40.000 FORINT FELETT INGYEN SZÁLLÍTÁS!!! 6.000 Ft feletti vásárlásnál INGYENES 40.000 Ft értékű Zalakarosi Welness utalvány! A kosárnál válaszd ki az ajándékot! Szállítás 1090 Ft-tól!

Kérdés esetén hívj minket! +36-1/300-9060 (munkanapokon 10-18 óráig)
Írj emailt: info@tarsasjatekrendeles.hu
Szállítás 1090 Ft-tól

 

Reworld társasjáték

Reworld társasjáték
Reworld társasjáték

A Reworld társasjáték a távoli jövőben játszódik, amikor az emberiség az univerzum távoli tájait járja, és új világok kolonizálására tesz kísérletet, és két különböző fázisban ("fejezetekben" a játék nyelvén) játszódik. Az első fejezet során - amely öt fordulóig tart - a játékosok különböző modulokat gyűjtenek össze, és azokat a hordozóhajójuk öt dokkolósorához csatlakoztatják. Minden sorhoz több modul is csatlakoztatható. A második fejezet során a játékosok feloldják ezeket a modulokat, és elküldik őket az Eurybia bolygóra. A kihívást az jelenti, hogy mindezt a megfelelő sorrendben tegyék, mivel a bolygó terepét előbb elő kell készíteni, és településeket kell alapítani, mielőtt más modulok kirakodhatók lennének. Ehhez a játék mindkét fejezete során gondos és néha okos tervezésre és kivitelezésre van szükség.

Ajánlott korosztály
12 éves kortól
Játékosok száma
2 – 4 játékos részére
Boardgamegeek.com értékelés
6,7/10
Játékidő
30 – 60 perc
Videós játékbemutató
Nincs raktáron
10 030 Ft
A vásárlás után járó pontok értéke regisztrált vásárlóknak: 50 Ft
Részletek

A játék öt forduló alatt a játékosok űrhajójuk öt szintjét terrabotokat, űrsiklót, anyaghajókat és műholdakat ábrázoló lapkákkal töltik meg. Minden fordulóban húsz ilyen lapkát helyeznek el véletlenszerűen a nagy hajó kerülete körül, és minden játékos kap egy kézzel egy lapot. Egy körben a játékos kijátszhat egy vagy több kártyát, hogy az alábbi szabályok szerint igényt tartson egy lapkára:

Ha a játékos a kívánt lapkával szomszédos lapkák közül egyiket sem igényelte ki, akkor a lapka mellé bármelyik kártyát lerakhatja, igényt tarthat rá, majd a kijátszott kártya számának megfelelő űrhajója szintjének bal szélső mezőjére helyezheti. Ha például egy 4-est játszotok ki, akkor ezt a lapkát a negyedik szintetek bal szélső helyére kell raknotok.
Ha a kívánt lapkával szomszédos lapka már foglalt, akkor le kell raknotok egy ugyanolyan számú kártyát, mint amilyennel az előző lapkát foglaltátok, vagy két tetszőlegesen választott kártyát (ez a két kártya tehát jokerként szolgál). Amelyik szám a legfelső, az jelzi az űrhajótok szintjét, amelyre ezt a lapkát le kell raknotok.
Ha a kívánt lapkával szomszédos mindkét lapka már foglalt, és az ezek igénybevételéhez használt kártyák ugyanazt a számot mutatják, akkor a fent leírtak szerint jársz el. Ha azonban a kártyákon különböző számok szerepelnek - például 1 és 3 -, akkor ugyanazt a két számot (1 és 3), egy azonos számot és bármelyik másik két kártyát, vagy bármelyik négy kártyát le kell raknotok. Ezt a lapkát a korábban kívánt módon rakjátok le az űrhajótokra.
Ha mindenkinek nincs több lapja a kezében, vagy nem tud tovább játszani, a kör véget ér. A megmaradt lapkákat eldobjátok, majd újrakezditek a táblát, és új lapkakezeket osztotok ki. Öt forduló után a játékosok most ezeket a lapkákat rakják ki az új bolygóra, és minden körben 1-3 lapkát játszanak ki a bal szélső sorból, hogy megteremtsék személyes terraformált világukat. Ha kiraksz egy terrabotot, amelyek A-E feliratúak, akkor ezzel a betűvel új várost indítasz, vagy egy már meglévő városodat bővíted. Az anyaghajókat, amelyek öt színben kaphatók, csak akkor lehet a bolygó felszínére szállítani, ha űrsiklóhoz csatolták őket, és minden városban csak egy színű hajó lehet. A műholdak bónusz pontszámot adnak, ha hozzáadjátok őket egy városhoz. Az űrsiklók és a műholdak pajzsnak is használhatók, hogy megvédjék az újonnan született bolygót.

A játékosok a játék első felében pontokat szereznek a terrabotok felszedéséért és a kézben maradt kártyákért. A második félidőben a játékosok a műholdak telepítéséért és a játék elején kitűzött célok teljesítéséért kapnak pontokat, például azért, ha egy város nyolc lapkát tartalmaz, ha minden betűből van egy város, ha kiürítesz egy szintet az űrhajódon, ha meghatározott számú pajzzsal rendelkezel stb.

Ha az összes űrhajó kiürült, a játékosok a végső pontokat azért kapják, hogy az egyes városokat és a pajzsaikat mennyire jól fejlesztették ki a többi terraformálóhoz képest. Aki a legtöbb pontot szerzi, az nyer.


Adatok
Márkanév
Piatnik
Játékszabály nyelve
magyar
EAN
9001890630392
Szállítási idő
1 munkanap
Boardgamegeek.com nehézségi szint
2,62/5
Szállítási költség
1090
Cikkszám
62577
Bemutató videó

Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír erről a játékról!
Termékajánló