Űrcsempészek társasjáték

-48%
Raktárkészlet: NINCS
Űrcsempészek társasjáték

Te vagy az ismert világegyetem legszemfülesebb és legdörzsöltebb csempésze! Vagy mégsem?! Ez a játék próbára teszi a reflexeidet is, de nem elég gyorsabbnak lenned a fénynél: hosszabb távra is tervezned kell. Be kell osztanod az energiádat és a csempészárut, hogy te szerezz befolyást a legjövedelmezőbb galaxisokban. Megfigyelés, elemzés, ravasz számítás és villámgyors döntések!

5 990 Ft
Akció: 3 100 Ft
Kezdete: 2019.12.03   A készlet erejéig!
Nincs raktáron
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Cikkek
Részletek

A játék tartalma:

- 6 db karakterlap

- 36 db űrszektorkártya

- 6 db gyorsaságjelző

- 34 db energiajelző

- 52 db árukonténer

- 12 db dobókocka

- játékszabály

Adatok
Ajánlott korosztály
8 – 120 éves
Játékosok száma
2 – 6 játékos részére
Márkanév
Gémklub
Játék nyelve
magyar
Játékidő
10 perc
EAN
5999556750246
Szállítási idő
1 munkanap
VTSZ/SZJ
9503
Raktárkészlet
NINCS
Cikkszám
urcsempeszek_750246
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Cikkek

Űrcsempészek

rcsempeszek G M34321 14785954880235

Az Űrcsempészek egy teljesen magyar fejlesztésű és kivitelezésű játék, ami nem tökéletes, de nagyon egyedi a társasjátékpiacon, és ez 2017-ben azért nem kis szó. A kerettörténete és a pontgyűjtés módja a stratégiai játékok alapelveire támaszkodik, viszont azokkal szöges ellentétben itt a gyorsaságé a főszerep.

Minden körben egyszerre kell felfordítani annyi űrszektor-kártyát, ahány játékos van, és mindenkinek egyszerre kell licitálniuk ezekre a dobókockáikkal, ráadásul a játékszabályok történetének valaha volt egyik legviccesebb kitétele szerint:

A JÁTÉKHOZ MINDENKI SZIGORÚAN CSAK AZ EGYIK KEZÉT HASZNÁLHATJA,

persze nem kell semmi pajzánra gondolni, ez csak az egyenlő esélyekről és a gyorsaság szabályozásáról szól.

Szóval az Űrcsempészek különlegességét az adja, hogy az egész stratégiát tulajdonképpen három-négy másodperc alatt kell kitalálni és kivitelezni, szemben a gondolkodós, fontolva haladós, birodalomépítgetős játékokkal. Minél olcsóbban kell megszerezni minél több bolygót úgy, hogy ehhez ráadásul minél kevesebb űrlényt kelljen lekenyerezni a csempészárunkkal – de arra, hogy felmérjük, melyik kártyához hány bolygó és hány űrlény is társul, azaz hogy „mennyibe kerül”, és azt mi megengedhetjük-e magunknak, csak egy villanásnyi időnk van, mert ha totojázunk, a többiek már le is tudták a maguk licitjét, és a szabály szerint a leglassabbat nem kell megvárni.

Úgyhogy a játékmenet kifejezetten érdekes, az meg, hogy ezt az érdekest ki használja a szó jó és ki a rossz értelmében, már ízlés kérdése, mindenesetre minél gyakorlottabb az ember, annál több élvezetet talál a játékban. Viszont az Űrcsempészek nem azoknak való, akik a gyönyörűen kidolgozott sztorikat keresik a társasokban: ahogy a tesztjáték alatt az egyik kolléga megfogalmazta, a kerettörténet kicsit olyan, mint egy facebookos appban, ahol igazából tök mindegy, hogy a figura, akit mozgatok, római harcos vagy éppen kisegér, attól még a lényeg ugyanaz marad.

A fejlesztő Lencse Máté nem is bonyolította túl a hátteret, csak annyira, amennyire egy épkézláb alaphoz kellett, hogy ne mondjuk számokra vagy ikszekre és körökre kelljen licitálni; de jellemző, hogy a sárga, kék, piros és zöld áruknak még neve sincsen, szóval nem tudjuk, hogy akkor most ektoplazmával és sugárhajtóművel üzletelünk-e, vagy mondjuk vízzel és oxigénnel. Kis fakockákkal, és kész.

Úgyhogy az Űrcsempészek azoknak való igazán, akik le tudnak számolni a stratégiai játékokhoz tartozó elvárásaikkal, és egy sokkal lényegre törőbb, gyakorlatilag bármi másnál hamarabb lezavarható társasjátékra vágynak: egy tíz-tizenöt perces menet olyankor is belefér, amikor mást még kipakolni se lenne elég idő. És nem mellesleg pont fele annyiba is kerül, mint egy nagyobb szabású társas.

Kinek ajánljuk: Akik megunták, hogy egy fél napot rá kell szánniuk minden játékra, és akik keresik a teljesen szokatlan megoldásokat.

Hányan játszható: Hivatalosan 2-8 fő játszhatja, de sajnos a kétszemélyes verzió szinte teljesen élvezhetetlen. Legalább négyen érdemes nekiülni, de sokkal jobb, ha ennél is többen vannak.

Forrás: Index, 2017.01.29. 07:49