Kérdés esetén hívj minket!

+36-70/633-6670 (munkanapokon 10-18 óráig)

Munchkin társasjáték - alapjáték magyar kiadás
Munchkin társasjáték - alapjáték magyar kiadás
6 740 Ft

Munchkin társasjáték - alapjáték magyar kiadás

Munchkin társasjáték - alapjáték magyar kiadás
Munchkin társasjáték - alapjáték magyar kiadás
Munchkin társasjáték - alapjáték magyar kiadás
Munchkin társasjáték - alapjáték magyar kiadás
Munchkin társasjáték - alapjáték magyar kiadás

Három dolog, ami a Munchkinhoz kell: 1. egy szabad óra, 2. egy dobókocka, 3. egy konténernyi rekeszizom, hogy kibírjuk a röhögőgörcsöket. Egy játék, ami kiparodizál mindent, ami fantasy, mindent, ami kártyajáték és mindent, ami szerepjáték. Debil szörnyek, eszement fegyverek, lökötten aranyos karakterek, remek illusztrációkkal.

Harcosok, varázslók, tolvajok, papok, börtönök, sárkányok s egyéb borult nyalánkságok! Törpe, gnóm, elf, s mindenféle faj, mit toll kínnal bír leírni csak! No meg a kincs! Annak persze se szeri, se száma, csak vigyázni kell, mert érte a hőst jó eséllyel a legjobb barátja döfi majd hátba.

Ez egy ilyen játék: vérbeli fentezi, kártyás-társas, méghozzá a javából – jócskán nyakon öntve hülyeséggel, pardon, szarkazmussal, stílusparódiával és humorral.
Aki a legmagasabb, tizedik szintet először eléri, az nyert! Főleg tapasztalatot.


Ajánlott korosztály
10 – 120 éves
Játékosok száma
3 – 4 játékos részére
Várható kiszállítás
2021.09.20
Személyes átvétel
Nyitvatartási időben 1 órán belül
Játékidő
60 – 120 perc
Raktáron
6 740 Ft
A vásárlás után járó pontok értéke regisztrált vásárlóknak: 135 Ft
Részletek

A Munchkin minden fantasy szerepjáték és kártyajáték paródiája egyben. A játék menete lényegében egyszerű: teremről teremre mászkálunk egy kazamatában, közben szörnyeket vágunk le és kincseket szerzünk… az egész zamatát pedig azok a lehetőségek adják meg, amelyekkel a többi játékos életét nehezítjük, vagy amelyekkel szövetségeket köthetünk velük. A lényeg, hogy végül csak mi maradjunk talpon!

- 3-6 fő, 13 éves kortól, 60 perc

- Kiváló képi és nyelvi humor

- Rengeteg (magyarul is) elérhető kiegészítő

"Ha olyan játékra vágysz, amihez komoly stratégia kell, nem jó helyen keresgélsz. De ha olyasmire van szükséged, amit bármikor elővehetsz a barátaiddal, és a nevetés garantált, kevés játék ér fel a Munchkinnal."
A Munchkin egy magát komoly játéknak álcázó játékparódiának a játékparódiája, melynek segítségével belekóstolhatsz a kazamaták, föld alatti börtönök világába… anélkül, hogy vacakolnod kellene holmi macerás szerepjátékkal.
Tartozékok:
- 168 kártya
- 1 db. 6 oldalú dobokocka
- szabályok.

Adatok
Márkanév
Delta Vision
Játékszabály nyelve
magyar
Szükséges nyelvtudás
magyar
EAN
9789637041303
Szállítási idő
1 munkanap
VTSZ/SZJ
9504
Cikkszám
041303
Letölthető játékszabály
Cikkek

Munchkin

A 90-es évek magyar játékkultúrájához a Röfipóker mellett Ian Livingstone és Steve Jackson lapozgatós könyvei is hozzátartoztak. Utóbbi brit úriembernek ráadásul van egy amerikai névrokona is, aki szintén a játékbizniszben utazott, és maga is besegített az angoloknak,  amikor azok már nem bírtak elég lapozgatóst leszállítani a kiadójuknak. A másik Steve Jackson írta a Skorpiók mocsarát és a Robotkommandót, a saját magáról elnevezett Steve Jackson Games igazgatói székében ücsörögve pedig kitalált vagy két tucat vicces társasjátékot. Ezek közül már mi is bemutattuk a Lovecraft-életműnek egyszerre tisztelgő és odabökő Cthulhu Dice-t meg az agyzabálós Zombie Dice-t, most pedig a magyar nyelven játszható Munchkint bontottuk ki.

