Kérdés esetén hívj minket!

+36-70/633-6670 (munkanapokon 10-18 óráig)

Hanamikoji kártyajáték

Hanamikoji kártyajáték
Hanamikoji kártyajáték
Hanamikoji kártyajáték

Köszöntelek a Hanamikojin, Kyoto legismertebb gésa-utcáján. A gyönyörű és kecses gésákat, a költészet, a zene és a tánc mester-asszonyait kendőzetlen tisztelet és rajongás övezi, és itt végre te is mosolyt csalhatsz hibátlan arcukra. Hódítsd meg a csábítás művészeit ebben a taktikai kártyajátékban. De vigyázz! Egy elhibázott döntés, és össze is törik a szívedet!

Ajánlott korosztály
10 – 120 éves
Játékosok száma
2 – 2 játékos részére
Várható játékidő
15 perc
Összetettség, nehézségi fok
egyszerű
Nincs raktáron
3 890 Ft
A vásárlás után járó pontok értéke regisztrált vásárlóknak: 78 Ft
Részletek

A játék tartalma:
- 7 gésatábla
- 21 ajándékkártya
- 4-4 akciójelző
- 7 hódításjelző
- játékszabály

 

A doboz méretei:15 x 10 x 4 cm

 

Díjak és jelölések:

2017 Mensa HungarIQa - Év Társasjátéka - Logikai kategória
2016 Golden Geek Best 2-Player Board Game jelölés

 

Adatok
Márkanév
EmperorS4
Játékszabály nyelve
magyar
Szükséges nyelvtudás
nyelvfüggetlen
EAN
6426008000219
Szállítási idő
1 munkanap
Boardgamegeek.com értékelés
7,7/10
Boardgamegeek.com nehézségi szint
1,58/5
Méret
A doboz méretei:15 x 10 x 4 cm
VTSZ/SZJ
9503
Cikkszám
hanamikoji_000219
Cikkek

Hanamikoji

A Hanamikoji nevű stratégiai kártyajáték a 7 Csoda Párbajjal szemben pont annak a mintapéldája, hogyan lehet úgy eleve két résztvevőre kitalált játékot készíteni, hogy a játékosok száma ne hátrányként vagy legalábbis nagy nehezen leküzdendő akadályként legyen jelen, hanem épp ez okozza a legnagyobb élményt.

A Hanamikojiban ugyanis épp az az izgalmas, hogy legalább annyi múlik azon, hogyan tudom manipulálni vagy rizikós választásra kényszeríteni a partneremet, és hogy ő ezekre hogyan reagál, mint azon, hogy én magam hogyan játszom. Mert a szabályok szerint folyamatosan be kell vonni a másikat a saját kártyáim használatába: felkínálni, hogy az én három lapomból válasszon egyet, vagy hogy két lappáromból vigye el az egyiket. Ez pedig megcsavarja az egész játékmenetet, mert fura módon lehet, hogy végül azzal nyerek, ha a legértékesebb lapjaimat lepasszolom. És épp ettől marad sok játék után is izgalmas az egész: mivel nem csak az én döntéseim befolyásolják az én eredményemet sem, egyrészt mindig új taktikákat lehet kitalálni, másrészt mindig kiszámíthatatlan marad, a kézenfekvő vagy a kockázatos stratégia szerint fogja-e fogadni a másik a nagy nehezen kitalált trükkjeimet.

Hanamikoji

Fotó: Bődey János / Index

Igaz, ahhoz, hogy pont ezt a játékot vegyük le a polcról, nem árt leküzdeni a huszonegyedik századi, haladó szellemű és mélyen humanista szemléletmódunkat, már ha van ilyenünk: a Hanamikoji keretsztorija szerint

NEM MÁSRÓL SZÓL A JÁTÉK, MINT HOGY GÉSÁKAT SZEREZZÜNK MEG MAGUNKNAK AZ AJÁNDÉKAINK ÉRTÉKE RÉVÉN.

Jó, ez azért a legdurvább olvasata a dolognak: valójában máris nem ilyen súlyos az ügy, ha nem az emancipációpárti humanista, hanem a történész szemével nézzük. A Hanamikoji a kerettörténet szerint Kiotó egyik utcája, ami a gésáiról híres, mi pedig olyan, a múltbeli japán hagyományban tényleg létező férfiakat játszunk, akik mindenféle meglepetésekkel próbálják lekenyerezni és partnerükké tenni az előkelő gésákat.

Szóval ez az, ami miatt érdemes félrenézni egy kicsit, mert megéri lehántani a kicsit szerencsétlen fedősztorit az izgalmas játékról. Ami sokkal progresszívabb, mint a története, már csak azért is, mert folyamatos agyműködést igényel, ami elég jó dolog, ha egy társasjátékról beszélünk.

 

Kinek ajánljuk: Gyakorlatilag bárkinek. Gyors, sokszor újrajátszható, nem bonyolult, mégis izgalmas.

Forrás: Index, 2017.06.11. 12:56
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír erről a játékról!
Termékajánló