Kérdés esetén hívj minket!

+36-70/633-6670 (munkanapokon 10-18 óráig)

Bang! kockajáték-Bang The Dice Game társasjáték
Bang! kockajáték-Bang The Dice Game társasjáték
4 590 Ft

Bang! kockajáték-Bang The Dice Game társasjáték

Bang! kockajáték-Bang The Dice Game társasjáték
Bang! kockajáték-Bang The Dice Game társasjáték
Bang! kockajáték-Bang The Dice Game társasjáték

Megérkezett a legnépszerűbb vadnyugati társasjáték dobókockás változata! A Bang! kártyajáték alapjait megtartó játék most gyorsabb, pörgősebb formában kerülhet a rajongókhoz. Az alapok változatlanok, a seriff a banditákra vadászik, a banditák a seriffre, a helyettesek védik főnöküket, a renegát pedig vár a sorára. Lövések dördülnek, néha pedig a tömegbe kaszál egy gatling!

Ajánlott korosztály
8 – 120 éves
Játékosok száma
3 – 8 játékos részére
Várható játékidő
15 perc
Várható kiszállítás
2021.08.02
Személyes átvétel
Nyitvatartási időben 1 órán belül
Raktáron
4 590 Ft
A vásárlás után járó pontok értéke regisztrált vásárlóknak: 92 Ft
Részletek

A játék célja:
Minden játékosnak saját célja van a játszott szereptől függően.
- Serif: Minden banditát és renegátot elintézni
- Banditák: Megölni a serifet
- Helyettesek: megvédeni a Serifet és segíteni
- Renegát: utolsónak játékban maradni.

 

Bang kockajáték játékszabály >> klikk ide

Az alapjáték és a kiegészító bemutató videója:

Adatok
Márkanév
da Vinci Games
Játékszabály nyelve
magyar
Szükséges nyelvtudás
magyar
EAN
8032611691058
Szállítási idő
1 munkanap
VTSZ/SZJ
9503
Cikkszám
691058
Cikkek

BANG! kockajáték

Legelső, 2008-as karácsonyi tesztünkben már kipróbáltuk minden idők legjobb kártyajátékát, a kacsintós gyilkos és a spagettiwesternek házasságából született BANG!-et, ahol úgy kell egymásra lövöldözni az ördögszekeres főutcán, hogy a seriffen kívül senkiről sem tudjuk pontosan, kicsoda. Az elmúlt években folyamatosan jelentek meg a játékhoz a vicces kiegészítők (a gyilkos golyókat már a mellényzsebünkbe rejtett Bibliával is kivédhettük, mi lehettünk Big Spencer és Terence Kill, stb.), de egy idő után a pluszlapok nagyon túlbonyolították a játékot. Ráadásul a játékegyensúly is gyakran felborult, mert míg egy szerencsés kezű játékos egy brutális képességű karakterrel a köre végére komplett laperdőt teríthetett le maga elé, addig volt, akinek összesen három kártyája maradt, mire rá került a sor, és fél perc alatt lelőtték.

Épp ezért nyúltak vissza idén a Da Vinci Games tervezői a gyökerekhez, és a jól ismert „Régen minden jobb volt!”-recept mentén egy kockadobálós változatban dizájnolták újra az egész BANG!-et. Az alapfelállás persze nem változott: seriff kivételével mindegyik játékosnak titkolnia kell a szerepét, miközben nullára csökkenti az ellenfelek életpontjait. A banditák a seriffet lövik, a seriff és a helyettesei a banditákat, és mindenkinek figyelnie kell a renegátra, aki a legvégén akar párbajozni a seriffel.

 

A kártyák helyére behozott öt kockával sokkal pörgősebb a játék, új játékosokkal sem megy el idő a rengeteg lap elmagyarázására. Minden kockán van egy 1-es szám, egy 2-es szám, egy Gatling géppuska, egy sör, egy dinamit és egy nyíl ikon, ezeket kell a céljainknak megfelelően kombinálni, kétszeri újradobással. A számokkal a megadott távolságban ülő ellenfelekre lőhetünk, három Gatlingot kidobva mindenkire, a sör egyet gyógyít valakin (magunkat is beleértve), a dinamitot nem dobhatjuk újra, és ha kigyűlt három, egyet sebződünk. Az eredeti kártyajáték izgalom- és röhögésfaktorát a saját kezünkben felrobbanó dinamit emelte az egekbe, de ez itt egy kicsit módosult: a menet közben kidobott indián nyilakat egy közös készletből kapjuk meg, és ha mind a 9 elfogyott, minden játékos annyit sebződik, ahány nyíljelzőt addig begyűjtött.

A játékmenetet kellemesen tovább bonyolítja a kártyaverzióból már ismerős szereplők ötletesen felújított változata: Rose Doolan például eggyel messzebbre is ellőhet annál, amit dobott, Sid Ketchum  tud gyógyítani magán vagy a szövetségesén, Willy the Kidnek pedig elég három helyett elég két Gatling-ikon a sorozatlövéshez.

Forrás: Index, 2013.12.08. 19:56

Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír erről a játékról!
Kiegészítő termékek
Termékajánló