Kérdés esetén hívj minket!

+36-70/633-6670 (munkanapokon 10-18 óráig)

Bang - A Párbaj társasjáték
Bang - A Párbaj társasjáték
5 990 Ft
5 390 Ft
10

Bang - A Párbaj társasjáték

Bang - A Párbaj társasjáték
Bang - A Párbaj társasjáték
Bang - A Párbaj társasjáték

Önálló játék a BANG! világában. Nincs hozzá szükség a BANG! alapjátékra.
A BANG! - A párbaj a klasszikus BANG! játék alapjaira épülő kártyajáték. A törvény emberei végre szemtől szemben találkozhatnak a törvényen kívüliekkel. Eljött a végső leszámolás ideje, itt bizony rövid időn belül komoly tűzpárbajokra kerül sor – tele meglepetésekkel! Mindkét játékos egyszerre két-két cowboyt irányít: egyet elöl, szemtől szemben ellenfelével, és egyet hátvédként. Csak szereplőid körültekintő pozicionálásával és tulajdonságaik legjobb kihasználásával reménykedhetsz a győzelemben – ami akkor jön el, ha ellenfeled összes karaktere végre fűbe harapott!

Ajánlott korosztály
8 – 120 éves
Játékosok száma
2 – 2 játékos részére
Összetettség, nehézségi fok
egyszerű
Várható kiszállítás
2021.09.23
Személyes átvétel
Nyitvatartási időben 1 órán belül
Játékidő
20 – 40 perc
Raktáron
5 990 Ft
5 390 Ft
Kezdete: 2021.09.02   A készlet erejéig!
Kedvezmény 10
Megtakarítás 600 Ft
Az alábbi termékeket ajánljuk még kiegészítőként
Részletek

Mindkét játékos egy-egy cowboyokból álló csoportot irányít – egyikük a törvény embereit, másikuk a törvényen kívüliek csoportját (egyszerre csak két szereplőt). Egy játékos a két éppen játékban lévő szereplője közül az egyiket mindig előtérben tartja, ez lesz az „aktív szereplője”, a másik pedig a „hátvédje”. A klasszikus BANG! kártyajátékból átvett szabályokkal és kártyákkal, illetve szereplőitek jól megtervezett pozicionálásával arra törekedtek majd, hogy ellenfeletek összes szereplőjét eltegyétek láb alól: amikor egy szereplő kikerül a játékból, új szereplő veszi át a helyét. Mindkét játékos egyedi, az ő oldala számára kialakított paklival kezdi a játékot, mely nagymértékben különbözik ellenfele paklijától. Viszont mindkét játékos egy közös dobópakliba dobja majd kijátszott és eldobott kártyáit. Ezeket az eldobott lapokat később újrakeverik, egy új, közös húzópaklit alkotva. Így a játék során lehetőséged lesz szert tenni akár az ellenfeled paklijából származó kártyákra is! Aki elsőként teszi el láb alól ellenfele összes szereplőjét, megnyeri a játékot!

 

A játék tartalma:

- 80 kártya

- 24 szereplő kártya

- 1 előkészületek kártya

- 4 összefoglaló kártya

- 2 aktívszereplő-jelző

- 20 töltényjelző

- játékszabály

 

Bang - A Párbaj játékszabály >> Klikk ide

Adatok
Márkanév
daVinci Games
Játékszabály nyelve
magyar
Szükséges nyelvtudás
magyar
EAN
5999556750031
Szállítási idő
1 munkanap
Boardgamegeek.com értékelés
6,54/10
Boardgamegeek.com nehézségi szint
1,86/5
VTSZ/SZJ
9503
Cikkszám
bang_parbaj_750031
Cikkek

Bang! A párbaj

A Bang! A párbaj megint annak a jó példája, hogyan lehet egy éppen a sokjátékosságra épülő partijátékot kétszemélyessé változtatni annak ellenére, hogy ez elvileg minden típus között pont a partijátékoktól áll a legtávolabb. Ami annyiban érezhető is, hogy egy kétszemélyes Bang! sosem lesz pont úgy izgalmas, mint heten játszva ugyanezt, akár a gonoszok, mert a sok résztvevő olyan alapvető élményfaktor ebben a társasban, ami meghatározza az egész hangulatát. Mondjuk ezen teljesen felesleges otthon a kis kétágyas garzonban gondolkodni, pláne, mivel a párbaj-verzió is kifejezetten jó játék, ha nem is pontosan ugyanolyan.

Bang! A párbaj

Fotó: Bődey János / Index

Az eredeti és azóta egy csomó kiegészítőt megélt Bang! tizenöt éve jelent meg, meg is nyert pár díjat, érthetően: a klasszikus, nyáritáboros gyilkosozás továbbfejlesztett verziója nagyon élvezetes lett attól, hogy harmonikusan keveredett benne a kicsit parodisztikus humor – mint például hogy a meglőtt szereplők a sörtől gyógyulnak – a komolysággal, meg attól, hogy egy csomó ötletes szabállyal és összetett karakterkiosztással tették izgalmassá és kétfenekűvé az egymásra lövöldözést, mivel az alapfeladat (minél tovább életben maradni) mellé az is bejött, hogy

AZT SEM TUDHATJUK, KI VAN VELÜNK, KI ELLENÜNK, ÉS KI JÁTSZIK MINDKÉT KAPURA (VAGY EGYIKRE SEM).

Amiből megint csak úgy tűnik, mintha ezt pont teljesen kizárt lenne lefordítani két résztvevősre. És mégis sikerült, részben azzal, hogy mindenki két szereplőt tart életben, részben meg azzal, hogy az ezerféle képesség, kártya és akciólehetőség igazából így is épp elég jópofává teszi a játékot. És annak ellenére, hogy talán ez a játék tér el alapélmény szempontjából a leginkább az eredetitől, az is igaz, hogy ebben egyezik meg a leginkább maga a konkrét játékmenet.

Úgyhogy aki szerette a Bang!-et, annak azért fog tetszeni a párbaj, mert ugyanazokat az eddig is kedvelt dolgokat lehet benne csinálni, aki meg nem ismeri az alapjátékot, annak azért, mert ez is hozza azokat az ötleteket és poénokat, amik miatt annyian szeretik az eredetit.

 

Kinek ajánljuk: Azoknak, akik nem sértődnek meg, ha a partnerük kifejezetten az ő kárukra játszik – ezt máshogy ugyanis nem lehet.

Forrás: Index, 2017.06.11. 12:56

Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír erről a játékról!
Termékajánló