Kérdés esetén hívj minket!

+36-70/633-6670 (munkanapokon 10-18 óráig)

Rokokó/Rococo társasjáték

Üdvözlünk a Rokokó korában. XV. Lajos uralkodik Franciaországban, és pazar bálokat tart. A fontos személyek mindent megtesznek azért, hogy a legjobb ruhákat szerezzék meg maguknak, és felülmúlják egymást. Mivel a legnagyobb eseményig, a nagy bálig, már csak pár hét van hátra, mindenki hozzád fordul a kérésével: egy elegáns kabát ide, egy lenyűgöző ruha oda vagy egy kis adomány a tűzijátékra. Hamar világossá válik, hogy ez többé már nem csak egy ruhakészítési üzlet – te irányítod a kor legnevesebb báljának előkészületeit. És ha jól csinálod, bekerülsz a történelembe!

Ajánlott korosztály
12 – 120 éves
Játékosok száma
2 – 5 játékos részére
Várható játékidő
90 perc
Összetettség, nehézségi fok
összetett
Nincs raktáron
10 490 Ft
A vásárlás után járó pontok értéke regisztrált vásárlóknak: 210 Ft
Részletek

A Rokoko játékban saját ruhakészítő üzleted van, és megpróbálsz annyi presztízst szerezni, amennyit csak lehet. Minden körben kijátszol egy alkalmazottkártyát, és az alkalmazott végrehajt egy feladatot, például: új alkalmazott felvétele, ruhakészítés vagy dekoráció finanszírozása. Azonban nem minden alkalmazott tud minden feladatot végrehajtani, ezért neked kell kiválasztanod és bölcsen irányítanod őket. Különösen azért, mert mindegyik egyedi bónuszt ad. Néhány ilyen bónusz presztízspontot ér, amit presztízspont-jelzőkben kapsz meg.
A játék a 7. fordulóban ér véget a bállal és a végső értékeléssel. Ekkor kapod meg a presztízspontokat az egyes alkalmazottak bónuszai miatt, a vendégeknek a bálra kikölcsönzött ruhákért, valamint az általad finanszírozott dekorációkért. Ezek után a játékosok összeszámolják az összegyűjtött presztízspontjaikat, és akinek a legtöbb van, az nyeri a játékot.

A játék tartalma:
- 1 kétoldalú játéktábla
- 42 ruhalapka
- 28 alkalmazottkártya
- 25 alap alkalmazottkártya
- 1 kezdőjátékos-jelző
- 16 fa csipkejelző
- 16 fa fonáljelző
- 1 vászonzsák
- 48 érme
- 48 presztízspont-jelző
- 1 kegykártya
- 1 áttekintőkártya „Végső értékelés”
- 48 nyersanyaglapka
- 80 fa tulajdonjelző
- 5 játékostábla

Díjak és jelölések:

2014 Lys Passioné döntős
2013 Meeples' Choice jelölés
2014 Kennerspiel des Jahres jelölés

Adatok
Márkanév
Eggertspiele
Játékszabály nyelve
magyar
EAN
1
Szállítási idő
1 munkanap
Boardgamegeek.com értékelés
7,58/10
Boardgamegeek.com nehézségi szint
3,11/5
VTSZ/SZJ
9503
Cikkszám
646871
Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (2 vélemény)
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
Értékeld Te is a terméket, segíts véleményeddel a többi játékosnak!
Véleményt írok!
Anikó
2016.10.04
Gyönyörűen kivitelezett játék, ez fogott meg benne elsőre, illetve, hogy ismét egy nem átlagos téma. Kell benne rendesen gondolkodni, bár még nem sokszor vettük elő, mert számomra a pontozás több figyelmet kíván körönként, mint amennyit szeretek ezzel foglalkozni. Összetettebb stratégiai játék, mindenképpen haladóknak ajánlom.
Szilágyiné Dorcsi Gabriella
2016.08.08
Nagyon tetszett, hogy van kifejezetten lányoknak való stratégiai játék. Igazán szép a grafikája a játéknak, számos jelző, alapanyag, pénz, stb. kellék egészíti ki a játékot. A játék amellett, hogy szép kidolgozású, jó minőségű is. Mindig változatos a játék, kell tervezni, gondolkodni hozzá, de könnyen beletanul az ember.
Termékajánló