Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Termékajánló
Szállító partnereink

 

 

Termék részletek


Gigamic Papayoo kártyajáték

Raktárkészlet: NINCS
Gigamic Papayoo kártyajáték
 • Gigamic Papayoo kártyajáték
 • Gigamic Papayoo kártyajáték
 • Gigamic Papayoo kártyajáték
2 650 Ft2650
A termék átmenetileg nincs raktáron!
Kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat, vagy érdeklődjön e-mail útján!

Szabadulj meg a payoo kártyáidtól! A Papayoo egy kicsit olyan, mint a Pikk dáma (avagy Fekete macska), mégis egészen más! Nincs bubi, dáma vagy király, csupán egy szokatlan dobókocka és egy ötödik szín – a payoo. A cél az, hogy a lehető legkevesebb pontot gyűjtsük össze, vagyis hagyjuk másoknál a payoo kártyákat és a Papayoot! Utóbbi egy 7-es értékű lap – hogy melyik színből, azt a dobókocka határozza meg. Ha nem tetszenek a kártyáid, add oda a legrosszabbakat a bal oldali szomszédodnak! Ügyesen válassz, mert a jobb oldali szomszédodtól te is kapsz kártyákat...

Jó szórakozást kívánunk!

 • A doboz tartalma:
  1 nyolcoldalas dobókocka, 40 darab 1-től 10-ig számozott pikk, kőr, káró és treff kártya, valamint 20 darab 1-től 20-ig számozott Payoo kártya. 

  A lapok értéke: 
  A Payook értéke megegyezik a rajtuk szereplő szám értékével (1-20 pont). A négy „hagyományos” 7-es közül az egyik (a pikk, a kőr, a treff vagy a káró) lesz a Papayoo, amely 40 pontot ér. A Papayoo minden játszmában más, mivel minden forduló elején, a nyolcoldalú dobókocka segítségével határozzuk meg. A többi kártyának nincs értéke. 

  A játék célja:
  A lehető legkevesebb pontot összegyűjteni.

  Az osztás:
  Minden körben más oszt. A lapokat az alábbi táblázatban látható módon kell kiosztani (3 játékos esetén például mindenki hatszor 3 kártyát, majd egyszer 2 kártyát kap, mígnem végül mindenkinél 20 lap lesz). 7 vagy 8 játékos esetén a pikk, a kőr, a káró és a treff 1-est ki kell venni a játékból. 

  A játékosok száma A játék kezdete előtt eltávolítandó lapok A lapok száma játékosonként (osztás) Továbbadandó lapok száma (lásd lent)
  3                    nincs                                           20 (6x3 + 1x2)                            5
  4                    nincs                                           15 (5x3)                                     5
  5                    nincs                                           12 (4x3)                                     4
  6                    nincs                                           10 (3x3 + 1x1)                            3
  7                    a pikk, a kőr, a káró és a treff 1-es   8 (2x3 + 1x2)                             3
  8                                                                       7 (2x3 + 1x1)                             3

  Továbbadás:
  Miután mindenki elrendezte a lapjait, a továbbadással folytatódik a játék. A játékosok a kezükben lévő lapok közül kiválasztanak a fenti táblázatban meghatározott számú lapot, és lefordítva a bal oldali szomszédjuk elé helyezik. Fontos, hogy a jobb oldali szomszédunktól érkező lapokat csak akkor szabad megnézni, ha már megfelelő számú lapot továbbítottunk a bal oldali szomszédunknak.

  A Papayoo kiválasztása:
  A továbbadás után az osztó a dobókocka segítségével meghatározza a Papayoo színét. Ha például a dobókocka pikket mutat, akkor a pikk 7-es lesz a Papayoo, és ez ér az adott körben 40 pontot. 

  Egy játszma menete:
  Az osztó kezdi a játékot azzal, hogy felfordítva az asztal közepére helyez egy lapot. Ezután a játékosok az óramutató járásával megegyező irányban letesznek 1-1 lapot az első játékos által megadott színből (nem kötelező azonban magasabb értékű lapot tenni). A Payook egy ötödik, a pikkel, a kőrrel, a treffel és a káróval egyenrangú színt alkotnak. Ha egy játékosnak nincs a kezében megfelelő színű kártya, akkor bármilyen más lapot letehet. Az ütést az viszi, aki a hívott színben a legmagasabb kártyát tette le. A következő ütést az kezdi, aki az előzőt vitte. Ha senkinek nem volt megfelelő színű lapja, akkor a kezdőjátékos viszi az ütést (vagyis újra az kezd, aki az előbb).

  A játszma vége:
  Az utolsó ütés után a játékosok összeszámolják a pontjaikat. A Payook értéke megegyezik a rajtuk szereplő számmal. A Papayoo 40 pontot ér, a többi lapért pedig nem jár pont. Egy játszma során összesen 250 pontot lehet szerezni. A szerzett pontokat hozzáadjuk az előző osztások során elért pontokhoz.

  A játék vége:
  A játék megkezdése előtt a játékosok megállapodnak abban, hogy hány játszmát szeretnének játszani (4 játszma körülbelül 30 percig tart). Az a játékos nyer, akinek az utolsó játszma végén a legkevesebb pontja van. 

  Tippek:
  A továbbadáskor figyelembe kell venni, hogy ha az összes lapunkat továbbadjuk egy színből – mondván, hogy utána könnyebben megszabadulhatunk majd a magas lapoktól –, előfordulhat, hogy a szomszédunktól kapott – esetleg meglehetősen magas (7-es és/vagy 9-es és/vagy 10-es) értékű lapok – „egyedül maradnak” a kezünkben. Sokszor nagy a kísértés, hogy a kijátszott lapoknál alacsonyabbat tegyünk, hogy biztosan ne mi vigyük az ütést. De figyelem: tudni kell az első körök során – amikor még kicsi a tét – „beszedni néhány pontot”, hogy ezzel megszabaduljuk a magas lapoktól, és így a játék végére maradjanak az alacsonyabb kártyák. Ez különösen előnyös taktika az utolsó játékos esetében, aki pontosan látja az ütés értékét. 

  Kiemelten fejlesztett készségek: 
  ◗ logika ◗ kombináció ◗ taktika
 • Ajánlott korosztály 
  7 – 120 éves
  Játékosok száma
  3 – 8 játékos részére
  Márkanév
  Gigamic
  Játék nyelve
  magyar leírással
  Játékidő
  30 perc
  Szállítási idő 
  1 munkanap
  Szállítási költség 
  790 Ft
  VTSZ/SZJ
  9504
  Raktárkészlet
  NINCS
  Cikkszám
  400219
  A vásárlás után járó pontok
  20 Ft
Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.