40.000 FORINT FELETT INGYEN SZÁLLÍTÁS!!! 9.000 Ft feletti vásárlásnál INGYENES 40.000 Ft értékű Zalakarosi Welness utalvány! A kosárnál válaszd ki az ajándékot! Szállítás 1190 Ft-tól!

Kérdés esetén hívj minket! +36-1/300-9060 (munkanapokon 10-18 óráig)
Írj emailt: info@tarsasjatekrendeles.hu
Szállítás 1090 Ft-tól

 

UGEARS STEM Lab Aritmetikai készlet

UGEARS STEM Lab Aritmetikai készlet
UGEARS STEM Lab Aritmetikai készlet
UGEARS STEM Lab Aritmetikai készlet
UGEARS STEM Lab Aritmetikai készlet
UGEARS STEM Lab Aritmetikai készlet
UGEARS STEM Lab Aritmetikai készlet
Aritmetikai készlet 2 az 1-ben oktatási mechanikus modellkészlet
Addiátor mérete: 8.5*4.3*0.91 in (21.5*11*2.3 cm)
Szorzó mérete: 9.8*10*1.6 in (24.8*25.5*4 cm)
Csomag mérete: 8.07*7.4*2.48 in (20.5*18.8*6.3 cm)

Alkatrészek száma: 1 db: 117
Összeszerelés becsült ideje: 2,5 óra

Oktatási 3D puzzle számtani készlet az Ugears STEM Lab által. Fedezd fel az AR-ben
Szereld össze a számtani készletet, és fedezd fel, hogyan működik a mechanikus összeadó és a mechanikus szorzó.

A modellkészlethez tartozik egy QR-kód a mechanizmusokról szóló tanulmányi útmutatóhoz, a működésük elvéről, a főbb jellemzőkről, képletekről. Érdekes feladatokat is tartalmaz.
Merülj el a kiterjesztett valóságban, és nézd meg, hogyan működik a Mechanical Addiator és a Mechanical Multiplier. Lépjen kapcsolatba a modellekkel az Ugears speciális AR-alkalmazásán keresztül.
Az UGEARS STEM Lab kollekciójának részét képező UGEARS Arithmetic Kit két összerakásra kész modellből áll: Egy mechanikus összeadót és egy mechanikus szorzót.

Tudd meg, hogyan működik a Mechanikus Addiátor és a Mechanikus Multiplikátor.
A Mechanical Addiator egy kompakt aritmetikai gép (vagy összeadógép), amely fogaskerekek mozgatásával működik, a készletben található toll segítségével. A nyilakkal és 0-tól 9-ig terjedő számokkal jelölt csúszó fogaslécek mozgatásával számokat adhatsz össze és vonhatsz ki.

A mechanikus szorzó egy lapos csuklós szerkezet, amely a számokkal végzett bináris műveleteket hajtja végre. A kettős csúszka mozgatásával 1-től 12-ig szorozhatsz és négyzetelhetsz számokat, így a szorzótábla szórakoztatóvá válik.

Ki és mikor találta fel a mechanikus összeadót és a mechanikus szorzót?
Az UGEARS Mechanical Addiator egy DIY fa modellkészlet, amely egy olyan összeadógépen alapul, amelyet egy szentpétervári zenetanár, Heinrich Kummer talált fel 1846-ban. Egyszerű kialakítása és kompakt mérete a maga idejében népszerű matematikai eszközzé tette. Ma ez az egyszerű, szórakoztató szerkezet az UGEARS kiemelkedő STEM Lab kollekciójának része.

Az UGEARS mechanikus szorzó egy szórakoztató, fából készült 3D-s puzzle, amely egy gyermekjátékon, a "Consul the Educated Monkey"-n alapul, amelyet 1915-ben William Henry Robertson, egy amerikai középiskolai matematikatanár talált fel. Robertson szabadalmat kért a játékra, amely zseniális módon egy csuklós mechanizmust használ az egyszerű szorzás elvégzésére, azzal a céllal, hogy "felkeltse a gyermekek érdeklődését a számok tanulmányozása iránt".

A mechanikus összeadó és a mechanikus szorzó felhasználása
A Mechanical Addiator számok összeadására és kivonására szolgál. Ehhez a felhasználó a tollal beír egy számértéket, majd a tollal beír egy második számot. A készülék ekkor a kívánt matematikai művelet eredményét mutatja aszerint, hogy a második számot hova adta be (összeadásnál a felső sor, kivonásnál az alsó sor). Az Addiator azonban nem korlátozódik az összeadásra és kivonásra - szorzásra és osztásra is használhatja.

