40.000 FORINT FELETT INGYEN SZÁLLÍTÁS!!! 9.000 Ft feletti vásárlásnál INGYENES 40.000 Ft értékű Zalakarosi Welness utalvány! A kosárnál válaszd ki az ajándékot! Szállítás 1190 Ft-tól!

Kérdés esetén hívj minket! +36-1/300-9060 (munkanapokon 10-18 óráig)
Írj emailt: info@tarsasjatekrendeles.hu
Szállítás 1090 Ft-tól

 

Blog

Kartográfusok társasjáték

Dad
2021.09.11 12:27
Kartográfusok társasjáték

Nem véletlen az új ötleteken alapuló kiadások megjelenése - fejleszti az embert a társasjáték, legyen az akár családi, akár stratégiai, vagy akár logikai.
A játék általában örömöt és szórakozást tartogat a résztvevőknek, de a társasjáték konkrétan meghatározható egészségügyi és életminőséget javító előnyökkel is jár - és ez nincs máshogy akkor sem, ha egy nem túl összetett stratégiai társasjátékkal játszunk, amilyen a Kartográfusok.

A rendszeres társasozás nem csak unaloműző, hanem több szempontból élmény és fejlődési lehetőség mind a gyerekek, mind a felnőttek számára.
A több korosztály számára kialakított játékokat mindenki élvezni fogja a családban vagy egy vegyes társaságban, így ezeket a játékokat - az előnyök szem előtt tartásával - érdemes nagyon gyakran elővenni.

Milyen előnyöket adhat egy délután, amelyet társasjátékozással töltünk el?
A társasjáték kiválóan fejleszti az agyműködést. A legtöbb esetben a társasok logikai, stratégiai kihívást jelentenek a játékosok számára. Az összetett feladatok segítik a rendszer szerinti gondolkodás és a memória fejlesztését, illetve az alapvető kognitív képességek fejlesztéséhez is hozzájárulnak, így a problémamegoldáshoz vagy a döntések meghozatalához.
A legtöbb társasjáték jót tesz a gyerekek és fiatalok szellemi fejlődésének, és az intellektuális képességek alakításában is szerepet játszik. Hasonló célok megvalósításához pedig a Kartográfusok társasjátékot is ajánlott kipróbálni.

Nagy előnye még a családi-stratégiai társasoknak, hogy a fesztelen időtöltés során alapvetően vidámságot hoznak a társaságba, és ez alapján a stressz csökkentéséhez is jelentősen hozzájárulnak. A játékban résztvevők nem véletlenül tapasztalják magukon a boldogság érzését, ugyanis a társasozás az endorfinok, vagyis a jó közérzetért felelős hormon felszabadulását váltja ki.
A társasjátékozás azért is jó választás a szabadidőben, mert az embert kihúzzák a digitális világból, és segítik a való élethez visszatalálni: ez az elfoglaltság nem kötődik az okostelefonok, táblagépek vagy számítógépek képernyőihez. Biztosítja a társaságban eltöltött boldog perceket, közelebb hozza az embereket és erősíti a kapcsolatokat. A társasjáték alapvetően együttműködésre épül, ami fejleszti az egyén csapatban történő munkavégzését.

A társasjátékozás egészségügyi, életvezetési előnyökkel is jár
A társasok stresszcsökkentési képessége kihat a vérnyomás csökkenésére is, hiszen a „boldogsághormonok”, vagyis az endorfinok felszabadulása ellazítja az izmokat, és ezáltal a vér is könnyebben kering az erekben. Ez jó eséllyel olyan mértékű, hogy természetes módon járul hozzá az ember vérnyomásának csökkenéséhez.

Játék a belsőnk fejlesztéséért
A fiataloknak rendkívül előnyös, ha sokszor előveszik nem csak a Kartográfusokat, hanem bármelyik kedvenc társasjátékukat, mert közben megtanulhatják a célok kitűzését és teljesítését, illetve általánosságban véve a türelmet is.
A jó társasjáték támogat bennünket a kapcsolatteremtésben és a személyiségünk megnyilvánulásában, továbbá hozzájárul ahhoz is, hogy megmutathassuk a bennünk rejlő kreativitást. Még a visszahúzódó, „csendes típusú” egyének számára is segíti a stratégiaépítés során a kreatív adottságok megnyilvánulását. Nem véletlen, hogy a társasjátékozást kiváló eszköznek tekintik a szakemberek is: hozzásegíti az embert a kihívások és feladatok teljesítésével, a helyes megoldások megtalálásával az önbizalom növeléséhez.
A játékok piaca folyamatosan változik, ezért nem árt naprakésznek lenni - az újonnan megjelenő társasok mindig friss szórakozási lehetőséget kínálnak a legtöbb korosztály számára. A friss megjelenések miatt érdemes oldalunkra gyakran ellátogatni, ha esetleg kérdés merülne fel a játékok kapcsán, abban az esetben elérhetőségeinken igyekszünk segíteni.