40.000 FORINT FELETT INGYEN SZÁLLÍTÁS!!! 9.000 Ft feletti vásárlásnál INGYENES 40.000 Ft értékű Zalakarosi Welness utalvány! A kosárnál válaszd ki az ajándékot! Szállítás 1190 Ft-tól!

Kérdés esetén hívj minket! +36-1/300-9060 (munkanapokon 10-18 óráig)
Írj emailt: info@tarsasjatekrendeles.hu
Szállítás 1090 Ft-tól

 

Salem 1692 - (Angol kiadás) - Dark Cities 1.
Salem 1692 - (Angol nyelvű) - Dark Cities 1.
11 990 Ft

Salem 1692 - (Angol nyelvű) - Dark Cities 1.

Salem 1692 - (Angol kiadás) - Dark Cities 1.
Salem 1692 - (Angol kiadás) - Dark Cities 1.
Salem 1692 - (Angol kiadás) - Dark Cities 1.
Salem 1692 - (Angol kiadás) - Dark Cities 1.
Salem 1692 - (Angol kiadás) - Dark Cities 1.

1692-ben járunk a Massachusetts állambeli Salem városában, ahol életveszélyes idők járnak. Egy rossz lépés, vagy egy rossz vád, és te lehetsz a következő boszorkány, akit felakasztanak a falu lakosai. A "Salem 1692" elkalauzolja a játékosokat ebbe a veszélyes időszakba, és újra átélhetik a feszültséget, a politikát és a vallási szélsőségeket, amelyekről még 300 évvel később is beszélnek az emberek.

 

Vadászd le a boszorkányokat, mielőtt te is azzá válnál! Te leszel a hős, aki megtisztítja a városodat a boszorkányoktól, vagy téged is tévesen megvádolnak és felakasztanak boszorkányságért? Vagy talán te magad is boszorkánnyá válsz, megmenekülsz a vádaktól, és a növekvő paranoia közepette földig rombolod Salemet, ebben a könnyen tanulható partijátékban.

 

(A játék nyelve angol, de nem igényel komolyabb nyelvtudást. Küldünk egy online elérhető magyar szabályt.)

 


Ajánlott korosztály
13 éves kortól
Játékosok száma
2 – 12 játékos részére
Játékidő
20 – 40 perc
Boardgamegeek.com értékelés
7,1/10
Összetettség, nehézségi fok
egyszerű
Várható kiszállítás
2024.04.26
Személyes átvétel
Nyitvatartási időben 1 órán belül
Videós játékbemutató
Kártya méret
128 db / 56 x 87 mm
Raktáron

Raktáron, szállítás 1 munkanap
* 13-óráig megrendelt terméket másnapra kiszállítjuk


 

Rendelhető: 2-4 munkanap
* A megrendelt terméket 2-4 munkanapon belül szállítjuk

A termék jelenleg nincs raktáron. Amennyiben rendelhető és van „kosár gomb” meg tudja rendelni mert hamarosan a raktárunkban lesz (1-2 munkanap).

11 990 Ft
Az alábbi termékeket ajánljuk még
Részletek

Már a játék doboza is különleges, mivel egy mágnessel záródó, könyv kinézetű dobozba van csomagolva. A kopott bőrkönyvnek álcázott játék könnyen elrejthető a könyvespolcon, és antikvitásnak álcázhatja magát. "De ne ítéljünk meg egy társast a borítója alapján..."

A játékosok a régi Salem városának prominens falubelijeiként játszhatnak, és még az életrajzukat is elolvashatják a használati útasításban. A szolgálólány Mary Warren, Samuel Parris lelkész, John Proctor farmer, Tituba mesemondó és Sarah Good koldusnő csak néhány a játékban szereplő 12 karakter közül, akik valóban létező személyek voltak.

A játékosok, akik e különleges karakterek egyikét alakítják, 3-5 Tryal (per) kártyát kapnak (a játékosok számától függően). Ezek a per kártyák fedik az egyes játékosok valódi kilétét: "boszorkány" vagy "nem boszorkány".

A játék során a játékosok kártyákat gyűjtenek, amelyeket arra használnak, hogy megvádolják vagy megvédjék a többi játékost. A túlélés kulcsa, hogy eldöntsd, kiben bízhatsz, mivel soha nem játszhatsz ki kártyát saját magad ellen. Ha valakiről azt gyanítod, hogy boszorkány, elkezdheted vádolni a piros vádkártyákkal. Amikor már elég vádat tettek le az egyik játékosra, az utolsó vádat feltevő játékos választja ki az adott játékos egyik Tryal kártyáját, hogy felfedje. Ha az összes "boszorkány" Tryal kártya fel lett fordítva, Salem faluja győzött.

A játékosok zöld és kék kártyákat is használhatnak, mint például az "Alibi", a "Készletek", a "Gyufa", a "Menedék" és a "Bűnbak", hogy segítsék vagy bántsák szövetségeseiket vagy ellenségeiket.

Ahogy a játékosok kártyákat húznak, elkerülnek a fekete kártyák is, amelyek azonnal hatnak. Ezekből 2 db van az egyik fekete kártya, az Night (Éjszaka) arra kényszeríti az összes játékost, hogy becsukja a szemét, miközben a (Witches) boszorkányok kiválasztanak valakit egy külön karakter pakliból, akit kiiktatnak, ezután becsukják a szemüket, majd a Constable (Rendőrbíró) pedig kiválaszt valakit, akit meg szeretne menteni. A másik fekete kártya, az Conspiracy (Összeesküvés) arra kényszeríti az összes játékost, hogy a tőlük balra ülő játékostól vegyen el egy képpel lefelé fordított Tryal (per) kártyát. Ennek köszönhetően a játékban folyamatosan egyre több boszorkány lesz, így soha nem lehetsz biztos abban, hogy kiben bízhatsz. A boszorkányok gyors megölése elengedhetetlen, különben az Conspiracy (Összeesküvés) hamarosan az egész várost gonosszá változtathatja.

Hamarosan mindenki vádaskodni, és az "Ő egy boszorkány!" kiáltások felébresztik Salem lakóit. Te leszel a hős, aki megtisztítja a várost a boszorkányoktól, vagy téged is tévesen megvádolnak és felakasztanak boszorkányságért? Vagy talán te magad is boszorkány leszel, megmenekülsz az elítéléstől, és a földdel egyenlővé teszed Salemet.

"De addig is ne feledd a boszorkányok köztünk járnak!"

 

Tartalom:
- 1 könyv alakú, mágneses tároló doboz
- 1 szabálykönyv (amely tartalmazza a karakterek életrajzát)
- 128 kártya (15 Karakter, 59 Játékos kártya, 15 Kill lap, 39 Tryal lap)
- 1 homókóra
- 1 fából készült kalapács

Eredeti név: Salem1692 (2015)

Tervező: Travis Hancock

Illusztráció: Holly Hancock, Sarah Keele

Kiadó: Facade Games


Adatok
Játékszabály nyelve
angol, letölthető magyar leírással
EAN
7426102655673
Boardgamegeek.com nehézségi szint
2,00/5
Szállítási költség
1090
Nyelv
Angol
Ajánlott kártyavédő
TJR10303 - Standard USA Card Sleeves (56x87mm) - 100db - MDG-7040
VTSZ/SZJ
9504
Cikkszám
KID10001
Saját videó
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír erről a játékról!
Termékajánló