Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Termék részletek


Britannia társasjáték - magyar kiadás

Raktárkészlet: VAN
Britannia társasjáték - magyar kiadás
 • Britannia társasjáték - magyar kiadás
 • Britannia társasjáték - magyar kiadás
 • Britannia társasjáték - magyar kiadás
 • Britannia társasjáték - magyar kiadás
10 990 Ft10990
Várható kiszállítás: 2018.01.23

Britannia társasjáték - Hódítások és csaták újrajátszva (Lewis E. Pulsipher játéka)

A több mint 20 éve sikeres klasszikus hadijáték, a Britannia már szá­modra is hozzáférhető magyar nyelven! Segítségével újraélheted a római inváziótól a normann hódításig ter­jedő évezredet, számos törzs és nép vezéreként vívhatod újra a sziget fontos csatáit, és szabhatsz más irányt történelmének. Vezesd harcosaidat, semmisítsd meg ellenségeidet, építs saját birodalmat ravasz stratégiával – s közben támaszkodj a történelemre! Britanniában új királyt koronáznak – talán Te leszel az!

 • Rövid áttekintés:
  A Britannia táblás, stratégiai társasjáték 3-5 játékos részére. A játék a római inváziótól a normann hódításig eleveníti fel a háborúkat és a népek vándorlásait. Mindegyikőtök több népet is irányít. A játékban öszszesen tizenhét nép található, melyek mindegyike Britanniában élt, vagy települt oda i. sz. 43 és 1085 között. Természetesen a tizenhét nép mindegyike sosincs jelen egyszerre, egy időben. A játék kezdetén csak hat nép alakítja a térség történelmét; idővel újabbak érkeznek, mások pedig eltávoznak vagy eltűnnek. A játék kezdetén például a Galliából érkező római csapatok éppen partra szállnak, ám az ötödik forduló után elhagyják a játékot – miként valóban tették azt a rómaiak, mikor kiürítették Britanniát az i. sz. IV–V. század fordulóján. Hasonlóképp a népek vezérei (mint Arthur vagy Knut) is a megfelelő történelmi pillanatban jelennek meg. Ugyanaz a játékos tehát a játék más-más pontján különböző népeket irányít, de ugyanazon pillanatban is többet; eltérő célokkal, különböző vezérek lobogói alatt. A cél az, hogy a lehető legtöbb győzelmi pontot gyűjtsétek össze. Ez főként úgy lehetséges, hogy az általatok irányított népek a megfelelő pillanatban foglalnak el bizonyos területeket – a részleteket a néplapokon olvashatjátok. Mindez persze szükségszerűen azzal jár, hogy a különféle népek harcba szállnak egymással. Némelyik nép más módon is szerezhet győzelmi pontokat; például a rómaiak vagy az angolok úgy, hogy más népek meghódolnak nekik, egyes népek pedig úgy, ha vezetőjükből király vagy nagykirály (bretwalda) válik.

   

  A játék tartalma:
  - 1 szabályfüzet
  - 1 játéktábla
  - 251 egység, négy színben (vörös, kék, sárga, zöld); ezek jelképezik a gyalogosokat, lovasokat, vezéreket, római erődítményeket és az erődített szász városokat
  - 17 néplap
  - 175 győzelmipont-jelző (1-esek, 5-ösök és 25-ösök)
  - 16 lakosságjelző
  - 1 fordulójelző

  - 5 dobókocka

   

  Britannia játékszabály >> klikk ide

 • Ajánlott korosztály 
  12 – 120 éves
  Játékosok száma
  3 – 5 játékos részére
  Márkanév
  Delta Vision
  Játék nyelve
  magyar
  Játékidő
  240 perc
  Szállítási idő 
  1 munkanap
  Boardgamegeek.com értékelés
  7,23/10
  Összetettség, nehézségi fok 
  nagyon összetett
  Boardgamegeek.com nehézségi szint 
  3,17/5
  Szállítási költség 
  790 Ft
  VTSZ/SZJ
  9504
  Raktárkészlet
  VAN
  Cikkszám
  942417
Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.