40.000 FORINT FELETT INGYEN SZÁLLÍTÁS!!! 9.000 Ft feletti vásárlásnál INGYENES 40.000 Ft értékű Zalakarosi Welness utalvány! A kosárnál válaszd ki az ajándékot! Szállítás 1190 Ft-tól!

Kérdés esetén hívj minket! +36-1/300-9060 (munkanapokon 10-18 óráig)
Írj emailt: info@tarsasjatekrendeles.hu
Szállítás 1090 Ft-tól

 

Lombkorona társasjáték

Lombkorona társasjáték
Lombkorona társasjáték

A Lombkorona egy családi játék, ahol egy esőerdőt kell gondozni, hogy a  frissen kizöldült erdőbe minél több állatnak legyen kedve beköltözni.

A növények és az állatok is más-más jutalmat adnak, vigyázni kell, mert a növények gyorsan elhervadnak ebben a meleg időben, még az állatok csak párosan adnak extra akciót a játékosoknak.

Ügyesen válasszon minden játékos kártyát, mert a maradék a többiek kezébe kerül, és azt se feledjétek, hogy minden  évszak végén csak a legmagasabb fa kap pontot.

 

Ajánlott korosztály:
8 - 120 év

 

Játékosok száma:
1 - 2 fő

 

Várható játékidő:
20 - 40 perc


Ajánlott korosztály
8 éves kortól
Játékosok száma
1 – 4 játékos részére
Játékidő
20 – 40 perc
Boardgamegeek.com értékelés
7,5/10
Összetettség, nehézségi fok
közepes
Videós játékbemutató
Nincs raktáron

Raktáron, szállítás 1 munkanap
* 13-óráig megrendelt terméket másnapra kiszállítjuk


 

Rendelhető: 2-4 munkanap
* A megrendelt terméket 2-4 munkanapon belül szállítjuk

A termék jelenleg nincs raktáron. Amennyiben rendelhető és van „kosár gomb” meg tudja rendelni mert hamarosan a raktárunkban lesz (1-2 munkanap).

8 630 Ft
Részletek

Lombkorona társasjátékA játék célja, hogy 3 forduló után a legtöbb győzelmi pontot szerezd meg. Mind a 3 forduló után pontozásra kerül sor, a harmadik forduló után pedig további végső pontozásra. A játékosok sorában a három új növekedési kupac egyikéből kell kártyákat húzniuk, vagy 1 véletlenszerű kártyát kell levenniük a képpel lefelé lévő pakliról. Azzal kezditek, hogy megnézitek az első lefordított kupacot, és eldöntöd, hogy akarod-e húzni ezeket a kártyákat, ha igen, akkor ezek egyszerűen a játékterületedre kerülnek, vagy azonnal aktiválódnak és eldobhatók. Ha úgy döntesz, hogy nem veszed el ezt a kupacot, visszateszed a húzási területre, és egy másik képpel lefelé fordított kártyát teszel rá. Két további kupac van, és ez a folyamat addig ismétlődik, amíg el nem veszel egy kupacot, vagy egy képpel lefelé fordított kártyát, ha nem akarsz egyet sem, soha nem tudsz visszamenni egy korábban visszatett kupachoz.

Amikor törzskártyákat húzol, azok vagy meghosszabbítják a területeden már játékban lévő törzseket, vagy új fát indítanak. A lombkoronakártyákat, amikor húzol, lehetőleg egy nyitott törzsre kell helyezni, és a fát teljesnek kell tekinteni, ami azt jelenti, hogy nem lehet további törzseket hozzáadni. Minden más kártya a játékterületedre kerül, kivéve a szárazság, amely arra kényszerít, hogy azonnal eldobj egy kártyát az erdődből. Miután az összes kártyát lehúztátok a pakliból, a forduló véget ér, és pontozásra kerül sor. Először néhány vadon élő állat aktiválja a szezon végi bónuszát. Ezután a magkártyák feloldódnak azzal, hogy a magpakliból kártyákat húzol attól függően, hogy hány tűzkártya van a területeden, és magkártyánként egy kártyát helyezel el az erdődbe. A fenyegetések ezután esetleg elpusztítják a területeteken lévő kártyákat, és potenciálisan az ellenfeleiteket is, ha elég sok azonos veszélyforrással rendelkeztek. Az elkészült fák ezután a törzsük és lombkoronájuk alapján pontokat kapnak, és egy állatjelzővel jelzik, hogy pontot szereztek. A legmagasabb elkészült fával rendelkező játékos kapja a legmagasabb fa díját az adott szezonban, és ez a fa nem nyerheti el a következő fordulók legmagasabb fa díját. A növények és az időjáráskártyák a felsorolt feltételek szerint pontoznak. Végül a vadon élő állatok és fák kivételével minden kártyát eldobtok az erdőterületetekről.

Ezután kezdődik a következő forduló, kivéve, ha ez volt az utolsó forduló. A játékosok a vadon élő állatokon feltüntetett pontokat kapják, és 10 pontot kap az a játékos, akinek a legtöbb elkészült fája van. Az a játékos nyer, aki a legtöbb pontot kapja, a döntetleneket a legtöbb vadon élő fa dönti el. A játékhoz több modul is tartozik, amelyek további vadon élő állatokat, veszélyeket, növényeket és folyamatos eseményeket tartalmaznak, amelyek minden évszakban változnak. A fordulók nagyon gyorsak a játékban, mivel te döntöd el, hogy melyik halmot húzod, így a fordulók közötti állásidő nagyon alacsony. A játékot 2 játékosra tervezték, de vannak szóló szabályok és egy 3-4 játékosos változat is.

 

Eredeti név: Canopy (2021)

Tervezte: Tim Eisner

Illusztrátor: Vincent Dutrait


Adatok
Márkanév
Weird City Games
Játékszabály nyelve
magyar
Szükséges nyelvtudás
magyar
EAN
5999556753360
Boardgamegeek.com nehézségi szint
2,00/5
Szállítási költség
1090
VTSZ/SZJ
9504
Cikkszám
69295
Bemutató videó

Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (1 vélemény)
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Értékeld Te is a terméket, segíts véleményeddel a többi játékosnak!
Véleményt írok!
Vélemény az Árukeresőről
2022.07.12
Új termék volt, részletes leírás alapján választottam, Jó döntés volt, mindenkinek tetszett. Jó ajándék.
Termékajánló