40.000 FORINT FELETT INGYEN SZÁLLÍTÁS!!! 9.000 Ft feletti vásárlásnál INGYENES 40.000 Ft értékű Zalakarosi Welness utalvány! A kosárnál válaszd ki az ajándékot! Szállítás 1190 Ft-tól!

Kérdés esetén hívj minket! +36-1/300-9060 (munkanapokon 10-18 óráig)
Írj emailt: info@tarsasjatekrendeles.hu
Szállítás 1090 Ft-tól

 

Bristol 1350 - (Angol nyelvű) - Dark Cities 4.
Bristol 1350 - (Angol nyelvű) - Dark Cities 4.
11 990 Ft

Bristol 1350 - (Angol nyelvű) - Dark Cities 4.

Bristol 1350 - (Angol nyelvű) - Dark Cities 4.
Bristol 1350 - (Angol nyelvű) - Dark Cities 4.
Bristol 1350 - (Angol nyelvű) - Dark Cities 4.
Bristol 1350 - (Angol nyelvű) - Dark Cities 4.
Bristol 1350 - (Angol nyelvű) - Dark Cities 4.
Bristol 1350 - (Angol nyelvű) - Dark Cities 4.

Bristol utcáin versengtek 1350-ben, kétségbeesetten menekülsz a biztonságos vidékre. Ha a szekered elsőként hagyja el a várost, te és a szekértársaid győznek! Vagy mégsem? A szekered néhány falusija titokban már elkaphatta a pestist. Ha úgy hagyjátok el a várost, hogy egy fertőzött falubeli van a szekéren, a benne utazók elkapják a pestist, és veszítenek! Mit fogsz tenni, hogy ez ne történjen meg? És kiben fogsz megbízni (vagy elárulni) útközben? Legyél az első szekéren, amelyik elhagyja a várost, miközben elkerülöd azokat a játékosokat, akik titokban megfertőződtek a pestissel.
A Bristol 1350 a részben kooperatív csapatmunka, részben könnyed stratégiai, illetve részben dedukción alapuló party játék.

 

(A Dark Cities sorozat 4. kötete.)

(A játék nyelve angol, ezért küldünk egy online elérhető magyar szabályt.)


Ajánlott korosztály
13 éves kortól
Játékosok száma
1 – 9 játékos részére
Játékidő
20 – 40 perc
Boardgamegeek.com értékelés
6,9/10
Összetettség, nehézségi fok
egyszerű
Várható kiszállítás
2024.02.27
Személyes átvétel
Nyitvatartási időben 1 órán belül
Videós játékbemutató
Kártya méret
68 db / 56 x 87 mm
Raktáron

Raktáron, szállítás 1 munkanap
* 13-óráig megrendelt terméket másnapra kiszállítjuk


 

Rendelhető: 2-4 munkanap
* A megrendelt terméket 2-4 munkanapon belül szállítjuk

A termék jelenleg nincs raktáron. Amennyiben rendelhető és van „kosár gomb” meg tudja rendelni mert hamarosan a raktárunkban lesz (1-2 munkanap).

11 990 Ft
Az alábbi termékeket ajánljuk még
Részletek

A Bristol 1350-ben minden játékos a rajtvonal mögötti három kocsi egyikében indul. A célod az, hogy az első szekéren legyél, amelyik elmenekül a városból. Ha azonban a kocsidban lévő személyek közül bárki is pestises lesz, amikor célba érsz, mindenki veszít a kocsin! A játék addig folytatódik, amíg egy teljesen egészséges szekér át nem ér, vagy amíg mindenki nem veszít. Minden játékos két Tünetkártyával (Symptom) kezd, amelyek száma 1-4-ig terjed. Ha a játék során bármikor a Tünetek összege 6 vagy annál nagyobb, akkor elkaptad a pestis!

A játék több fordulóban zajlik. Minden fordulóban mind a 6 kockával dobunk a forduló kezdetén. Minden játékosnak a sorában 3 akció áll rendelkezésére.

1. lehetőség: A 6 kockából 2-t újradobhat. A forduló végén az utolsó 6 kocka eredményének színe határozza meg, hogy az egyes kocsik milyen messzire mozognak.

2. lehetőség: Mozgasd a bábukat valamelyik lehetséges módon. A játékosok könyökölhetnek a saját szekerük elejére, rohanhatnak a sajátjuk előtt álló szekér hátuljára (ha már az aktuális szekerük elején vannak), vagy lelökhetnek valakit a saját szekerükről, ha azt gyanítják, hogy az illető pestisben szenved.

