Kérdés esetén hívj minket!
+36-70/633-6670 (munkanapokon 10-18 óráig)

Ligretto kártyajáték - Piros csomag
Ligretto kártyajáték - Piros csomag
3 490 Ft

Ligretto kártyajáték - Piros csomag

A Ligretto egy pörgős kártyajáték, amely mindenki számára jó szórakozást jelent!
A játék célja, hogy minél több azonos színű lapot játssz az asztalra 1-10-ig, és te légy az első, aki az összes Ligretto lapját felhasználja.
Egy Ligretto csomaggal 2-4 játékos tud játszani, amennyiben a zöld és a kék csomagod is megvan, 8 vagy akár 12 főre bővítheted a játékosok számát.
A játék teljesen nyelvfüggetlen, nem szükséges idegen nyelvtudás, de a dobozban találsz magyar nyelvű játékszabályt.

Ajánlott korosztály
8 – 120 éves
Játékosok száma
2 – 4 játékos részére
Várható kiszállítás
2021.12.07
Személyes átvétel
Nyitvatartási időben 1 órán belül
Játékidő
5 – 15 perc
Raktáron
3 490 Ft
A vásárlás után járó pontok értéke regisztrált vásárlóknak: 35 Ft
Részletek

A játék menete: 

Egy játékos bekiáltja, "LIGRETTO", hogy megkezdődjön a játék. Akinek van 1-es lapja, gyorsan beteszi középre. Minden játékos egyidejűleg megpróbál lapokat kijátszani a kupacából vagy a kezéből. A kijátszandó lapokat a Ligretto kupacból, a sorokból vagy a kezéből választhatja. Ha egy játékosnak nincs "1"-es lap a Ligretto kupacban és a sorokban, találhat még a kezében. Hogy megtalálja, gyorsan 3 lapot képpel felfelé leszámol, úgy hogy a legfelső lap látható csak! Még mindig nem 1-es? Újra három lapot számolj le, ellenőrizd a legfelsőt!  Amint előkerül egy „1”-es (mindegy melyik kupacból, melyik játékosnak), azt be kell dobni középre (akkor is, ha már van "1"-es kijátszva). Ezután minden játékos megpróbálja „lefedni” ezt az „1”-est (vagy bármelyik másik egyest, ami középre lett dobva) a sorban következő számmal, ugyanazzal a színnel – és így folyamatosan növelni kell a kijátszott lap értékét, amíg 10-ig nem növekszik fel a sorozat. 

MINDEN játékos játszhat ki középre lapokat, amelynek az értéke pont a kint lévő lapnál egyel nagyobb, és a színe megegyezik. . 
A legjobb a LIGRETTO kupacból elhasználni a lapokat, mert ha az valakinek elfogyott, akkor a játéknak vége. Ezt hangos "LIGRETTO ÁLLJ!" kiáltással kell jelezni! 

Bonyolultnak hangzik? Pedig egyszerű! A legfontosabb dolog, hogy gyorsabb légy, mint a többi játékos. Jó szórakozást a Ligrettohoz! Győzzön a jobb játékos!

 

A doboz tartalma:

- 160 kártya, 4 készletben 40-40 kártya, mindegyik egyedi mintázattal a hátlapon (körök, piramisok, négyzetek, kristályok)

- 1 szabálykönyv

 

A Ligretto kártya felnőtt változatából 3 féle létezik (zöld, kék és piros). Egy dobozban 160 kártya van és 2, 3 vagy 4 játékos tud vele játszani. A játékosok számát lehet növelni további, - más színű - doboz kártya bevonásával, tehát pl. ha a zöld doboz mellé veszünk egy kéket vagy pirosat, akkor akár 8 játékos játszhat, ha a zöld mellé kéket és pirosat is veszünk, akkor 12-re lehet növelni a játékban résztvevők számát.

Adatok
Márkanév
Schmidt Spiele
Játékszabály nyelve
magyar
Szükséges nyelvtudás
nyelvfüggetlen
EAN
4001504013080
Szállítási idő
1 munkanap
VTSZ/SZJ
9504
Cikkszám
013073
Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (1 vélemény)
(1)
(0)
(0)
(0)
(0)
Értékeld Te is a terméket, segíts véleményeddel a többi játékosnak!
Véleményt írok!
Zsuzsanna
2021.03.09
A Ligretto egy gyorsasági játék. Kicsit hasonlít a speed-re amit anno francia kártáyn tanultam játszani.
Könnyen megtanulható, az egész családnak jó szórakozás lehet. Gyerekeknek is már onnantól, hogy már magabiztosak a számok sorrenjében 1-10 között. :)
3 különböző féle színű csomag van és minden csomagban 4 játékosnak elég lap, szóval ha valaki megveszi mind3 csomagot, már 12 ember is játszhat együtt.
Előnyök: -
Hátrányok: -
Kiegészítő termékek
Termékajánló