40.000 FORINT FELETT INGYEN SZÁLLÍTÁS!!! 9.000 Ft feletti vásárlásnál INGYENES 40.000 Ft értékű Zalakarosi Welness utalvány! A kosárnál válaszd ki az ajándékot! Szállítás 1190 Ft-tól!

Kérdés esetén hívj minket! +36-1/300-9060 (munkanapokon 10-18 óráig)
Írj emailt: info@tarsasjatekrendeles.hu
Szállítás 1090 Ft-tól

 

Finca (2018-as kiadás)

Mallorcán megkezdődött a szüret. Citromok, narancsok és más mediterrán gyümölcsök várják, hogy Ön szüretelhessen. Ha a szamárkocsiddal gyorsan eljuttatod a betakarított gyümölcsöket Mallorca lakóinak, semmi sem állhat a győzelmed útjába a Finca (2018-as kiadás) játékban.

 

A játék során folyamatosan változnak a sziget különböző területein az igények. A társasjáték célja az, hogy a gyümölcseink lehető leghatékonyabb elhelyezése révén az ellenfeleinknél gyorsabban tudjuk leszállítani a kerületek által igényelt gyümölcsöket a megfelelő helyre. A játék ezen kiadása elődjénél nagyobb táblával ellátva érkezik, valamint tartalmazza az El Razul kiegészítőt is.


Ajánlott korosztály
10 éves kortól
Játékosok száma
2 – 4 játékos részére
Játékidő
60 – 120 perc
Boardgamegeek.com értékelés
7,7/10
Összetettség, nehézségi fok
közepes
Nincs raktáron

Raktáron, szállítás 1 munkanap
* 13-óráig megrendelt terméket másnapra kiszállítjuk


 

Rendelhető: 2-4 munkanap
* A megrendelt terméket 2-4 munkanapon belül szállítjuk

A termék jelenleg nincs raktáron. Amennyiben rendelhető és van „kosár gomb” meg tudja rendelni mert hamarosan a raktárunkban lesz (1-2 munkanap).

13 360 Ft
Részletek

Finca társasjáték, Finca (2018)Mallorcán megkezdődött a szüret. Citromok, narancsok és más gyümölcsök várják, hogy Ön szüretelhessen. Ha a szamárkocsiddal gyorsan eljuttatod a betakarított gyümölcsöket Mallorca lakóinak, semmi sem állhat a győzelmed útjába a FINCA játékban.

A Finca játékban a játékosok a gyümölcstermesztők szerepébe bújnak. A te feladatod, hogy mindig legyen megfelelő mennyiségű gyümölcs a készleten, hogy a lakosság igényeit kielégítsd. Minél jobban sikerül ez, annál több győzelmi pontot kapnak a játékosok.
Mindegyiküknek van néhány munkása, akiket szélmalom alakú körpályára küldenek. Minden szélmalomlevél egy-egy gyümölcsfajtát mutat.
A játékosok egy gyümölcsfajtát egyszerűen úgy tudnak betakarítani, hogy egyik bábujukat a megfelelő szélmalomlapra helyezik. Ehhez azonban csak egy gyümölcs áll rendelkezésre. Jobb, ha a saját vagy mások figurái már ott vannak. Ekkor a játékos annyi gyümölcsöt kap, ahány játékfigura van a szélmalom lapátján elhelyezve.
Az odajutáshoz azonban időzítésre is szükség van. Ugyanis a lépések körét a kiindulási mezőn lévő bábuk száma határozza meg.
Ezen a ponton a FINCA legalább annyira egyszerű, mint amennyire trükkös. Nem elég, ha a saját figuráinkat véletlenszerűen küldjük körbe a pályán, hogy bármilyen gyümölcsöt betakaríthassunk. Inkább jó szemre van szükség. Mert ha a megfelelő pillanatban lecsapsz, gazdag termést hozhatsz. De vigyázz: az ellenfelek ugyanerre törekszenek.
A győzelmi pontokat a szükséglet teljesítéséért kapod. Mallorca szigetének térképe több régiót mutat. A régiókban lapkák vannak. Ezek azt mutatják, hogy az emberek milyen gyümölcsszállítmányt szeretnének. Az igény kielégítéséhez a játékosoknak nemcsak a megfelelő gyümölcsöt kell raktáron tartaniuk, hanem szamárkocsival is rendelkezniük kell. Ez a szélmalomkörúton is elérhető.
Egy szamárszekéren hat gyümölcs fér el. Ha jól megtervezed a szüretet, akkor egymás után több települést is meg tudsz célozni, és az ottani lapkákat feltölteni. Amint egy régió szükségletei teljesen kielégülnek, a játékos egy fináncot helyez el. Ez "blokkolja" a területet. Amint egy bizonyos számú fincát elhelyeztek, a játék véget ér. Az a játékos nyer, akinek a legtöbb győzelmi pontja van. Az összegyűjtött lapkák mellett a játék során elérhető bónuszpontok is számítanak.

A speciális akciólapkák további lehetőségeket kínálnak a játékosoknak. Játékonként egyszer használhatnak különösen nagy szamárkocsit, szállíthatnak egy gyümölccsel kevesebbet, vagy különleges mozgásokat végezhetnek a szélmalom-pályán.

Az EL RAZUL bővítményt már tartalmazza a játék. Ez egy kicsit több interakciót és nagyobb bosszúságfaktort kínál. Két új szélmalomlapát van. Az egyik egy joker kártya, a másik két kívánsággyümölcsöt hoz, és arra kéri a játékost, hogy mozgassa az El Razul figurát a játéktáblán. Ez lehetővé teszi, hogy a kívántnál másfajta gyümölcsöket szállítson az adott régióba. A bővítmény aszálylapkákat is tartalmaz. Ezek negatív pontokat hoznak, és szamárszekerekbe kerülnek, de lehetővé teszik, hogy gyümölcsöt vegyetek ki a játékkészletből. Végül a bábucsempék lehetőséget adnak arra, hogy játékonként egyszer valaki más karakterét használjátok a szélmalom-pályán a gyümölcsszürethez.

Eredeti név: Finca (2018)

Tervezte:Wolfgang Sentker, Ralf zur Linde

Illusztrátor: Franz Vohwinkel


Adatok
Márkanév
Gémklub
Játékszabály nyelve
angol
EAN
4021505183063
Boardgamegeek.com nehézségi szint
2,06/5
Szállítási költség
1090
Cikkszám
69376
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír erről a játékról!
Termékajánló