40.000 FORINT FELETT INGYEN SZÁLLÍTÁS!!! 9.000 Ft feletti vásárlásnál INGYENES 40.000 Ft értékű Zalakarosi Welness utalvány! A kosárnál válaszd ki az ajándékot! Szállítás 1190 Ft-tól!

Kérdés esetén hívj minket! +36-1/300-9060 (munkanapokon 10-18 óráig)
Írj emailt: info@tarsasjatekrendeles.hu
Szállítás 1090 Ft-tól

 

Cacao
Cacao
7 670 Ft

Cacao

Cacao
Cacao
Cacao
Cacao

Valahol a végtelen dzsungel mélyén járunk. A hatalmas kaucsuk és mahagóni fák félhomályában, az embernyi magas páfrányok sűrűjében apró falvak bújnak meg.

A játékosok az itt lakó törzseket irányítják, akik kakaóbab termesztésből próbálnak megélni. Maga a játék a már jól ismert, lapka lerakosgató stratégiai társasjátékok közé tartozik, de itt mindenki ugyanazokkal a falulapocskákkal rendelkezik a saját színében. Ezeket ügyesen lehelyezve a már letett lapok mellé aktiválhatják a szomszédos mezőket - minél több munkás szerepel a kártya adott oldalán, annál nagyobb haszonnal. Legyél Te a Cacao nyertese!


Ajánlott korosztály
8 éves kortól
Játékosok száma
2 – 4 játékos részére
Játékidő
30 – 60 perc
Boardgamegeek.com értékelés
7,1/10
Összetettség, nehézségi fok
egyszerű
Videós játékbemutató
Rendelhető

Raktáron, szállítás 1 munkanap
* 13-óráig megrendelt terméket másnapra kiszállítjuk


 

Rendelhető: 2-4 munkanap
* A megrendelt terméket 2-4 munkanapon belül szállítjuk

A termék jelenleg nincs raktáron. Amennyiben rendelhető és van „kosár gomb” meg tudja rendelni mert hamarosan a raktárunkban lesz (1-2 munkanap).

7 670 Ft
Az alábbi termékeket ajánljuk még
Részletek

Cacao (2015)Az esőerdő mélyén kakaó-kitermelő törzsek vetélkednek. Vedd át az egyik irányítását, és ügyelj arra, hogy munkásaid mindig a legjobban termő területeken és a jobb áron felvásárló piacokon legyenek jelen!

A Cacao-ban nincs állandó tábla: a játékosok maguk választhatnak a három kézben lévő munkáslapból és a két felcsapott dzsungellapból, ezekből alakítják a játékteret. Minden újonnan letett lap  pontokat jelent(het): új kakaógyümölcsöt szüretelhetünk, eladhatjuk azt az őserdei piacokon, de akár újonnan talált aranybányába is küldhetjük a munkásokat. Minden új dzsungellapból profitálhat a következő játékos is, annyi előnyünk lehet, amennyivel több munkást tudunk küldeni. Minden munkáslapka szélén áll pár falulakó, számuk egytől négyig terjedhet vagyis akár négyszeres is lehet a szüret termése, vagy az eladott gyümölcsök száma. Ha túl sokat gyűjtenek, az is baj a faluban csak 5 raktárkunyhó áll, a fölösleg elvész! A falut folyó veszi körbe, itt dolgozik a vízhordó, innivalóval látja el munkásainkat. Ha nem elég serény, szomjaznak a rokonai ezért akár pontlevonás is járhat! További pontokat lehet szerezni a lépcsőzetes piramisoknál: minél több emberünk veszi körbe, annál biztosabb a 6 pont (azaz arany), másodikként csak hármat kapunk de holtverseny esetén osztozkodnunk kell.A felváltva esőerdőből és dolgos falubeliekből pálya így sakktábla szerű képet ad, persze formáját tekintve nem feltétlenül négyzetesen. Árgus szemekkel kell figyelnünk, ellenfeleink hova teszik lapjaikat, keresztülhúzzák-e számításainkat A végén a napimádó korongokkal kapunk még egy esélyt: ha elfogytak a dzsungellapok, korongonként küldhetünk egy már meglévő területre új munkáscsapatot Ezt a könyed, átlátható stratégiai játékot mindenki profi módra játszhatja akár már az első alkalommal is!

 

Díjak és jelölések:

2017 Magyar Társasjáték Díj jelölt
2017 Boardgames Australia Awards Legjobb ausztrál játék jelölés
2016 JUGuinho Az év gyermekjátéka döntős
2016 Gra Roku Az év játéka jelölt
2016 Boardgames Australia Awards Legjobb ausztrál játék jelöltje
2016 Årets Spill Legjobb családi játék jelölés
2015 Vuoden Peli Az év stratégiai játéka Jelölt
2015 Spiel des Jahres Ajánlott
2015 Spiel der Spiele Hit für Familien Ajánlott
2015 Juego del Año Ajánlott2015 Jocul Anului în România Kezdők döntőse
2015 Guldbrikken Legjobb felnőtt játék jelölve
2015 Golden Geek Legjobb családi társasjáték jelölt

 

Eredeti név: Cacao (2015)

Tervezte: Phil Walker-Harding

Illusztráció: Claus Stephan


Adatok
Márkanév
Abacusspiele
EAN
4011898041514
Boardgamegeek.com nehézségi szint
1,82/5
Szállítási költség
1090
Cikkszám
58235
Bemutató videó

Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír erről a játékról!
Termékajánló