40.000 FORINT FELETT INGYEN SZÁLLÍTÁS!!! 9.000 Ft feletti vásárlásnál INGYENES 40.000 Ft értékű Zalakarosi Welness utalvány! A kosárnál válaszd ki az ajándékot! Szállítás 1190 Ft-tól!

Kérdés esetén hívj minket! +36-1/300-9060 (munkanapokon 10-18 óráig)
Írj emailt: info@tarsasjatekrendeles.hu
Szállítás 1090 Ft-tól

 

Szűrés
Termék státusza
Ár (Ft)
3 760 Ft - 11 971 Ft
Ajánlott korosztály (éves kortól)
3 éves kortól - 8 éves kortól
Játékosok száma (játékos részére)
1 játékos részére - 10 játékos részére
Játékidő (perc)
5 perc - 15 perc
Márkanév
Játékszabály nyelve
Szükséges nyelvtudás
Boardgamegeek.com értékelés
Összetettség, nehézségi fok

BRAINBOX játékok

25termék 125
25termék 125

A BRAINBOX játékok mindegyike tökéletes agytorna és szórakozás, egy vagy akár több játékos részére is!
Vajon Te mennyi mindent jegyzel meg 10 másodperc alatt? Mennyi információt tudsz megjegyezni, ha egy kártyát 10 másodpercig tanulmányozol? Hány féle gyümülcsöt látsz a képen? Hány kisgyerek szánkózik a képen? Melyik rovarból van egynél több a képen?
Próbáljátok ki a Brainbox játékokat gyerektársaságban vagy a családban!
Jó szórakozást kívánunk!

5 készség, amit a Brainbox játékok fejlesztenek

A gyerekek figyelmének fejlődése egy érdekes és összetett folyamat,

amely folyamatosan a tudományos kutatások egyik központi témája. 2-5 éves korig a legtöbb gyermek már kifejlesztette azokat a készségeket, melyek segítenek hosszabb időszakokra is összpontosítani a figyelmet, felismerik a korábban tapasztalt információkat, felidézik a régieket, és feldolgozzák őket a jelenben. Egy 4 éves gyerek például már emlékszik arra, hogy mit csinált karácsonykor, és elmeséli a barátjának, amikor visszatér a téli szünet után az oviba. 2 és 5 év között a hosszú távú memória is kialakul, ezért van az, hogy a legtöbb ember szinte alig-alig emlékszik valamire 2 és 3 éves kora előtt. 5 és 7 éves kor között a gyerekek megtanulják céltudatosan összpontosítani figyelmüket, és használni kognitív képességeiket. Ez döntő jelentőségű lesz majd az iskolában, amikor majd új információkat kell tanulniuk, és 45 percig kell figyelniük.
Szülőként sokat tehetünk azért, hogy ezek a készségek megfelelően fejlődjenek. A 3 éves kortól játszható Brainbox játékok, azért is nagyon hasznosak ebből a szempontból, mert játékosan fejlesztik azokat a kulcsfontosságú készségeket, amelyekre szükségük lesz a gyerekeknek, mire iskoláskorúakká válnak.

Vajon melyek ezek a készségek? Lássuk:

Memória

BrainBox játékok elsősorban a memóriát fejlesztik, hiszen minél több információt kell megjegyezni 10 másodperc alatt a kihúzott kártyán szereplő jelenetről. A vizualizációs gyakorlatok remekül fejlesztik a gyerekek munkamemóriáját, a kártyajátékok pedig kétféle módon is segítenek a memóriafejlesztésben: egyrészt a gyerekeknek észben kell tartaniuk a játékszabályokat, másrészt a kártyákon lévő képekre is emlékezniük kell!

