ha valaki kicsit bonyolultabb játékra vágyik, azok találhatnak kiegészítőt a játékhoz illetve ott van a Queendomino is igazán érdekes újításokkal.

A játék során a saját birodalmát építheti meg mindenki, ami a játék végeztével nem csak a győzelmi pontokat jelenti a számára, hanem kifejezetten jól is néz ki. A játékmenet pedig mindössze annyiból áll, hogy felcsapnak a résztvevők négy darab dominólapot és azokat megfelelő módon egymás alá helyezik. Természetesen az értékesebb elemek kerülnek lejjebb. Ezután mindenki kiválasztja, hogy melyiket szeretné magának.

És itt jön az a csavar, ami a számomra igazán érdekessé teszi a játékot. Minden egyes választásnál nem csak arról döntök, hogy számomra melyik lap lenne a legmegfelelőbb, hanem arról is, hogy hányadikként fogok választani a következő körben. Hiszen a második körtől kezdve, mindig abban a sorrendben választanak a játékosok, ahogy a figuráik elhelyezkednek. A képen látható helyzetben a rózsaszín lesz az első, és a zöld az utolsó a legközelebbi választásnál.

Engedjétek meg, hogy néhány tanácsot adjak, hogy igazán kiélezett legyen a játék és minden döntésnek adjak még egy kis árnyalatot. 

Nem szabad csupán csak a saját területetekkel foglalkozni, hanem a többi, vagy másik játékosét is figyeljétek, hogy mik azok a lapok amik a számára kellenek, valamint úgy helyezem le őket, hogy nehogy beszoruljak akkor, ha a másik úgy dönt, hogy megpróbál keresztbe tenni nekem. Ekkor nem lesznek olyan szép nagy pontszámok, mint, ha megengedőek lennénk a másikkal, viszont sokkal jobban el lehet mélyülni abban, hogy miként tudtok elébe kerekedni a másiknak és, hogy miként szerezzetek minél több pontot szerezni a számotokra nem előnyös, de a másik számára határozottan előnytelen döntésekből. De ezt természetesen nem kell mindenkinek követnie, bár érdemes kipróbálnia.

Úgy gondolom az a játéknak az egyetlen hátránya, hogy hárman kicsit nagyobb a szerencse szerepe, de szerintem, mindenki egyetért velem, ha azt mondom, hogy nem lehet minden tökéletes.