40.000 FORINT FELETT INGYEN SZÁLLÍTÁS!!! 9.000 Ft feletti vásárlásnál INGYENES 40.000 Ft értékű Zalakarosi Welness utalvány! A kosárnál válaszd ki az ajándékot! Szállítás 1190 Ft-tól!

Kérdés esetén hívj minket! +36-1/300-9060 (munkanapokon 10-18 óráig)
Írj emailt: info@tarsasjatekrendeles.hu
Szállítás 1090 Ft-tól

 

Blog

Ha izgalmat szeretnél, ismerd meg Century társasjátékok mindhárom részét!

Ali
2021.10.11 16:40
Ha izgalmat szeretnél, ismerd meg Century társasjátékok mindhárom részét!

Az Emerson Matsuuchi által megalkotott Century társasjátékok trilógiájának beszerzésével tulajdonképpen hét játékot játszhatunk. A játékokat úgy kombinálhatjuk, hogy további négy tartalmas társast lesz lehetőségünk játszani a táblákkal és a hozzájuk tartozó játékelemekkel.

Milyen típusú játék a Century társasjátékok hármasa?

Ez a kettő és négy fővel is játszható társas nem csak a családi vagy a többszemélyes társasok között állja meg a helyét, hanem kiváló szórakozást nyújthat azoknak is, akik elsősorban párosan szeretnék élvezni a játékok nyújtotta kikapcsolódást. A párosoknak szóló társasokról írtunk már korábban, azonban az ott leírtakon túl számos olyan játék van még, amit érdemes elővenni akkor is, ha csak ketten vagyunk. Erre ad példát a Century társasjátékok hármasa is, amelynek első része 2017-ben jelent meg Fűszerút névvel, majd ezt követték szépen sorban a Kelet csodái és az Egy új világ néven megjelent játékok.

A boltunkban a családi társasjátékok kategóriáján belül megtalálható játékok Fernanda Suárez lenyűgöző képi világát idézik. A három játék mindegyikében a közös szereplők és szabályok lehetővé teszik és még inkább fokozzák a játék során megélt izgalmat azzal, ha egymásba építve játszunk velük. Együtt is izgalmas, azonban külön-külön is megragadható a társas mindegyik részének az egyedisége.

A Fűszerút inkább egyszerű és elegáns, a Kelet csodái elnevezésű játék egy kicsit emelte a játék nehézségi fokát, és a harmadikként megjelenő Egy új világ pedig annyira összetett lett, Century társasjáték trilógia - Tarsasjatekrendeles.huhogy azt akár még túlzásnak is tekinthetnénk. Az egyediség mellett érdemes megjegyezni, hogy a játékok mindegyike azonos hangulattal és témával rendelkezik: mindhárom társas esetében egy-egy kereskedelmi utat kell bejárni, és a játék szabályai alapján a kihívásokat teljesíteni. 

Bővebben a három játék menetéről:

A Fűszerút társasjátékban az egész játék menete a kártyák körül forog. A letisztult játékmechanika során stratégia és döntések útján kártyákat gyűjthetünk, illetve célként, több körön át létre kell hozni saját felhalmozott paklinkat.
A Kelet csodái társas során az egyedülálló játékmechanika végtelen változatosságot és stratégiai lehetőséget kínál. A tengereket átszelve van lehetőségünk kereskedni, és a gazdagságunkat növelni. Ez a másodikként megjelent játék, hasonlóan a Fűszerúthoz, szintén 35-40 perces játékidő alatt biztosítja a játékosok számára a fordulatokban gazdag kikapcsolódási lehetőséget.
Akik már megismerkedtek a webáruházunkban megvásárolható Century társasjátékok első két részével, azoknak már nem fog nagy újdonságot jelenteni a sorozat legfrissebb megjelenésű játéka, az Egy új világ… vagy mégis, mivel nem fognak csalódni az újdonság tekintetében sem!

Ugyan a kereskedés, mint fő téma már ismerős a két korábbi játékból, azonban a harmadik társas is tartogat meglepetéseket. Ilyen például a játék során a dolgozók elhelyezésébe vitt csavar is, ami pluszban izgalmassá teszi a játékot. Az Egy új világ játékmenete talán kissé túl bonyolult, de előnye a trilógiának, ha esetleg önállóan kevésbé varázsol el az adott játék, hogy kombinálva a további Century társasokkal, felettébb izgalmas játékmenetet nyújt az egész család vagy társaság számára.

A három játék közül a Fűszerút talán az, ami a legkönnyebben tanulható, és a leggyorsabban játszható. A Kelet csodái átmenet a bonyolultabb Egy új világ felé, de összességében azt lehet mondani, hogy érdemes mindhárom játékot kipróbálni, mivel kinek-kinek más-más nehézségi fok fogja elnyerni a tetszését.