40.000 FORINT FELETT INGYEN SZÁLLÍTÁS!!! 9.000 Ft feletti vásárlásnál INGYENES 40.000 Ft értékű Zalakarosi Welness utalvány! A kosárnál válaszd ki az ajándékot! Szállítás 1190 Ft-tól!

Kérdés esetén hívj minket! +36-1/300-9060 (munkanapokon 10-18 óráig)
Írj emailt: info@tarsasjatekrendeles.hu
Szállítás 1090 Ft-tól

 

Szűrés
Termék státusza
Ár (Ft)
1 190 Ft - 18 861 Ft
Ajánlott korosztály (éves kortól)
4 éves kortól - 10 éves kortól
Játékosok száma (játékos részére)
0 játékos részére - 20 játékos részére
Játékidő (perc)
2 perc - 120 perc
Márkanév
Játékszabály nyelve
Szükséges nyelvtudás
Boardgamegeek.com értékelés
Összetettség, nehézségi fok
Darabszám
Kép típusa
Kép témája

Társasjátékok iskolásoknak 6 éves kortól

217termék 180
217termék 180

A gyermek játékának fejlődése már csecsemőkorban kezdődik. Eleinte még játékeszközökre sincs szükség, csak saját testével és az anyával játszik. Ezt tanácsos figyelembe venni, ahogy más életkorok sajátosságait a játékok kiválasztásánál.

6-10 éves kor

Ennyi idős gyerekek figyelme, kitartása, monotóniatűrése már hosszabb társasjátékokat is megenged számukra, de a fantáziajáték is erőteljesen jelen van még egy darabig játékukban. Egy jó történet segítség lehet számukra, meghozza a kedvüket a játékhoz, ami később már nem lesz szükséges egy játékkezdéshez. Vannak gyerekek, akik nagyobb játéktapasztalattal rendelkeznek, őket már kevésbé vonzza a játék meséje, a bonyolultabb játékokkal is boldogulnak.

Ebbe a korban már elérkezett a szabályjáték ideje - ehhez persze fontos, hogy kialakuljon a feladattudat, szabálykövetés, szabálytartás. A játékban ebben az életkorban egyértelműen a győzelem a cél. A dobókocka mint szerencse elem még mindig része lehet a játéknak, mely egyrészt izgalmat jelent a gyerekeknek, másrészt ezen keresztül valószínűségi következtetéseket tudnak levonni, harmadsorban pedig lehet mit okolni az esetleges szerencsétlen dobások, helyzetek miatt.

A játék egyik nagy tanulási helyzete a siker, kudarc megélése, illetve ennek feldolgozása. A nyertesnek mindenképpen egyfajta alázatot tanít, hiszen ha azt szeretné, hogy máskor is játsszanak vele, akkor az örömét úgy kell megélnie, hogy a többiek ne tartsák nagyképűnek.
A vesztesnek pedig meg kell tanulni feldolgozni a vereséget. Ebben a társak biztosan segítik empátiás készségükkel feloldani a feszültséget. Ennek az érzésnek a megtapasztalása pedig azért rendkívüli fontosságú, hiszen ha ebben a korban nem tanulják meg kezelni a vereség feldolgozását, akkor később sokkal nehezebb lesz számukra.
 
A játékválasztás szempontjai

Ebben az életkorban a gyerekek nagy részének már vannak elképzelései arról, hogy milyen játékot szeretnének főleg a média, barátok hatása miatt, viszont vedd figyelembe a gyermek erősségét, gyengeségét is. Érdemes olyan játékot választani, mely nem csupán egyikre vagy másikra épít: a jó játék a gyerek erősségeire épít, de mellette észrevétlenül igénybe veszi a gyerek kevésbé fejlett képességeit, ezzel a gyermek öröme is megmarad, viszont a többi képességének fejlődését is elősegíti.

Forrás: Life.hu 2012.08.30.
Szerző: Farkas Eszter óvodapedagógus, TSMT-terapeuta