Kérdés esetén hívj minket!

+36-70/633-6670 (munkanapokon 10-18 óráig)

Nidavellir társasjáték
Nidavellir társasjáték
11 240 Ft

Nidavellir társasjáték

Nidavellir társasjáték
Nidavellir társasjáték
Nidavellir társasjáték
Nidavellir társasjáték

Nidavellir, a törpék mérhetetlen kincsektől gazdag birodalma, ahol a jólét már egy ezredéve tart, és ez biza a birodalom lakóin is meglátszik. A jóféle serital patakokban folyik, a tavernák sosem zárnak be, az utcákon a mulatozás és tivornyázás kakofóniája hallik.

Azonban Fafnir, a mérhetetlenül kapzsi és gonosz sárkány lerázta magáról láncait, melybe mégy a hegyek is beleremegtek, és a törpék vére ezer év óta először megfagyott. A duhajkodás és dőzsölés kora véget ért, eljött az idő, hogy a törpék ismét munkába álljanak.

Legalábbis gondolhatnánk ezt, ugye? A helyzet azonban az, hogy ezek a mihaszna, léhűtő alakok fittyet hányva a közelgő végzetre, továbbra is főállásban töltik a kocsmákat, és még a kisujjukat sem mozdítják, hogy hadba szerelkezzenek.

Ezért hát nektek, elvalandoknak, nemesi születésű hadvezéreknek kell népetek élére állni, és a haza, becsület és bajtársiasság fényében seregbe toborozni... áh,mit szépítsük? Menjetek a kocsmákba és fizessétek le ezeket a semmirekellőket, hogy végre megmozdítsák elkényelmesedett ülepüket!

Így tehát erszényeitekkel, amik a játék elején nem túl vaskosak, felszerelkezve kell a birodalom 3 leghíresebb és legkiválóbb kocsmáját bejárnotok, és egymást felül licitálva felbérelnetek a sert vedelő törpéket magatokhoz csábítani. Mert hátszép dolog a hazaszeretet, de a nap végén mégis csak a jól mért aranyért mérik ki a következő korsót!

 

Ajánlott korosztály
10 – 120 éves
Játékosok száma
2 – 5 játékos részére
Várható játékidő
45 perc
Összetettség, nehézségi fok
közepes
Várható kiszállítás
2021.07.27
Személyes átvétel
Nyitvatartási időben 1 órán belül
Raktáron
11 240 Ft
A vásárlás után járó pontok értéke regisztrált vásárlóknak: 225 Ft
Részletek

Maga a játék tehát licitálásból és szett gyűjtésből fog állni, egy érdekes csavarral megfűszerezve. Minden játékos 5-5 érmével rendelkezik a játék teljes szakaszában, amikből 3-at mindig a licitálásokra költ, 2 a tarsolyában marad. Akad azonban egy 0-s értékű érme, amivel ugyan licitálást nem lehet nyerni, viszont ezzel az érmével lehet az erszényben maradt másik két érmét fejleszteni.Bármikor, amikor valaki licitálásra 0-s érmét rak, ugyanúgy részt vesz a licitálásban, de a megmaradt 2 érméjének az értékét összeadja, az egyik érméjételdobja, és a helyére a közös készletből elvesz egy új érmét, aminek az értéke az előző kettőnek az összege volt. Nem elég tehát csak licitálgatni, fontos észben tartani, hogy az érméket fejleszteni kell, és ezek időzítésén is rengeteg múlhat.

A játék másik aspektusa a szett gyűjtögetés. A törpék 5 klánba tartoznak, mindegyik más módon jelent győzelmi pontokat, ha viszont egy sort össze tud valaki állítani, tehát minden klánból van 1-1 tagja, azért értékes, erős hősre tehetszert. Minden újabb sor újabb hőst jelent, amit nem könnyű kivitelezni, viszont nem is mindig célravezető taktika csak a hősöket gyűjteni.

A játék tartalma:

- 118 kártya (54 x 80 mm)

- 3 kocsmacégér,

- 5 királyság térképtábla,

- 3 drágakőcsere jelölő

- 6 drágakő

- 60 aranyérme

- 1 királyi kincstár

- 4 kártyatartó

- 1 pontozótömb

- 1 játékszabály

Adatok
Márkanév
GRRRE Games
Játékszabály nyelve
magyar
EAN
5999566844737
Szállítási idő
1 munkanap
Boardgamegeek.com nehézségi szint
2,22/5
VTSZ/SZJ
9504
Cikkszám
nidavellir_844737
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír erről a játékról!