40.000 FORINT FELETT INGYEN SZÁLLÍTÁS!!! 9.000 Ft feletti vásárlásnál INGYENES 40.000 Ft értékű Zalakarosi Welness utalvány! A kosárnál válaszd ki az ajándékot! Szállítás 1190 Ft-tól!

Kérdés esetén hívj minket! +36-1/300-9060 (munkanapokon 10-18 óráig)
Írj emailt: info@tarsasjatekrendeles.hu
Szállítás 1090 Ft-tól

 

Gigamic Papayoo kártyajáték

Gigamic Papayoo kártyajáték
Gigamic Papayoo kártyajáték

Szabadulj meg a payoo kártyáidtól! A Papayoo egy kicsit olyan, mint a Pikk dáma (avagy Fekete macska), mégis egészen más! Nincs bubi, dáma vagy király, csupán egy szokatlan dobókocka és egy ötödik szín – a payoo. A cél az, hogy a lehető legkevesebb pontot gyűjtsük össze, vagyis hagyjuk másoknál a payoo kártyákat és a Papayoot! Utóbbi egy 7-es értékű lap – hogy melyik színből, azt a dobókocka határozza meg. Ha nem tetszenek a kártyáid, add oda a legrosszabbakat a bal oldali szomszédodnak! Ügyesen válassz, mert a jobb oldali szomszédodtól te is kapsz kártyákat...

Jó szórakozást kívánunk!


Ajánlott korosztály
7 éves kortól
Játékosok száma
3 – 8 játékos részére
Játékidő
20 – 40 perc
Nincs raktáron

Raktáron, szállítás 1 munkanap
* 13-óráig megrendelt terméket másnapra kiszállítjuk


 

Rendelhető: 2-4 munkanap
* A megrendelt terméket 2-4 munkanapon belül szállítjuk

A termék jelenleg nincs raktáron. Amennyiben rendelhető és van „kosár gomb” meg tudja rendelni mert hamarosan a raktárunkban lesz (1-2 munkanap).

2 870 Ft
Részletek
A doboz tartalma:
1 nyolcoldalas dobókocka, 40 darab 1-től 10-ig számozott pikk, kőr, káró és treff kártya, valamint 20 darab 1-től 20-ig számozott Payoo kártya. 

A lapok értéke: 
A Payook értéke megegyezik a rajtuk szereplő szám értékével (1-20 pont). A négy „hagyományos” 7-es közül az egyik (a pikk, a kőr, a treff vagy a káró) lesz a Papayoo, amely 40 pontot ér. A Papayoo minden játszmában más, mivel minden forduló elején, a nyolcoldalú dobókocka segítségével határozzuk meg. A többi kártyának nincs értéke. 

A játék célja:
A lehető legkevesebb pontot összegyűjteni.

Az osztás:
Minden körben más oszt. A lapokat az alábbi táblázatban látható módon kell kiosztani (3 játékos esetén például mindenki hatszor 3 kártyát, majd egyszer 2 kártyát kap, mígnem végül mindenkinél 20 lap lesz). 7 vagy 8 játékos esetén a pikk, a kőr, a káró és a treff 1-est ki kell venni a játékból. 

A játékosok száma A játék kezdete előtt eltávolítandó lapok A lapok száma játékosonként (osztás) Továbbadandó lapok száma (lásd lent)
3                    nincs                                           20 (6x3 + 1x2)                            5
4                    nincs                                           15 (5x3)                                     5
5                    nincs                                           12 (4x3)                                     4
6                    nincs                                           10 (3x3 + 1x1)                            3
7                    a pikk, a kőr, a káró és a treff 1-es   8 (2x3 + 1x2)                             3
8                                                                       7 (2x3 + 1x1)                             3

Továbbadás:
Miután mindenki elrendezte a lapjait, a továbbadással folytatódik a játék. A játékosok a kezükben lévő lapok közül kiválasztanak a fenti táblázatban meghatározott számú lapot, és lefordítva a bal oldali szomszédjuk elé helyezik. Fontos, hogy a jobb oldali szomszédunktól érkező lapokat csak akkor szabad megnézni, ha már megfelelő számú lapot továbbítottunk a bal oldali szomszédunknak.

A Papayoo kiválasztása:
A továbbadás után az osztó a dobókocka segítségével meghatározza a Papayoo színét. Ha például a dobókocka pikket mutat, akkor a pikk 7-es lesz a Papayoo, és ez ér az adott körben 40 pontot. 

Egy játszma menete:
Az osztó kezdi a játékot azzal, hogy felfordítva az asztal közepére helyez egy lapot. Ezután a játékosok az óramutató járásával megegyező irányban letesznek 1-1 lapot az első játékos által megadott színből (nem kötelező azonban magasabb értékű lapot tenni). A Payook egy ötödik, a pikkel, a kőrrel, a treffel és a káróval egyenrangú színt alkotnak. Ha egy játékosnak nincs a kezében megfelelő színű kártya, akkor bármilyen más lapot letehet. Az ütést az viszi, aki a hívott színben a legmagasabb kártyát tette le. A következő ütést az kezdi, aki az előzőt vitte. Ha senkinek nem volt megfelelő színű lapja, akkor a kezdőjátékos viszi az ütést (vagyis újra az kezd, aki az előbb).

A játszma vége:
Az utolsó ütés után a játékosok összeszámolják a pontjaikat. A Payook értéke megegyezik a rajtuk szereplő számmal. A Papayoo 40 pontot ér, a többi lapért pedig nem jár pont. Egy játszma során összesen 250 pontot lehet szerezni. A szerzett pontokat hozzáadjuk az előző osztások során elért pontokhoz.

A játék vége:
A játék megkezdése előtt a játékosok megállapodnak abban, hogy hány játszmát szeretnének játszani (4 játszma körülbelül 30 percig tart). Az a játékos nyer, akinek az utolsó játszma végén a legkevesebb pontja van. 

Tippek:
A továbbadáskor figyelembe kell venni, hogy ha az összes lapunkat továbbadjuk egy színből – mondván, hogy utána könnyebben megszabadulhatunk majd a magas lapoktól –, előfordulhat, hogy a szomszédunktól kapott – esetleg meglehetősen magas (7-es és/vagy 9-es és/vagy 10-es) értékű lapok – „egyedül maradnak” a kezünkben. Sokszor nagy a kísértés, hogy a kijátszott lapoknál alacsonyabbat tegyünk, hogy biztosan ne mi vigyük az ütést. De figyelem: tudni kell az első körök során – amikor még kicsi a tét – „beszedni néhány pontot”, hogy ezzel megszabaduljuk a magas lapoktól, és így a játék végére maradjanak az alacsonyabb kártyák. Ez különösen előnyös taktika az utolsó játékos esetében, aki pontosan látja az ütés értékét. 

Kiemelten fejlesztett készségek: 
◗ logika ◗ kombináció ◗ taktika

Adatok
Márkanév
Gigamic
Játékszabály nyelve
magyar
Szükséges nyelvtudás
nyelvfüggetlen
EAN
3421271400226
Szállítási költség
1090
VTSZ/SZJ
9504
Cikkszám
58107
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír erről a játékról!
Termékajánló