40.000 FORINT FELETT INGYEN SZÁLLÍTÁS!!! 9.000 Ft feletti vásárlásnál INGYENES 40.000 Ft értékű Zalakarosi Welness utalvány! A kosárnál válaszd ki az ajándékot! Szállítás 1190 Ft-tól!

Kérdés esetén hívj minket! +36-1/300-9060 (munkanapokon 10-18 óráig)
Írj emailt: info@tarsasjatekrendeles.hu
Szállítás 1090 Ft-tól

 

Phix pszichológiai társasjáték - kamaszoknak

Phix pszichológiai társasjáték - kamaszoknak
Phix pszichológiai társasjáték - kamaszoknak
Phix pszichológiai társasjáték - kamaszoknak

Phix – Minden, amit tudni szeretnél gyermekedről!

Önbizalom-fejlesztő, kommunikációs – pszichológiai társasjáték, amelyet pszichológus készített.

Ez a társasjáték a családi szinten történő támogatás lehetőségét hordozza magában, mely elsősorban abban segít, hogy (még) jobban megismerjétek egymást kamasz gyermekeddel. A kommunikáció folyamatán keresztül segít csökkenteni a szülők és gyermekek közötti átmeneti érzelmi és fizikális távolságot. Párbeszédet indít el a felek között, miközben a szülők is feltárulkozhatnak, megnyílhatnak saját kamaszkori emlékeik felidézése és elmesélése által. A játék témáinak preventív (megelőző) jellege a tájékozódást, egyes fogalmak tisztázását segíthetik, problémák megoldásait vethetik fel.

A játék elsődleges célja a minél gyakoribb közös, örömteli pillanatok megélése.


Ajánlott korosztály
14 éves kortól
Játékosok száma
2 – 4 játékos részére
Játékidő
40 – 60 perc
Nincs raktáron

Raktáron, szállítás 1 munkanap
* 13-óráig megrendelt terméket másnapra kiszállítjuk


 

Rendelhető: 2-4 munkanap
* A megrendelt terméket 2-4 munkanapon belül szállítjuk

A termék jelenleg nincs raktáron. Amennyiben rendelhető és van „kosár gomb” meg tudja rendelni mert hamarosan a raktárunkban lesz (1-2 munkanap).

12 990 Ft
Az alábbi termékeket ajánljuk még
Részletek

Kamasznak lenni nem (mindig) könnyű. Viharokkal és izgalmakkal teli átmeneti időszak ez a gyermekkor és a felnőttkor között. Az életszakasz feladatai sokszor megterhelőek a kamaszok számára, hiszen ebben a korban az én-védő mechanizmusok és megküzdési stratégiák még nem kiforrottak. Emellett intenzív biológiai és pszichológiai változások kezdődnek, amelyekkel szintén szembe kell néznie a kamasznak, de a vele együtt élő családtagoknak is. Tomboló hormonok, érzelmi hullámvasút, formálódó külső és már-már narcisztikus vonások. Természetes tehát, hogy érdeklődésének középpontjában elsőként önmaga áll. Milyen feladatokkal is kell szembenéznie egy tinédzsernek? Ki kell építenie a saját „életfilozófiáját”, meg kell szilárdulnia identitásának (önazonosság). Ez sok esetben épp az ellenkezője a szülők által épített identitásnak. A szexuális irányultsággal (nemi identitás) való azonosulás is megtörténik, beleértve majd a párkereső törekvéseket és a párkapcsolatra való alkalmasságot is. Fontos serdülőkori feladat még a fokozatos leválás és érzelmi, fizikális függetlenedés a szülőktől. Mint ahogy oly sok helyzetben, itt is az „arany középúton” való haladás segíti legjobban a folyamatot. Ez egy olyan szülői attitűdöt kíván, amely engedi a gyermeknek, hogy a szárnyát próbálgassa. Ennek lényege: a biztatás, a bizalom mentén a háttérben maradni, és ha kell, segíteni. A harmadik fontos életfeladat a jövendő, felnőtt léttel kapcsolatos szerepek megvalósítása, a továbbtanulás, a pályaválasztás segítése.

Mindezek nagy erőket mozgósító helyzetek, feladatok. Gyermekeddel együttműködve úgy érdemes egyengetni az útját, hogy mindeközben a szülői minták is példaértékűek legyenek számára. Persze ezt nem mindig egyszerű megvalósítani, de érdemes törekedni rá. Sikeres „megküzdés” esetén a kamaszkor végére a fiatal képes lesz önálló, konstruktív személyiségként beilleszkedni a társadalomba és örömteli, harmonikus kapcsolatokat kialakítani.

Ugye szülőként te is ezt szeretnéd megtapasztalni?

De mire figyeljen a szülő, ha problematikus megnyilvánulásokat lát gyermekénél? Általánosságban elmondható, hogy minden olyan viselkedés, hangulati, érzelmi, indulati megnyilvánulás, ami tartósan, hosszú időn keresztül fennáll, elakadást jelez. Azt mutatja nekünk, hogy az életszakasz-váltáshoz szükséges megküzdési mechanizmusok még labilisak, a személyiség sérülékeny. Néhány ilyen „elakadást” jelző tünet:

 • a barátokkal, kortársakkal való kapcsolódás nehézsége;
 • a szülőkhöz való túlzott kötődés;
 • szélsőségesen provokatív és agresszív viselkedés;
 • félelemkeltő fantáziák, szorongás gyakorivá válása;
 • depresszív gondolatok és önsértések (falcolások);
 • öngyilkossági késztetések megjelenése.

Minden tartósan fennálló megnyilvánulás egy üzenet felénk, hogy valami nincs rendben, és szükségszerű a segítség!

 

A doboz tartalma:

 • 1 db játéktábla
 • 1 db dobókocka
 • 4 db bábu
 • 280 db színes kommunikációs feladatkártya
 • 1 db füzet, amely tartalmazza a játék leírását

Adatok
Játékszabály nyelve
magyar
EAN
58707
Szállítási költség
1090
VTSZ/SZJ
9504
Cikkszám
58707
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír erről a játékról!
Termékajánló