Alchemists társasjáték - ANGOL nyelvű


Alchemists társasjáték - ANGOL nyelvű

A társasjáték angol nyelvű, angol játékszabállyal!

 

Az Alchemistsben egy-egy alkimista bőrébe bújva igyekeztek egymással versengve, minél jobb recepteket összeállítani. Mint kezdő alkimisták összetevőket dobáltok be egy lábasba, és igyekeztek valami használhatót főzni belőle. Hogy a különböző összetevő kombinációkból mi sül ki azt majd a mobilos applikáció megmondja (amely elérhető Androidos készülékekre, iOS-re és Windows Phone-ra egyaránt). Ebből kifolyólag az összetevő, ami az egyik játékban a gyógyító főzethez kellett, lehet a következőben méreghez lesz jó. Na, persze ettől azért összetettebb játékról van szó szerencsére.

A kész recepteket aztán el is adhatjátok: a működőképes recept sok aranyat és pontot ér, ám ha a recept nem sikerült tökéletesre, az mínusz pontokkal sújt Titeket.

A játék végén a legtöbb pontot szerző, azaz a legtöbb és legjobb recepteket feltaláló játékos nyeri a játékot.

 

A játék legforradalmibb pontja a mobilos program. Erről két dolgot lehet elmondani. Az egyik az, hogy remekül sikerült, nagyon könnyen használható, szép és kiküszöböli az emberi hibalehetőséget. A másik az, hogy ha ezen előnyök mellett sem szeretné valaki keverni az asztali játékot a mobilossal, akkor a dobozban található néhány segéd tábla, amin egy plusz ember (amolyan játékmester) megcsinálhatja mindazt, amit a telefonod megtenne másodpercek leforgása alatt. Maga a társas rendkívüli módon igénybe veszi a játékosok logikai képességeit. Az egész játék arra van felépítve, hogy bizonyos esetek alapján kizárhasd a hozzávalók különböző hatásait. Ez talán kissé nehézzé teszi a játékot, ugyanis a játékidő elég hosszú, és végig elég komoly fejtörést igényel. Végül a tematika nagyon jól átjön a játékból, a hangulat teljesen visszaadja a tudományos publikációkért folyó versenyt, és a kísérletezés izgalmait is.

 

Ajánljuk a játékot mindenkinek aki szereti a dedukciós játékokat és a munkáselhelyezős mechanizmusokat. Kezdő társaságok azonban mindenképpen próbálják ki egyszer a játékot mielőtt megvásárolják, mivel lehet, hogy ez számukra még egy nehéz játéknak fog bizonyulni.

 

Vélemény írása a termékről
Név
E-mail cím
Üzenet
Értékelés
Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről