40.000 FORINT FELETT INGYEN SZÁLLÍTÁS!!! 9.000 Ft feletti vásárlásnál INGYENES 40.000 Ft értékű Zalakarosi Welness utalvány! A kosárnál válaszd ki az ajándékot! Szállítás 1190 Ft-tól!

Kérdés esetén hívj minket! +36-1/300-9060 (munkanapokon 10-18 óráig)
Írj emailt: info@tarsasjatekrendeles.hu
Szállítás 1090 Ft-tól

 

Ugears Tekerőlant - mechanikus modell
Ugears Tekerőlant - mechanikus modell
32 090 Ft

Ugears Tekerőlant - mechanikus modell

Ugears Tekerőlant - mechanikus modell
Ugears Tekerőlant - mechanikus modell
Ugears Tekerőlant - mechanikus modell
Ugears Tekerőlant - mechanikus modell
Ugears Tekerőlant - mechanikus modell
Ugears Tekerőlant - mechanikus modell

A kelta és skandináv középkori kézművesek művészete által ihletett, és a 21. századi intelligens mérnöki munkával lefordított Ugears büszkén mutatja be a tekerőlantot - a világ első (tudomásunk szerint!) mechanikus tekerőlant modelljét, amely egyben hangszer is. Ez a rendkívüli mechanikus modellkészlet valóban az eddigi modellek gyöngyszeme. Ez nem csak egy játék, hanem egy teljes értékű hangszer, amit te magad építesz meg. A tekerőlant hangja tökéletes a népi dallamokhoz vagy a tánchoz, a középkort a jelenbe hozva. Ha megvásárolja a Ugears Tekerőlantot, egyedülálló kombinációt tapasztalhat meg: az építés öröme és kihívása, a kiváló mérnöki munka és tervezés elismerése, valamint a zene öröme. Érezze magát egy modernkori Stradivarinak, amikor megmutatja barátainak a saját kezűleg készített hangszert, majd kezdjen el gyakorolni, hogy népszerű dallamokat játszhasson a tekerőlanton!

 

 


Ajánlott korosztály
8 éves kortól
Összetettség, nehézségi fok
közepes
Videós játékbemutató
Rendelhető

Raktáron, szállítás 1 munkanap
* 13-óráig megrendelt terméket másnapra kiszállítjuk


 

Rendelhető: 2-4 munkanap
* A megrendelt terméket 2-4 munkanapon belül szállítjuk

A termék jelenleg nincs raktáron. Amennyiben rendelhető és van „kosár gomb” meg tudja rendelni mert hamarosan a raktárunkban lesz (1-2 munkanap).

32 090 Ft
Az alábbi termékeket ajánljuk még
Részletek

Egy kis tekerőlant történelem:

A tekerőlant egy húros hangszer, amely a dudára emlékeztető hangot ad ki. A hangot egy kézzel forgatott keréknek a húrokhoz való dörzsölésével állítják elő, hasonlóan a hegedű vonóshangjához. A hangszer története a középkori Európában kezdődik a 15. században az organistrummal (hordozható orgona). Némi átalakítás után Angliában a vándormuzsikusok körében elterjedt hangszerré vált. A tekerőlant a későbbi 17-18. században reneszánszát élte a nemesi és pénzes osztályok körében, a kézművesek bonyolult betétekkel és díszes faragásokkal készítették el. Gyakran a tekerőlant szerkezetét egy gitár vagy lant testébe építették be. Egyesek a tekerőlant zenét "középkori rock 'n' roll"-ként emlegetik, ami elég menő.

Az Ugears Tekerőlant modellje:

A 15. századi orgonistrumon alapuló Ugears Tekerőlant ennek a középkori hangszernek egy bonyolultan részletezett, teljesen működőképes mechanikus változata. A kész modell figyelemre méltóan hasonlít az eredeti hangszerekhez, csodálatosan középkori esztétikával. A fából készült 3D-s modellünk vonzó és rendkívül részletes testtel rendelkezik, amelyet romantikus stílusban készítettek. A móka az összeszereléssel kezdődik - az izgalommal, ahogyan saját hangszered életre kel, majd a hangolással, ezt követi a több órás öröm, ahogy megtanulsz játszani a saját kezed által épített hangszeren.