Mindenki csalt a Kaland-Játék-Kockázat könyvekben. 3 rúnakardot, 2 sisakot meg 3 pajzsot hordtunk egyszerre, és akkor is varázsoltunk, ha harcossal játszottunk. Mindig dupla hatost dobtunk a szerencsepróbákon, és hiába voltunk a jóság bajnokai, pár ezüst reményében levágtuk az összes szembe jövőt. Minden olyan tárgy a zsákunkban kötött ki, ami nem volt a padlóhoz szögelve, sőt, egy réz gyertyatartóért még az istenünk templomát is kifosztottuk. Steve Jackson kártyajátéka pont ezt a hangulatot intézményesítette.

munchkin1

A Munchkin nem hogy megengedi, egyenesen kötelezővé teszi, hogy a seggberúgás csizmájában és felszarvazott sisakban feszítő törpe-elf varázsló-tolvaj egy éneklő-táncoló varázskarddal és a Napalmbottal hadonászva, a kalandmester megvesztegetésével és cinkelt kockákkal szívassa halálra a legjobb barátját. Miközben azon röhög, hogy a 6. szintű szörnyként felbukkanó Ügyvéd szakmai szolidaritásból nem bántja a tolvajokat.

Bár a Munchkin alapvetően a fejlődésorientált fantasy szerepjátékokat parodizálja, működési mechanizmusában semmiben sem különbözik tőlük. A cél itt is az, hogy az 1. szintű, röhejesen gyenge szörnyekért kapott fegyverek, vértek és bájitalok bónuszaival az egyre magasabb szintű és egyre brutálisabb képességű monsztáktól még durvább varázstárgyakat szerezzünk, és egészen a győzelmet jelentő 10. szintig jussunk (ezt az egyet egyébként nem lehet elérni szintlépő lapokkal vagy rablott kincsek eladásával, csak harccal).

Természetesen a saját karaktereink tápolása mellett a többiek gyengítése is nagyon fontos feladat. Ehhez mezei átkok mellett a kezdéskor kapott vagy a pakliból később felhúzott, harcokat befolyásoló lapokat használhatjuk fel: nincs is szebb annál, amikor a végső győzelemre készülő, saját magát klónozó, 30-as összerejű játékos lecsapni kívánt 1. szintű szörnyét a többiek felpuffasztják 10. szintűre, aztán császkáló szörnyként rászabadítják még a 20. szintű Plutóniumsárkányt. Aztán a sárkány anyját is.

Forrás: Index, 2011.07.17. 19:36

Vélemények
Átlagos értékelés:
4 (2 vélemény)
(1)
(0)
(1)
(0)
(0)
Értékeld Te is a terméket, segíts véleményeddel a többi játékosnak!
Véleményt írok!
Marosy Mátyás
2017.07.24
Osztom Eszti véleményét. Továbbá...
Előnyök:
+ könnyed játék, igazából időtöltésnek kell felfogni és nem komolyan venni. Csupa vicces szituáció alakulhat ki. Szabályok közötti ellentmondás esetén (lesznek!) a tulaj dönt és punktum :)
+ más boltoknál azt olvasni, hogy nem jár hozzá kocka, de én innen kaptam.

Hátrányok:
- gyenge papír, nekem pár kártya enyhén sérülten érkezett, ajánlatos kártyavédőt venni hozzá (kártyaméret: 58x89mm)
- a doboz elég nagy ahhoz, hogy még több, mint 230 fóliázott kártya elférjen benne, viszont gyengusz, meg kell erősíteni
- a design nem túl igényes, sem a grafikai, sem a szabálykönyv rendezettsége
- drága, bár a kiadó dobozban levő reklámja szerint "bagóért megveheted"
- ha angolul tudó társasággal tervezel játszani, akkor érdemesebb lehet az angol nyelvű változatot beszerezni, ugyanis a fordítás nem adja vissza a szóvicceket (néha sikerült valami), sőt, a legtöbb kártyánál talán érthetetlennek is tűnhet, hogy miért ez a neve, miért került oda ez vagy az mondat, stb.
Előnyök: -
Hátrányok: -
Eszti
2016.12.11
Ez a játék kicsit megosztó lehet. Úgy vettem észre, hogy azok, akik már játszottak bármilyen számítógépes szerepjátékkal, azok nagyon is könnyen a szívükbe zárják. Azt azért hangsúlyoznám, hogy ezt a játékot CSAKIS nem sértődékeny társaságban lehet játszani, hiszen leplezetlenül arra épül az egész, hogy vagy segítesz valakinek, vagy keresztbe teszel neki.
Érdemes hozzá kiegészítőket is venni, ha bejön az embernek az alapjáték.
Előnyök: -
Hátrányok: -
Kiegészítő termékek
Termékajánló