Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Termék részletek


Alhambra 2015 társasjáték Piatnik - Queen games

Raktárkészlet: VAN
Alhambra 2015 társasjáték Piatnik - Queen games
 • Alhambra 2015 társasjáték Piatnik - Queen games
 • Alhambra 2015 társasjáték Piatnik - Queen games
 • Alhambra 2015 társasjáték Piatnik - Queen games
 • Alhambra 2015 társasjáték Piatnik - Queen games
7 940 Ft7940
Várható kiszállítás: 2018.02.20

Egy varázslatos stratégiai játék, melynek célja Alhambra megépítése. A játékos minden fordulóban dönthet: hogy pénzt vesz fel, vagy vásárol egyet a piacon kínált épületekből. A játékosok pontokat kapnak az Alhambrájukba beépített épületekért és városfalakért!
Világraszóló versenyt hirdettek ki az Ibériai-félszigeten, mely szerint mindenki felépítheti saját Alhambráját. Európa és az arab országok legjobb építőmesterei érkeznek Granadába, hogy mesterségbeli tudásukat bebizonyítsák. Az építtetőknek gondoskodniuk kell arról, hogy az építési költségek a megfelelő valutákban rendelkezésre álljanak, hiszen az Alhambra megépítésében résztvevők, legyenek akár kőfaragók Északról vagy kertépítők Délről, mind meg kívánják kapni megérdemelt bérüket. Az ő segítségükkel bástyák emelkednek, kertek virulnak, pavilonok, árkádok épülnek, szerájok és paloták magasodnak az építési területeken. Ki építi a legnagyobb, legértékesebb vagy a legbiztonságosabb Alhambrát.
2003-ban az Év játéka díj és még számos nemzetközi díj nyertese!
Játéktervező: Dirk Henn


 • Játékleírás összefoglaló:

  Európa és Arábia legjobb építőmesterei bizonyítani kívánják művészi képességeiket. Bérelj építő csapatokat és irányítsd az építkezést…!

  Minden fordulóban lehetőség van pénzeszközök gyűjtésére, épületelemek vásárlására, vagy palotánk kényszerű átépítésére. A játékosok palotaelemeket (torony, kert, szeráj, stb.) vásárolnak, és ezeket hozzáépítik saját palotájukhoz, ügyelve az épületek határainál az illeszkedési szabályokra. Az egyes épületek ára a játékban használt 4féle pénznem egyikében adott. A játékosok kezében különböző címletű, és fajtájú pénzcsomagok gyűlnek, melyeket nem lehet sem fel,- sem átváltani, így vásárlásnál néha nem áll rendelkezésre a megfelelő fizetőeszköz, illetve a pontos összegnél esetleg többet kell fizetniük. A pontos összeg kifizetéséért jutalom akció jár.
  A játék célja, hogy palotánk a többi játékostárssal összehasonlítva minél több épületelem tekintetében utasítsa maga mögé a többieket. (Például a legtöbb toronnyal, kerttel, stb. rendelkező palota kap pontot, mert ha egyik épületelemből sem alkotunk kimagaslót, nem tudjuk magunkra felhívni a figyelmet.) Ajándék pontok járnak palotánk összefüggő városfalának hosszúságáért is, tehát az építkezésnél ez is komoly szempont. Az épületelemek éleinél előforduló városfalak egyszerre jelentenek pontokat értékelésnél és akadályozzák további épületelemek csatlakoztatását.
  A játék nem agresszív, játékostársainkat nem károsíthatjuk meg, - legfeljebb elhalásszuk előlük a legértékesebb épületelemeket, ha számunkra hamarabb állt rendelkezésre a megfelelő összeg a kívánt pénznemben - így igazi családi játék, ahol ennek ellenére marad szerepe a kombinációnak, stratégiai érzéknek.

  Forrás: Játéklap.hu

  Díjak és jelölések:

  2003 Essener Feder Best Written Rules győztes
  2003 International Gamers Awards - General Strategy; Multi-player jelölés

  A játék tartalma:

  - 6 startlap - kiindulási lap a híres Oroszlán-kúttal

  - 54 építési lap - épületek

  - 1 építőanyag piaclap

  - 1 pontozótábla 120 sorszámozott mezővel

  - 12 színes fakorong

  - 108 pénzkártya, 4 különböző pénznemben

  - 2 értékelőkártya

  - 6 értéktábla

  - 1 vászonzsák

  - 1 játékleírás

   

  Alhambra játékszabály >> klikk ide

   

 • Ajánlott korosztály 
  8 – 120 éves
  Játékosok száma
  2 – 6 játékos részére
  Márkanév
  Queen Games, Piatnik
  Játék nyelve
  magyar
  Játékidő
  60 perc
  Szállítási idő 
  1 munkanap
  Boardgamegeek.com értékelés
  7,05/10
  Összetettség, nehézségi fok 
  közepes
  Boardgamegeek.com nehézségi szint 
  2,12/5
  Szállítási költség 
  790 Ft
  VTSZ/SZJ
  9504
  Raktárkészlet
  VAN
  Cikkszám
  alhambra_791390
  A vásárlás után járó pontok
  60 Ft
Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.