 

A tisztább hangzás érdekében a billentyűtartóban található kis kar segítségével kikapcsolhatja a bourdonhúrt. A kurbliba (fogantyúba) egy áttételes redukciós mechanizmust is beépítettünk, hogy növeljük a kerék fordulatszámát. Ez lehetővé tette, hogy simább és gazdagabb hangzást érjünk el, miközben megőriztük a modell kompakt méretét.

A hangszer hat billentyűje gumiszalagokkal és a billentyűtartóban lévő kis forgókarokkal rugózott, hogy puhább és kényelmesebb játékot biztosítson. Az Ugears Tekerőlant egy speciális mechanizmussal is rendelkezik, amellyel mindkét húr (dallam- és bourdonhúr) magassága állítható a hídon, valamint egy gyönyörű bolygóműves fogaskerekes mechanizmussal a test belsejében.

 

Összeszerelése

Az Ugears Tekerőlant mindent tartalmaz, ami az összeszereléshez szükséges. Minden darab előre kivágott, kiváló minőségű rétegelt lemezből készült, és a mellékelt részletes útmutatót követve könnyen kivehető az összeszereléshez. Az egyetlen nem fából készült alkatrész a két húr, amely a kurbli meghajtású kerékhez dörzsölődik, valamint a gyantázáshoz használt gyanta (mellékelve). A modell becsült összeszerelési ideje 4-5 óra (tapasztalt építőknél kevesebb idő). A hangszer ragasztó és speciális szerszámok nélkül szerelhető össze.

A hangolása

A modellnek van egy dallamhúrja a dallamok lejátszásához és egy bourdon húrja a doboláshoz. Hat billentyű van, amelyek hat hangnak felelnek meg, amelyeket a kurbli forgatása közben a billentyű lenyomásával lehet megszólaltatni. A billentyűk teljes felengedésével egy további hetedik hangot lehet megszólaltatni. A második (bourdon vagy dobhúr) húr a dallamhúrral egyhangúan vagy tetszőleges dallamintervallumban (kvart, kvint, oktáv) hangolható. Az építőkészlet tartalmaz gyantadarabokat a kerék viaszolásához és a hangzás javításához.

A dallamhúr és a bourdon húr hossza 250 mm a hídtól a dióig. A húrok hossza a tárcsa közepe és a híd között 30 mm.

 

A modell mérete: 40*16,5*22 cm. A doboz mérete: 37.8*17*5 cm. A játék 292 darabos. Az összeszerelés becsült ideje: 4-5 óra.

 

A Ugears termékek megtestesítik a természet egy darabkáját a szobában. A különleges, fa lemezekből álló játék önmagába véve kettős szerepet tölt be: először is izgalmas a megépítése, más részről kifinomult és letisztult, természetes dekorációs eleme a szobának, irodának vagy munkaállomásnak. A modellekben az elemek ragasztás nélkül összeilleszthetők, tervezésüknek köszönhetően tartós és időtálló darabok. Az összes modell mozgatható, vagyis valamilyen funkció végezhető vele (pl. a járművek fakerekeiken guríthatók, a dobozok nyithatók-zárhatók, más modellek tekerhetők, és a lendülettől mozognak). A Ugears famodellek természetes fából készülnek, natúr színük minden típusú polcok vagy asztalon jól mutat. A modellek fejlesztik a logikus gondolkodás, a finommotorikát és a kézügyességet, a szem-kéz koordinációt, és a térlátást. A különleges fa anyagnak köszönhetően az érzékelés-tapintás is fejlődik a játékkal, valamint segít a szabálykövetés elsajátításában (a megépítéshez útmutatót kell használni) és a mechanika alapjainak megértésében. Bártan ajánljuk Mindenkinek, aki szereti a modellezést, a kreatív és igényes játékokat, a kihívásokat, és a bütykölést, kézügyességet igénylő elfoglaltságokat.


Adatok
Márkanév
Ugears
EAN
4820184120648
Szállítási költség
1090
Cikkszám
55236
Bemutató videó

Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír erről a játékról!
Termékajánló