Kérdés esetén hívj minket!
+36-70/633-6670 (munkanapokon 10-18 óráig)

Blog

Így fejlesztik a gyermekeket a logikai játékok

Ali
2021.10.05 17:57
Így fejlesztik a gyermekeket a logikai játékok

A logikai játékok nem csak szórakoztatnak, hanem több szempontból is fejlesztő hatással vannak a gyermekek számára. Érdemes már egészen kiskortól gyakran elővenni, mert kiválóan felkészítik a kicsiket az iskolai oktatásra is.

Mire tanítanak a logikai játékok?

Idővel, leginkább az iskolai évektől a gyermek életében hangsúlyossá válik a logikus gondolkodás fejlesztése, azonban, ha már korábban játékos formában megtanulja, hogy hogyan hozzon logikus döntéseket, illetve megtapasztalhatja azt, hogy a választás képessége nem is annyira egyszerű, akkor megkönnyítjük neki az iskolai indulást.

Azzal, hogy a játékok révén tapasztalatot szerez az érvelés sajátosságaiban, vagy hogy megvédje a saját álláspontját, illetve megtanulja, hogy a logikát használva hozzon döntéseket, sok szempontból megkönnyíti majd az életét. Bár az intuitív döntéshozatal is sok szempontból a jó irányba visz, de a logikus gondolkodás és a helyzet felmérése, a legtöbb esetben szükséges még az intuícióra alapozott döntések esetében is. A logikai társasok erre mind segítenek felkészülni, érdemes már a legkisebbeket is fejleszteni a koruknak megfelelő játékokkal. 

A játékok sokfélék lehetnek, mindegyiknek megvan a saját előnye, mint például a korábban már szóba került szabadulószobás társasjátékoknak is, az izgalom, a stratégia és az ismeretlen, a logikai játékok alkalmazása is csupa jót tartogat számunkra. 

Ezeket a logikai játékokat érdemes választani

A legegyszerűbb logikai társasjátékok már egészen kiskortól használhatóak a gyerekek fejlesztésére. Az izgalmas szórakozás mellett kiemelten fejleszthető velük a gondolkodás képessége, így azt mondhatjuk, hogy ezek a játékok átvezetik a kicsiket a szórakozásból a tanulásba. Az, hogy vidámsággal és szabadsággal tanulh

 

atnak a kicsik, biztosítja számukra azt, hogy a jövőben is szívesen oldjanak meg egy-egy kihívást, és ne kényszerként éljék majd meg az előttük álló megmérettetést. A legkisebbektől a felnőttekig bátran 

ajánlhatjuk a Smart Games logikai játékait. Ezek az akár egyedül is játszható, - 40-60, egyre nehezedő feladványt tartalmazó - logikai játékok rendesen megmozgatják a játékosok agytekervényeit. 

A logikai játékok között a legismertebbek a legtöbb háztartásban megtalálhatóak, így a puzzle, a malom, a Marokkó vagy akár a sakk, de ezeknek a játékoknak a palettája az idővel egyre színesedik. A kínálatot érdemes időről időre visszatérve megnézni, például érdemes boltunk logikai játékokat tartalmazó oldalát is gyakran áttekinteni, mert mindig újabb és újabb kihívások és a legmodernebb társasok várhatnak a gyerekekre. Így a régi játékok új és modern változata, mint például a klasszikus Gigamic játékok is beszerezhetők nálunk. 

A Cortex Challenge IQ party már egy idősebb gyermekeknek szóló játék, de nem kis kihívást jelent. Játszva szórakoztat és fejleszt, a résztvevőknek egyaránt esélyt ad a győzelemre. 

Nagyon népszerű, és szeretettel ajánljuk még a logikai társasok között a Exit és a Cluedo játékokat is, ahol fordulatos feladványok gondolkodtatnak minden résztvevőt. Aki nem találja meg áruházunk oldalain azt a logikai játékot, amit szeretne, bátorítjuk, vegye fel velünk a kapcsolatot, mert a kínálatunk bővítése a felmerülő igények szerint is lehetséges. Termékeink választékát folyamatosan bővítjük, szeretnénk, ha a hozzánk látogatók az újonnan megjelenő játékokat is megtalálnák nálunk.

A logikai játékok nagy előnye, hogy megtanítanak az agytekervények helyes mozgatására, így a döntési helyzetekben is kiváló alapot fognak jelenteni. A gondolkodni tudás képessége mindenképpen előre viszi az életünket, ezért ezeket a társasokat mindenképpen érdemes gyakran elővenni.