Kérdés esetén hívj minket!

+36-70/633-6670 (munkanapokon 10-18 óráig)

7 Csoda - 7 Wonders társasjáték - Asmodee 2021-es új kiadás
7 Csoda - 7 Wonders társasjáték - Asmodee 2021-es új kiadás
11 690 Ft

7 Csoda - 7 Wonders társasjáték - Asmodee 2021-es új kiadás

7 Csoda - 7 Wonders társasjáték - Asmodee 2021-es új kiadás
7 Csoda - 7 Wonders társasjáték - Asmodee 2021-es új kiadás
7 Csoda - 7 Wonders társasjáték - Asmodee 2021-es új kiadás
7 Csoda - 7 Wonders társasjáték - Asmodee 2021-es új kiadás
7 Csoda - 7 Wonders társasjáték - Asmodee 2021-es új kiadás
7 Csoda - 7 Wonders társasjáték - Asmodee 2021-es új kiadás
7 Csoda - 7 Wonders társasjáték - Asmodee 2021-es új kiadás

Megjelent a méltán népszerű, díjnyertes 7 Csoda társasjáték 2021-es, új kiadása.

Néhány fontos változás az új kiadásban, hogy a 7 darab Csoda kártya 2 oldala eltérő, - nappal és éjszaka - grafikát kapott, illetve a kétszemélyes játék opció kikerült belőle, ami amúgy sem volt egy telitalálat. A játék így 3-7 fővel játszható! Két fő részére a 7 Csoda párbajt tudjuk jó szívvel ajánlani.

Az Év gémerjátéka (Kennerspiel des Jahres) 2011-ben! A 7 Csoda kártyás stratégiai játék, amelyben az ókori világ hét csodáját építhetjük fel – ám ebben a rendkívül pörgős, színes, ötletes civilizációs kártyajátékban a hét csoda megépítése csak az egyik útja a pontszerzésnek. Rengeteg izgalom, taktika és stratégia, egy mindössze félórás játékban. Minden játékos hét kártyát kap a kezébe, amelyek közül kiválaszt egyet, amit ki kell játszania, és a maradék lapot át kell adnia a mellette ülő játékostársának. A játék három fő korszakból áll, és korszakonként mindenki hat lapot játszhat ki. Ezekkel különböző előnyökhöz juthatnak, ám azzal is számolniuk kell, hogy a másnak adott lapok hogyan hatnak majd a saját fejlesztéseikre!

Könnyen tanulható szabályai és játékmenete miatt ugyanolyan kihívást és élményt jelent a tapasztaltabb játékosok számára, mint azoknak, akik csak most kezdenek ismerkedni a társasjátékok magával ragadó világával. Az újszerű játékmechanika miatt ugyanolyan jól játszható 3-7 főig bármilyen játékosszámmal. A sokféle stratégiával számos út vezethet a győzelemhez, nem igazán van két egyforma parti. A gyönyörű alkatrészekkel pedig élmény a játék!
Természetesen a 2021-es legújabb kiadásban is minden szöveg, így a kártyák elnevezése is magyar nyelvű! 

Ajánlott korosztály
10 – 120 éves
Játékosok száma
3 – 7 játékos részére
Várható játékidő
30 perc
Összetettség, nehézségi fok
közepes
Várható kiszállítás
2021.08.02
Személyes átvétel
Nyitvatartási időben 1 órán belül
Raktáron
11 690 Ft
A vásárlás után járó pontok értéke regisztrált vásárlóknak: 234 Ft
Az alábbi termékeket ajánljuk még kiegészítőként
Részletek

A játék tartalma:

- 7 db tábla, mindegyiken a 7 csoda egyike
- 7 db kártya, mindegyiken a 7 csoda egyike
- 49 db „I. kor” kártya
- 49 db „II. kor kártya
- 50 db „III. kor” kártya
- 46 db konfliktusjelző
- 24 db 3-as értékű érme
- 46 db 1-es értékű érme
- 1 db pontozófüzet
- 1 db szabálykönyv

 

A játék lényege és célja:

A 7 Wonders, vagyis 7 csoda egy játéka 3 korból áll. Mindegyikben egyet használunk a 3 kártyapakliból (először az I. kor kártyáit, majd a II. kor kártyáit és végül a III. kor kártyáit). Minden kor menete hasonló: a játékosoknak lehetőségük lesz 6 kártya kijátszására, hogy fejlesszék városukat és megépítsék saját csodájukat. A körök végén minden játékos összehasonlítja katonai erejét a két szomszédos városéval (a jobb és bal oldalukon lévő játékosokéval). 

A harmadik kor végén a játékosok összeszámolják győzelmi pontjaikat; a legtöbb pontot gyűjtő játékos lesz a nyertes.