Megfigyelőkészség

A megfigyelőkészség talán az egyik legnehezebben megtanulható készség, azonban a gyerekeket és felnőtteket számos esetben segítheti az életben. A megfigyelésből származó információk segíthetnek nekik egy probléma forrásának azonosításában, saját és mások céljainak, érzéseinek és viselkedésének megértésében. A BrainBox játékok remekül fejlesztik ezt a készséget is, hiszen a kártyákon lévő képek jó megfigyelése kulcsfontosságú ahhoz, hogy minél több kártya a gyerekeknél landoljon.

Ismeretek a világról

A Brainbox játékok által képviselt tudásanyag hihetetlenül sokrétű és változatos, a gyerekek játszva szerezhetnek ismereteket olyan fontos témákról, mint például a környezetismeret, az állatok világa, a matematika, a közlekedés, a tudomány világa, a világ városai, az abc, a világtörténelem, a színek, a találmányok, a mitológiai szörnyek, vagy épp Magyarország. A játékos tanulás azért olyan hatékony, mert a tudás átadása mellett élményt is nyújt, ezért sokkal jobban rögzül a gyerekekben az új információ.

Idegen nyelvi készségek

Szakértők szerint az idegen nyelvtanulást érdemes kb. 3 éves korban elkezdeni, mert ilyenkor az agyuk úgy működik, mint egy szivacs. Bizonyos kutatások azt mutatják, hogy a nyelvtanulás elkezdésének kritikus periódusa a 8-12 hónapos kor, amikor a gyerekek elkezdenek kizárólag a saját nyelvükben előforduló hangzókra fókuszálni, és „elveszítik a hallásukat” más nyelvek hangzóira. Persze semmi sincs veszve, ha csak kisiskolás korban kezdenek nyelvet tanulni: a szakértők szerint 7 és 8 éves koruk között akcentus nélkül és folyékonyan tudnak megtanulni egy idegen nyelvet. Tanulmányok azt is kimutatták, hogy az idegen nyelvet tanuló, illetve kétnyelvű gyerekek jobban teljesítenek olyan feladatoknál, amelyek nagyfokú figyelmet igényelnek. Agyvizsgálatok során fény derült arra, hogy az agy azon területein, melyek a végrehajtó funkciókért felelősek, több szürke anyag keletkezik. Sőt tanulmányok azt is igazolták, hogy az idegen nyelveket tanuló középiskolások jobban teljesítenek a matematika teszteken, továbbá javul verbális kifejezőkészségük saját anyanyelvükön is. A Brainbox angol nyelvlecke csomagja rendkívül jó módja annak, hogy a gyerekek játszva kezdjenek el angolul tanulni, megismerkedjenek a szülinapi bulik, a vásárlás, vagy akár az iskolai tanórák mindennapi helyzeteinek leggyakoribb angol szavaival. A kétnyelvű feliratokat és kérdéseket tartalmazó kártyák két szinten tanítanak, így nem csak a kezdőknek, de a tapasztaltabb angolosoknak is nagyszerű játék lesz!

 

Együttműködési készség és érzelmi intelligencia

BrainBox Körös-körül memóriajátékban minden játékos a saját kártyáját a többiekkel egy időben tanulmányozza. A játék „körös-körül” megy egyik játékostól a másikig, amíg minden játékos válaszol a kártyán szereplő kérdésre. Akik jól válaszoltak, játékban maradnak, a helytelen választ adók kártyái pedig középre kerülnek, amit a játék végén a győztes begyűjt. A gyerekek ebben a játékban megtanulhatják a másokkal való együttműködés íratlan szabályait, például azt, hogy ne vágjanak egymás szavába, megvárják, amíg rájuk kerül a sor, vagy ne csúfolják a másikat, ha az kevésbé játszik jól, mint ők. A játék közben megtanulhatják érzelmeiket kezelni, a csalódottságot szintúgy, mint a győzelemből fakadó, kitörő örömöt, sőt a játék arra is lehetőséget ad, hogy megvigasztalják társukat, ha az veszített a játékban.

 

Neked melyik Brainbox játék a kedvenced?