Kérdés esetén hívj minket!
+36-70/633-6670 (munkanapokon 10-18 óráig)

TIKAL társasjáték

TIKAL társasjáték
TIKAL társasjáték

A mélyen Észak-Guatemala esőerdejében fekvő Tikal az i.e. 600-tól i. sz. 900-ig tartó maja civilizáció legjelentősebb és legnagyobb városa volt. E  rejtélyes kultúra 1500 évéről alig tudunk valamit, és a város romjainak ezidáig mindössze töredékét tárták és dolgozták fel a kutatók. Most azonban négy új kutatóexpedíció indul az esőerdőbe, abban a nem titkolt reményben, hogy új templomokra és kincsekre bukkanhatnak. A játékosok – az expedíciók vezetői – új nyomokra vadásznak Tikalban, melyek 1000 éve rejtőzködő templomokhoz és mesés kincsekhez vezethetnek. Ebben a stratégiai játékban az nyer, aki a saját kutatóik taktikus elhelyezésével és mozgatásával a legügyesebben kombinál, és a legtöbb pontot gyűjti.

Ajánlott korosztály
13 – 120 éves
Játékosok száma
2 – 4 játékos részére
Összetettség, nehézségi fok
közepes
Játékidő
60 – 120 perc
Nincs raktáron
8 990 Ft
A vásárlás után járó pontok értéke regisztrált vásárlóknak: 90 Ft
Részletek

Tisztítsd meg a dzsungeltől Tikal romjait templomokhoz és kincsekhez vezető titkos ösvényeket keresve.


A felfedezős játék alapja Tikal, a Guatemalában található maya rom. Minden játékos egy expedíció vezetője, amely Tikal felfedezésére törekszik titkos ösvényeket keresve, amik a templomokhoz és értékes kincsekhez vezetnek, melyek több, mint ezer éve rejtve vannak. A játékosok a négy pontszerző kör alatt pontokat kapnak minden egyes feltárt kincsért és templomért, melyet birtokol. A kincsek is és a templomok is gazdát cserélhetnek. Az az expedíció, amelyik a legtöbb pontot gyűjti Tikal felfedezésével, megnyeri a játékot.
A játékosok minden körben licitálnak egy cserépre, amit abban a körben elhelyeznek. Néhány, templomot tartalmaz, mások kincseket. De a licitálás fájdalmasan érinti a játékosokat, mivel a győzelmi pontjaikat használják erre.
Egy játékos a saját körében elkölthet 10 akciópontot: mozgathatja a bábúit, hogy templomokat tárjon fel, követelhet kincset, vagy elfoglalhat egy területet ami győzelmi pontokat ér egy pontozó körben.
A mozgásra költhető pontokat a hatoldalú cellákon álló kövek száma határozza meg, amelyeken keresztül a bábú közlekedhet. Nagyobb értéket képviselnek az ún. Kincssorozatok, mint az egyszerűbb típusúak. A templomok a pontozás nagy központjaivá válhatnak, különösen akkor, ha a játékos elkölt 5 akciópontot arra, hogy bábút helyezzen el a templomon, „lecövekelve”. Így a játékos számára pontozáskor aranybányává válik a templom.


Díjak és jelölések:
- Spiel des Jahres 1999 fődíjas

Tikal társasjáték magyar játékszabály >>> klikk ide!

Adatok
Márkanév
Rio Grande Games
Játékszabály nyelve
angol
Szükséges nyelvtudás
nyelvfüggetlen
EAN
4011898130515
Szállítási idő
1 munkanap
Boardgamegeek.com értékelés
8,5/10
Szállítási költség
1290
VTSZ/SZJ
9504
Cikkszám
Tikal_130515
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír erről a játékról!
Termékajánló