40.000 FORINT FELETT INGYEN SZÁLLÍTÁS!!! 9.000 Ft feletti vásárlásnál INGYENES 40.000 Ft értékű Zalakarosi Welness utalvány! A kosárnál válaszd ki az ajándékot! Szállítás 1190 Ft-tól!

Kérdés esetén hívj minket! +36-1/300-9060 (munkanapokon 10-18 óráig)
Írj emailt: info@tarsasjatekrendeles.hu
Szállítás 1090 Ft-tól

 

Szélmalom mechanikus modell - Ugears
Szélmalom mechanikus modell - Ugears
31 610 Ft

Szélmalom mechanikus modell - Ugears

Az Ugears Szélmalom modell több, mint egy mechanikus kirakós játék. Ez egy izgalmas kaland a régi Anglia történelmébe. A modell alapja a Chesterton Szélmalom, egy 17. századi hengeres, kőből épült toronyszélmalom, amely a Warwickshire megyei Chesterton falu mellett épült. Az 1632-33 körül épült szélmalmot 1965 és 1974 között restaurálták, és ma ez a legkorábbi olyan toronymalom Angliában, amely megtartotta működő részeinek bármelyikét.

 

 


Ajánlott korosztály
14 éves kortól
Összetettség, nehézségi fok
közepes
Videós játékbemutató
Rendelhető

Raktáron, szállítás 1 munkanap
* 13-óráig megrendelt terméket másnapra kiszállítjuk


 

Rendelhető: 2-4 munkanap
* A megrendelt terméket 2-4 munkanapon belül szállítjuk

A termék jelenleg nincs raktáron. Amennyiben rendelhető és van „kosár gomb” meg tudja rendelni mert hamarosan a raktárunkban lesz (1-2 munkanap).

31 610 Ft
Az alábbi termékeket ajánljuk még
Részletek

Ezt az egyedi, íves alaprajzú konstrukciót feltehetően a korszak egyik kiemelkedő személyisége, Sir Edward Peyto építtette, aki akkoriban Chesterton Manor tulajdonosa volt.

Sir Edward lelkes matematikus és asztrológus volt, ami felvetette azt a feltételezést, hogy a toronymalmot eredetileg csillagvizsgálónak tervezték. Bár ezt az elméletet semmilyen bizonyíték nem támasztja alá, és csak találgatni tudjuk, mi késztette a középkor utáni nemest e gyönyörű és egyedülálló szélmalom megalkotására.

 

Gyors forgáskor az aerodinamikus csavart vitorlák meglehetősen erős szelet keltenek. Ez fordítva is működhet: a vitorlákra irányított levegő fújása pörgésre készteti őket. Használj ventilátort, hogy bemutasd a gyerekeknek, hogyan működnek az igazi szélmalmok.

 

Egy kettős bolygóműves, különböző alakú fogaskerekekkel ellátott reduktor biztosítja a szükséges sebességet.

A modellt egy levehető gumiszalag-motor hajtja. A motor eltávolítása után a szélmalom kézi üzemmódban is működhet, amely lehetővé teszi, hogy részletesen megfigyelhesse és megvizsgálhassa a lenyűgözően összetett mechanizmust.

A gumiszalag-motor a vitorlákat egy csigás szállítószalag (csigás adagoló) és fogaskerék-hajtás segítségével hajtja. A fogaskerekes áttétel kialakítása hajlított láncszemet tartalmaz, a sok kis láncszemből összeállított lánchajtás típusát. A teljes értékű, rétegelt lemezből készült lánchajtás még soha nem került alkalmazásra az Ugears modellekben.

A csigalépcsőre emlékeztető, íves torony forgó talapzata a modell mechanizmusának fő részét képező csigás szállítószerkezet része. A mozgó fogaskerekek lenyűgöző mechanikája hosszú időre leköti a figyelmét.

Bár az Ugears modell az angol prototípustól ered, a spanyol klasszikushoz is szól: a toronyszélmalom a leleményes nemes Don Quijote és furcsa társa, Sancho Panza figuráival érkezik.

 

Az Ugears Szélmalom modellkészlet kiváló minőségű fából készült, és mindent tartalmaz, amire az összeszereléshez szükséged lehet. Az alkatrészek minősége elsőrangú: a rétegelt lemezből készült elemek kivágásához lézeres módszert alkalmaznak, amely hajszálpontos vágásokat biztosít. A részleteket ki kell húzni a deszkákból, és össze kell szerelni, hogy egy teljes modellt alkosson.

 

A modell mérete: 35*48.5*22 cm. A csomag mérete:37.8*17*5 cm.

A Szélmalom modell 585 részből áll.


Adatok
Márkanév
Ugears
Játékszabály nyelve
Magyar
EAN
4820184120846
Szállítási költség
1090
Cikkszám
55679
Bemutató videó

Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír erről a játékról!
Termékajánló