40.000 FORINT FELETT INGYEN SZÁLLÍTÁS!!! 9.000 Ft feletti vásárlásnál INGYENES 40.000 Ft értékű Zalakarosi Welness utalvány! A kosárnál válaszd ki az ajándékot! Szállítás 1190 Ft-tól!

Kérdés esetén hívj minket! +36-1/300-9060 (munkanapokon 10-18 óráig)
Írj emailt: info@tarsasjatekrendeles.hu
Szállítás 1090 Ft-tól

 

Blog

Köszöntő!

Beni
2020.09.15 16:40
Köszöntő!

Sokat gondolkoztunk azon, hogyan is kellene elkezdeni írni a blogunkat. Talán kezdjük azzal, hogy segíteni szeretnénk azoknak, akik nem ismerik annyira a társasjátékokat, illetve a társasjátékok mellett szóló temérdek érvet, és persze az ellene szólókat is, mert van ilyen is – elvileg. Elmesélünk majd sztorikat, hogy miként találkoztunk egy-egy játékkal, mekkorákat nevettünk és így tovább!
Ja, és hozzáteszem, hogy ezek a mi gondolataink, köntörfalazás nélkül.

Nézzetek rá a blogbejegyzéseinkre, amikor az oldalon jártok, és lehet teljesen mást visztek haza, mint terveztétek… 

Szeretünk társasozni, kártyázni, együtt lenni, nevetni és ami a legfontosabb, játszani. De ezzel nem vagyunk egyedül, mert egyre többen vagytok Ti, akik szintén szerettek játékok fölött görnyedni, és figyelni, hogy éppen kivel lehet kitolni, vagy épp segíteni… persze ez ennél általában jóval bonyolultabb!

 Vegyük hát sorba, hogy mik azok az érvek, amik miatt az emberek szeretnek társasjátékozni:

  • rettenetesen sokat lehet nevetni, bár a hahotázni szó jelen esetben találóbb volna…
  • olyannyira összehozza az embereket, hogy akár még új barátságok is köttethetnek… vagy óriási balhék is lehetnek, de ezt majd a negatív résznél.
  • generációs szakadékokat lehet átívelni
  • legtöbbször olcsóbb, mintha 4-en elmennétek moziba, és ugye még sokszor elő tudjátok venni
  • mozgatja az agyat, nem is gondolnátok mennyire!
  • megtanít arra, hogy tudd kezelni a győzelmet, de a fel tudd dolgozni azt is, ha esetleg kikaptok
  • a folyamatosan megjelenő kiegészítők miatt sosem lesz egy, már „rongyosra” játszott játék unalmas

Sok ember szerint van árnyoldala a társasoknak, de majd megpróbálom kimagyarázni ezeket, felsorolás nélkül. Időigényes. Egyrészt egyet is tudnék érteni ezzel, de hetente egyszer vagy akár kéthetente egyszer egy kör a kedvenc játékotokkal megéri azt az időt, amit „belefektettek”. Másrészt nem csak 90 perces játékok vannak, amik ténylegesen időigényesek, hanem vannak villámgyors társasok, sőt, még akár a vonaton is tudtok velük játszani!  Viták. Igen, ez egy valós probléma, szerintem mindenki tudja, hogy milyen vitázni játék közben. De erre is van megoldás, például az, hogy próbáljunk meg nyugodtan játszani, mert elvégre ez egy JÁTÉK. Egyébként a sok vita abból adódik, hogy már a játék elején az egyik partnernek nincsen kedve játszani és ezzel dől az egész játékélmény. Társaság. Nehéz összerántani egy nagy csapatot, az meg pláne nehéz, hogy olyan játékot találjunk, ami mindenkinek szimpatikus…, de ugye mindenre lehet találni megoldást. Pl. vannak 2 személyes társasok, több játékkal kell készülni; valamelyik csak jó lesz!

Igyekszünk Nektek a jövőben jobbnál-jobb játékokat bemutatni, szerencsére rengeteg díjnyertes társas van és természetesen számtalan olyan, ami nem nyert díjat, de zseniális és szórakoztató. Csakis saját emlékeinkből fogunk sziporkázni, ezt garantálhatjuk! Ha van valami, amit kifelejtettem, akkor szívesen vesszük, ha itt alul a komment szekcióban elmondjátok, hogy Ti mire gondoltatok!