3. lehetőség: Húzzatok egy gyógymódkártyát (Remedy). A gyógymódok a játékosoknak egy későbbi fordulóban egy extra "gyógymód-akciót" adnak. A gyógymódok segítségével a játékosok olyan dolgokat tehetnek, mint a Tünetkártyák kicserélése, a kockák zárolása és a mozgás megakadályozása.

Az egyes fordulók során az is fontos, hogy nyomon kövessétek a kockákon lévő szimbólumokat. Ha a forduló végén valamelyik kocsiban két vagy több patkány van, az adott kocsiban lévő összes játékosnak össze kell kevernie a Tüneteket, és hozzá kell adnia egyet a pakliból. Minden játékos visszakap két Tünetet, és titokban összeadja őket, hogy kiderüljön, elkapta-e a pestist.

Folytassátok a körök lejátszását, amíg egy kocsi át nem ér a célvonalon. Mint korábban említettük, ha egy kocsi átér, és a kocsiban lévő személyek közül bárki elkapta a pestist, az adott kocsiban lévő személyek veszítenek, és a játék folytatódik. Amikor az első teljesen egészséges kocsi áthalad a célvonalon, mindenki nyer, és a játéknak vége.

Mint korábban említettük, ha a tüneteid összege 6 vagy annál nagyobb, akkor elkapod a pestist. De ez nem jelenti azt, hogy kiestél a játékból. Az új célod az, hogy egyik egészséges játékos se nyerjen! Ezt úgy érheted el, hogy patkánydobásokkal kényszeríted a kocsikat a keveredésre, hogy magas tünetkártyákkal terjeszted a járványt a saját kocsid keveredése során, és hogy gondoskodsz arról, hogy minden kocsi, amelyik áthalad a célvonalon, vagy üres legyen, vagy legyen rajta valaki, aki pestises.

A kocsitársaiddal való nyílt kommunikáció elengedhetetlen! Beszéljétek meg velük, hogy milyen Tüneteket adtatok és kaptatok a kavarodás (Mingles) során. Ez segít megállapítani, hogy a kocsitokban van-e valaki, aki elkapta a pestist. De vigyázzatok, a pestises falubeliek valószínűleg megpróbálnak majd hazugságokkal etetni titeket, hogy egészségesnek tűnjenek. Az intuíciót, a logikát és a megfigyelést kell használnod ahhoz, hogy jó döntéseket hozz, hogy kiben bízol, és kit löksz le a szekeredről. Ha nem bízol senkiben a saját szekeredben, akkor megpróbálhatsz egy másik csapatot is meggyőzni arról, hogy egészséges vagy, és előre rohanhatsz, hogy csatlakozz hozzájuk. A Bristol 1350 a felszínen részben kooperatív csapatmunka, részben versenystratégia, részben pedig dedukció. A valóságban azonban önző kapkodás, hogy minél gyorsabban kijuss a városból pestis nélkül, mindenáron.

Legyél az első szekéren, amelyik elhagyja a várost, miközben elkerülöd azokat a játékosokat, akik titokban megfertőződtek a pestissel.

Tartalom:
- 1 könyv alakú, mágneses tároló doboz
- 1 szabálykönyv (amely tartalmazza a karakterek életrajzát)
- 68 kártya (9 karakter lap, 27 orvosság, 32 tünet lap)

- 1 gumírozott játéktábla
- 1 zsák vászonból
- 9 fából készült bábú
- 3 műagyak szekér

- 6 dobókocka

 

Díjak és elismerések:

2018 Golden Geek Legjobb partijáték jelöltje

 

Eredeti név: Deadwood (2018)

Tervező: Travis Hancock

Illusztráció: Holly Hancock, Sarah Keele

Kiadó: Facade Games

 


Adatok
Játékszabály nyelve
angol, letölthető magyar leírással
EAN
860001916522
Boardgamegeek.com nehézségi szint
1,52/5
Szállítási költség
1090
Nyelv
Angol
Ajánlott kártyavédő
TJR10303 - Standard USA Card Sleeves (56x87mm) - 100db - MDG-7040
VTSZ/SZJ
9504
Cikkszám
KID10004
Saját videó
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír erről a játékról!
Termékajánló