Kérdés esetén hívj minket!

+36-70/633-6670 (munkanapokon 10-18 óráig)

Blood Rage társasjáték - Magyar Kiadás
Blood Rage társasjáték - Magyar Kiadás
29 990 Ft

Blood Rage társasjáték - Magyar Kiadás

A Blood Rage játékban a játékosok erős viking klánokat irányítanak egy dicsőséges küldetésben mielőtt a világ apokaliptikus pusztulása eljönne. Míg a Ragnarök pusztítja földet, a vikingek azt teszik, amiben a legjobbak: harcolnak és fosztogatnak; epikus csatákban ölnek és meghalnak. Az élet mulandó, de a dicsőség örök!

Egy viking számára számos út vezethet a dicsőséghez. Elfoglalhat és kifoszthat területeket a jutalomért, csatában összezúzhatja ellenfeleit, küldetéseket teljesíthet vagy akár dicsőségesen meg is halhat. A játékosok kártyákhoz juthatnak, amik az istenek ajándékának felelnek meg, és segíti őket a küldetésükben. Ezek az ajándékok sokféle stratégiát kínálnak, segítenek a harcban, ravasz taktikákat nyújtanak, vagy megbüntetik a játékost legyőzőket. A játékos fejlesztheti a klánját hatalmas vikingekkel, egyedi képességekkel, vagy akár a skandináv mitológia legendás lényeit is felbérelheti, hogy az oldalon harcoljanak.

Amikor a világ véget ér, csak a dicsőségre fognak emlékezni!

Ajánlott korosztály
14 – 120 éves
Játékosok száma
2 – 4 játékos részére
Várható játékidő
90 perc
Összetettség, nehézségi fok
összetett
Várható kiszállítás
2021.08.03
Személyes átvétel
Nyitvatartási időben 1 órán belül
Raktáron
29 990 Ft
A vásárlás után járó pontok értéke regisztrált vásárlóknak: 600 Ft
Részletek

A játék tartalma:

- 49 nagyon részletes műanyag figura
- 52 színes figuratalp
- 4 műanyag dicsőségjelző
- 102 kártya
- 1 játéktábla
- 36 jelző
- 4 klántábla
- 2 segédtábla

 

Díjak és jelölések:

2016 SXSW Tabletop Game of the Year jelölés

2016 International Gamers Award - General Strategy: Multi-player jelölés

2016 Goblin Magnifico jelölés

2016 Best Science Fiction or Fantasy Board Game jelölés

2015 Meeples' Choice jelölés

2015 Golden Geek Board Game of the Year jelölés

2015 Golden Geek Best Thematic Board Game jelölés

2015 Golden Geek Best Strategy Board Game jelölés

2015 Golden Geek Best Board Game Artwork/Presentation jelölés

2015 Cardboard Republic Striker Laurel győztes

A játék szabálya letölthető itt >>>Klikk

Adatok
Márkanév
CMON
Játékszabály nyelve
magyar
Szükséges nyelvtudás
magyar
EAN
9789633951712
Szállítási idő
1 munkanap
Boardgamegeek.com értékelés
8,1/10
Boardgamegeek.com nehézségi szint
2,89/5
VTSZ/SZJ
9504
Cikkszám
blood_rage_951712
Letölthető játékszabály

A játék szabálya letölthető itt >>>Klikk

Cikkek

Blood Rage

Ha van egy játék, ami ilyen iszonyatosan jól néz ki, az önmagában nem elég?

Fotó: Szabó Péter

Egyáltalán nem, mert például egy csomó film vagy videójáték társasjátékos átiratához csinálnak ilyen látványos és igényes figurákat, aztán játékmenetben semmi érdekeset nem tudnak nyújtani. A Blood Rage készítői szerencsére nem vették félvállról a dolgot, és nem elégedtek meg azzal, hogy van egy nagy terepasztal, amit felpakolunk minimum 2, maximum 7 centi magas figurákkal, aztán mehet a csata.

Eljött a viking világ pusztulása, a Ragnarök, ezért az általunk vezetett viking klánnak az a célja, hogy a lehető legtöbb dicsőséget gyűjtse össze, aztán boldogan éljen a Valhallában – persze a többi játékos által vezetett klánok is ugyanezt akarják. A dicsőséget pedig győztes csatákkal, küldetések teljesítésével, vagy akár az egységeink tömeges feláldozásával szerezhetjük meg, ez alapján egyértelmű, hogy ez a játék a harcról fog szólni.

Szerencsére nem ilyen egyszerű a helyzet, ráállhatunk ennél sokkal kifinomultabb pontszerzési lehetőségekre is: például érdemes lesz taktikát váltani, ha azt látjuk, hogy oké, hogy a tűzóriásommal megint legyaktam az ellenfél katonáit, de nekik olyan képességeik vannak, hogy ezzel valójában jobban jár, mint én.

Fotó: Szabó Péter

A nálunk lévő kártyákat úgy választjuk ki, hogy kiveszünk egyet a kezünkben lévőkből, aztán továbbadjuk, szóval ha figyelünk, azt is tudni fogjuk, hogy a többiek milyen lapokat választottak ki. Aztán vásárolunk egy szörnyet, fejlesztjük az egységeinket, növeljük a lerakható figuráink számát, aztán jöhet a csata, egymás szívatása, és végül a sebtiben megkötött szövetségek gyors elárulása.

A játék épp, hogy lemaradt a tavalyi ötös listánkról (végül a rengeteg angol nyelvű kártya miatt nem ajánlottuk teljesen biztos kézzel), de most a magyar kiadás egy-két héttel ezelőtti megjelenése után ez egy nagyon nagyon menő játék lesz, ahol az első játék sem arról fog szólni, hogy a szakszavakat kell fordítgatnunk *. Azért elsőre így is hosszú lesz, legalább két óra, de azután ez csökkeni fog, és a végén akár egy óra alatt is lepörgethetjük a játékot.

De a játékban a kinézetén kívül tényleg az az igazán különleges, hogy vannak benne brutálisan erős lapok vagy figurák, de mindegyiknek van ellenszere, ahol néha az is elég, ha csak megfélemlítjük a másikat, de persze az a legjobb, ha ravaszak vagyunk. És ha mindez nem lenne elég, ráadásként a klánokat segítő szörnyek közt van egy kalapácsos troll is, aki egészen hasonlít az egyik parlamenti képviselőre:

Fotó: Szabó Péter

Miért jó ez a játék? Olyan, mint egy tízelemű kő-papír-olló meccs, ahol rengeteget lehet tervezni, aztán hatalmasakat mészárolni, vagy épp a folyamatos sunyulással őrületbe kergetni a másikat. Ja és monduk már, hogy milyen gyönyörű?

Hányan játszhatják? 2-4 fő: kettővel még nem próbáltuk, de hárommal és néggyel is nagyon jól működik.

Forrás: Index, 2017.12.18. 18:02

 

Forrás: http://jemmagazin.hu/regi/pdfmagazin/JEM_2016_08.pdf

Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír erről a játékról!
Kiegészítő termékek
Termékajánló