A Mechanikus szorzó egyszerű és érdekes módja annak, hogy megtanuljuk a "nem szeretett" szorzótáblákat 1-től 12-ig, és megértsük a csuklós-karos mechanizmusok egyszerű elvét. Amikor a két csúszkát különböző számokra mozgatod, a fenti ablakban megjelenik a szorzatuk.

A mechanikus összeadó és a mechanikus szorzó alkotóelemei és működésük
A Mechanikus Addiátor egy házból áll, amelyben négy sín vagy állvány van elhelyezve, amelyekre nyomtatott értékek vannak felírva. Az értékek bevitelére egy tollat használnak. A számok bevitele a bütykös résekből történik, és az eredmények négy középső ablakban jelennek meg. Az összeadás/kivonás műveletének a tollal történő megkezdése előtt a rackeket úgy kell beállítani, hogy minden ablakban "0" jelenjen meg. Annak a számnak az értékét, amelyen a műveletet végezzük, először a felső nyílássor segítségével kell beírni; a felső nyílások ezután egy második szám hozzáadására, míg az alsó nyílások a kivonásra szolgálnak.

A mechanikus szorzó két csúszkából áll, amelyek egy számsor mentén mozognak (1-12), valamint egy karrendszerből, amely a csúszkák mozgását egy "Eredmények" ablakra továbbítja, amely egy értékmező mentén mozog. Ahogy a két csúszkát különböző számértékek között mozgatja, a szorzatuk szorzata megjelenik az "Eredmények" ablakban. Ahhoz, hogy egy számot megszorozzunk önmagával (négyzetre szorozzuk), a jobb oldali csúszkát a jobb szélsőjobb pozícióba kell mozgatni, és az "X²" szimbólumnál kell rögzíteni.

Ajánlott korosztály
8 éves kortól
Játékosok száma
1 – 1 játékos részére
Videós játékbemutató
Nincs raktáron

Raktáron, szállítás 1 munkanap
* 13-óráig megrendelt terméket másnapra kiszállítjuk


 

Rendelhető: 2-4 munkanap
* A megrendelt terméket 2-4 munkanapon belül szállítjuk

A termék jelenleg nincs raktáron. Amennyiben rendelhető és van „kosár gomb” meg tudja rendelni mert hamarosan a raktárunkban lesz (1-2 munkanap).

10 080 Ft
A vásárlás után járó pontok értéke regisztrált vásárlóknak: 50 Ft
Az alábbi termékeket ajánljuk még
Részletek
Az UGEARS STEM Lab Aritmetikai készlet egy fantasztikus és szórakoztató módja annak, hogy gyerekek és felnőttek egyaránt megtanulják az alapvető matematikai műveleteket. A mechanikus összeadó és a mechanikus szorzó két remek modell, amelyek segítenek megérteni a mechanikus szerkezetek működését, miközben fejlesztik a matematikai készségeket. Az 117 alkatrészből álló készlet összerakása kihívást jelent, de a végeredmény garantáltan olyan modell lesz, amely büszkeséggel tölt el.

Az UGEARS STEM Lab Aritmetikai készlet ajánlott életkor: 14 éves kortól. A játék ideális készségfejlesztő eszköz a STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) területeken érdeklődők számára. A játékhoz tartozik QR-kód a mechanikus összeadó és a mechanikus szorzó működésének bemutatásához, valamint a számtani műveletekkel kapcsolatos feladatokhoz.

Az UGEARS STEM Lab Aritmetikai készlet játékidője akár órákig is eltarthat, lehetővé téve, hogy a játékosok elmélyüljenek a mechanikus szerkezetek és a matematika világában. Az összeszerelés becsült ideje 2,5 óra, ami garantáltan tartalmas és szórakoztató elfoglaltságot jelent.

Az UGEARS STEM Lab Aritmetikai készlet több díjat is nyert a játékfejlesztők szakmai szervezeteitől a kiváló minőség és az innovatív kialakítás miatt. A mechanikus összeadó és a mechanikus szorzó remek ajándék lehet azoknak, akik szeretnének kihívást és szórakozást egyaránt, és akik érdeklődnek a matematika és a mechanikus szerkezetek világa iránt.

Ne habozz, szerezd be az UGEARS STEM Lab Aritmetikai készletet, és fedezd fel a matematika és a mechanika izgalmas világát!
Adatok
Márkanév
Ugears
EAN
4820184121256
Szállítási költség
1090
Cikkszám
57282
Bemutató videó

Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír erről a játékról!
Termékajánló