Kérdés esetén hívj minket!
+36-70/633-6670 (munkanapokon 10-18 óráig)

Century Fűszerút társasjáték - Piatnik

Century Fűszerút társasjáték - Piatnik
Century Fűszerút társasjáték - Piatnik

Ismerd meg a fűszerkereskedelmi út szépségeit és színes piacait a neves művész Fernanda Suárez lenyűgöző alkotásain keresztül. Tornáztasd meg az elmédet az egyszerű és tiszta játékmechanika és a pakliépítő mechanizmus kombinálásával, melyek végtelen stratégiához és döntésekhez vezetnek. A Century Fűszerút valóban egy kiváló, szórakoztató, élménydús társasjáték, amit újra és újra játszani fogsz!
Megjelentek a Century sorozat további tagjai, a Kelet csodái és az Egy új világ, természetesen magyar nyelven.

 

Ajánlott korosztály
8 – 120 éves
Játékosok száma
2 – 5 játékos részére
Összetettség, nehézségi fok
egyszerű
Játékidő
30 – 45 perc
Nincs raktáron
13 990 Ft
Részletek

Évszázadokkal ezelőtt a fűszerkereskedelem volt a világ legfontosabb piaca, a fűszerek értéke az aranyéval vetekedett. A fűszerkereskedők fantasztikus meséket szőttek arról, milyen veszélyek árán jutottak a portékájukhoz, remélve hogy így magas áron tudják értékesíteni az árujukat. A fűszerek iránti kereslet olyan nagyra nőtt, hogy akik a fűszereket birtokolták hatalmas vagyonra és elismertségre tettek szert. Ebben az időben vezetik a játékosok a karavánjaikat, szerencsét és gazdagságot keresve, a keleti tájakon át a Földközi-tengerhez.

 

A játék tartalma:

- 5 karavánkártya
- 10 kezdőkártya
- 36 pontkártya
- 43 kereskedőkártya
- 105 fa kocka
- 4 fűszer edény
- 20 fém érme
- 1 játékszabály

Adatok
Márkanév
Piatnik
Játékszabály nyelve
magyar
Szükséges nyelvtudás
nyelvfüggetlen
EAN
9001890796999
Szállítási idő
1 munkanap
Boardgamegeek.com értékelés
7,45/10
Boardgamegeek.com nehézségi szint
1,92/5
Szállítási költség
1290
VTSZ/SZJ
9503
Cikkszám
fuszerut_796999
Vélemények
Átlagos értékelés:
4.7 (3 vélemény)
(2)
(1)
(0)
(0)
(0)
Értékeld Te is a terméket, segíts véleményeddel a többi játékosnak!
Véleményt írok!
Eszti
2022.01.28
Anyukám kedvenc játéka :) igazi kis nyugodt, kellemes játék, gyakran elővesszük.
Hátrányok: Egyetlen hátránya, hogy vannak olyan nyersanyagkártyák, amik nélkül szinte esélytelen megnyerni a játékot. Mi meg szoktunk egyezni, hogy úgy játszunk, hogy mindenkinek jusson legalább egy belőlük. Így kiegyensúlyozottabbak, és békésebbek a játékmenetek:)
Szilvi
2021.08.05
Kettesben többen játszva is élvezetes, kellemes partikat szoktunk vele játszani. Igényes játék, szeretem, hogy gyorsan kipakolható és elpakolható.
András
2020.05.15
Fűszerút:  "igazi családi játék"  - mondja Győri-Nádai Réka a "Mit Játsszunk?" video-blogban. Ennél jobban nem is lehetne összefoglalni a lényeget szerintem. Gyerekek számára is követhető, és de a felnőtt agyat is kellemesen megtornáztatja; épp elég rövid ideig tart ahhoz, hogy a gyerekek ne unják meg, de annyira azért nem rövid, hogy a felnőtteknek ne jelentsen kihívást.   Pihentető, kellemes fejtörést okozó, alapvetően mintakirakós játék.  A gondolkodásunk "számolós, számítós" része mellett, megdolgoztatja az "intuitív, kreatív " területet is, és a kettőt anynyira összhangban, nem erőltetetten, hogy ettől  válik olyan kellemessé a játékélmény. Így a "fűszerút' nem csak a kontinenseket köti össze, hanem a bennünk levő gondolkodásmódokat is összhangba hozza. A "nyugati" (digitális, számítós, racionális) és a "keleti" (analóg, kreatív, intuitív) gondolkodás összhangját teretmi meg bennünk - és emiatt tesz olyan jót a fejlődésben levő gyerekeknek is. Földrészeket köt össze kívül-belül...

Keleti csodák: A gyakorlott társasozók hamar fel fogják ismerni, hogy az első látásra bonyolult játék, valójában csak egyetlenegy (!) elemmel (az előörs-elhelyezés elemével) bővíti a megszokott Century-Fűszerút játékot. Tehát egyáltalán nem olyan bonyolult, mint amilyennek első ránézésre tűnik; a Fűszerút után igazi, élvezhető élménnyel bővül a sorozat!

Új világ:  Milyen ötletes, hogy ismét egyetlen csavarral, egy újabb mintakirakás-lehetőséggel bővült az előző két rész játékmechanikája (minden marad a régi, de most már a megszerzett pontkártyákon is van egy-egy plusz ikon, amiket újabb minta kirakására lehet használni). Ismét csak egy fokkal, épp csak egy kicsit nehezebb; csak egy kis finom, plusz ötlettel bővül a játék, ami még élvezetesebbé teszi a korábbiakat. 

A három együtt: Családapaként rajongója vagyok a Century sorozatnak. Egy remekmű, ami tényleg ideális azoknak, akik együtt szeretnének játszani a gyerekeikkel, de úgy, hogy közben számukra is legyen a játékban kihivás. 
Termékajánló