 

Adatok
Márkanév
Asmodee
Játékszabály nyelve
magyar
Szükséges nyelvtudás
nyelvfüggetlen
EAN
5425016920749
Szállítási idő
1 munkanap
Boardgamegeek.com értékelés
7,9/10
Boardgamegeek.com nehézségi szint
2,34/5
VTSZ/SZJ
9504
Cikkszám
920749
Bemutató videó

Cikkek

7 csoda

Élet és Kairódalom – ezzel az agyzsibbasztó Asterix-szóviccel lehetne legjobban jellemezni a 2011-es év Gémerjátékát. A 7 csodában ugyanis (ahogy azt a neve is mutatja), nem az a lényeg, hogy egy maréknyi szandálos hoplitafigurával agyonverjük a föníciai meg az egyiptomi seregeket az ókori Európát ábrázoló játéktáblán. Hanem hogy a világ hét csodájának valamelyikét felépítve, ügyes kereskedőként, megalomán templomszentelőként vagy újító szellemiségű tudósként mi hozzuk létre a térség legvirágzóbb civilizációját.

Természetesen itt is a stratégiai játékokban már megszokott győzelempontokat kell gyűjtenünk, három nagy korszakon át. A birodalmunknak kezdetben csak érce, köve és hasonló nyersanyaga van, de a kijátszott lapokból nyithatunk újabb bányákat (barna lapok), hogy az azokból kinyert nyersanyagokkal már győzelempontokat érő kereskedőházakat és egyéb középületeket (sárga lapok), templomokat, emlékműveket (kék lapok), vagy tudományos műhelyeket (zöld lapok) emeljünk. Harccal is lehet persze ilyen pontokat szerezni: kaphatunk légiókat, sőt, még trójai falovat is, de ha egy nagy sereggel verjük le a szomszédot, az is csak annyi pontot ér, mintha egyetlen íjásszal győzzük le.

 

Szerencsére sokkal kifinomultabb módszerek is léteznek a többi játékos szívatására. A 7 csoda nagy erénye, hogy a birodalmunkat a szomszéd kidobott lapjaiból kell felépítenünk: a játék elején kapunk 7 lapot, egyet kiválasztunk, a többit továbbadjuk, aztán a másik játékostól kapott 6 lapból játszunk ki valamit, a maradékot kukázzuk a mellettünk ülőnek, és így tovább. Ezzel máris elkerültük a kártyajátékok bosszantó hátrányát, amikor valaki csak azért nyer, mert a legelején egy szerencsés húzással behörcsögözi magának a legerősebb, meccsdöntő lapokat. A továbbadós módszerrel sok kellemetlen percet szerezhetünk a többieknek, például ha azt a haszontalan kártyát építjük be a világcsodánkba, amivel a szomszéd 8-10 pontot kapott volna, ha a többi dobott lappal együtt átkerül hozzá.

A 7 csoda szabályrendszere egyszerű, a játékmenet villámgyors, nem kell órákig kombinálni a győzelemhez, ami alatt a játékostársaink elalszanak. Minden birodalom kártyáján látható, hogy nagyjából merre érdemes az adott néppel fejlődni: én már a betanuló játékot meg tudtam nyerni azzal, hogy a rodosziakkal csak az agyagra, a vasérce és az olcsón kijátszható, fix győzelempontot adó kék lapokra koncentráltam, aztán villámgyorsan felépítettem a 10 pontot érő kolosszust.

Forrás: Index, 2013.12.08. 19:56

 

Forrás: http://jemmagazin.hu/regi/pdfmagazin/JEM_2013_09.pdf

Vélemények
Átlagos értékelés:
5 (2 vélemény)
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)
Értékeld Te is a terméket, segíts véleményeddel a többi játékosnak!
Véleményt írok!
Szummer Tamás
2017.01.07
Első használat során, mint minden társasjáték, időigényes a játékszabály értelmezése. Játék közben könnyen értelmezhető, tanulható, nincsen kifejezetten taktikai lehetőség a végső győzelemre, mert minden játék más és más. Nem érzékelhető, hogy éppen ki áll győzelemre. Néhány vesztett parti után is igényeltem a játékot és nem ment el tőle a kedvem. Valószínűleg a kiegészítő közül is mielőbb beszerzésre kerül legalább egy. Még úgy is, hogy az alapjáték önmagában is élvezhető és kellemes kikapcsolódást okoz.
Simák Ádám
2014.10.27
Akik szeretik a stratégiai társasjátékokat, azoknak mindenképpen ajánlott. Elsőre talán bonyolultnak tűnik a szabályzata, de pár játék után jól áttekinthetővé válik.
Pozitív, hogy akár egyszerre 7-en is játszhatják, és 30-40 perc alatt simán le lehet játszani egy kört a rutinosabbak között. 
Másik előnye, hogy menet közben szinte követhetetlen kinek hány pontja van, ki áll vereségre vagy győzelemre, ugyanis rengeteg összetevő adja a végső pontokat, így végig izgalmas.
Összességében egy jó hangulatú, könnyen átlátható társas, szép grafikákkal ellátott kártyákkal és változatos, fordulatos játékmenettel, mindenkinek kötelező kipróbálni.
Termékajánló