Ram'ino kártyajáték - Djeco

Raktárkészlet: NINCS
Ram'ino kártyajáték - Djeco
Ram'ino kártyajáték - Djeco
Ram'ino kártyajáték - Djeco
Ram'ino kártyajáték - Djeco

Gyerekeknek készült klasszikus römi kártyajáték 7 éves kortól, 2-5 játékos részére. A játék lényege, hogy hármas sorozatokat képezz állatokból, majd letedd az asztalra. A nyertes természetesen aki leghamarabb megszabadul az összes lapjától! 

Gyártó:
Gyártó
3 890 Ft
Nincs raktáron
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Vélemények
Részletek

A játék célja: sorozatokat létrehozva szabadulj meg a kártyáidtól

A játék előkészülete: miután jól megkevertétek a kártyákat, minden játékosnak osszatok 7 lapot. A maradékból alkossatok paklit és tegyétek képes felével lefelé az asztal közepére. A kártyapakli legfelső lapját fordítsátok meg és tegyétek a kártyastóc mellé.

A játék menete: a játék az óramutató járásának megfelelően halad. Kezdjen a legfiatalabb játékos. Amikor rád kerül a sor kötelezően húznod kell egy kártyát:

- húzhatsz kártyát a központi pakliból, vagy
- elveheted a pakli mellett már felfordított kártyát (ebben az esetben a már felfordított kártyalapot azonnal meg kell játszanod, le kell raknod – nem tarthatod a kezedben)

Ezután ha tudsz, lerakhatsz egy lapot, vagy szettet. Mielőtt a másik játékosra kerülne a sor, egy kártyát a pakli aljára vissza kell tenned.

Milyen szabályok szerint lehet kártyát lerakni?

- a játékosnak első alkalommal minimum három lapból álló szettet kell leraknia

- egy szettet alkothat minimum 3 db azonos állat (pl. 3 db krokodil), vagy azonos állatcsoporthoz tartozó min. 3 állat (pl. 3 különböző vadállat: egy krokodil, egy oroszlán, egy zsiráf)

Amikor egy játékos legalább egy szett kártyát maga elé tett

- ha a szettje illeszkedik egy másik játékos már lerakott szettjéhez, azzal egyesítheti (pl. egy másik játékostárs már rakott le krokodilos sorozatot)

- saját, vagy játékostársaik szettjében is elmozdíthat lapokat, hogy új szettek jöjjenek étre. A szettekből való kártyamozgatás egyetlen feltétele, hogy a már lerakott szettnek meg kell maradnia min. 3 kártyából állónak (egy 4 krokodilos szettből ki lehet venni egy lapot, hogy egy új, 3 vadállatból álló szett jöjjön létre).

A játékosoknak nem kell minden szettet azonnal lerakniuk, dönthetnek úgy is, hogy a játék egy későbbi fázisában használják fel azokat.

Speciális kártyák: A „fa” vagy „korall” kártyákkal lehet lezárni a játékos saját szettjeit. Ezek a kártyák a szettekkel együtt nem rakhatók le, csak egy új játékkörben, amikor újra a játékosra kerül a sor. A speciális kártyákat a játékos csak a saját maga által lerakott szettek zárására használhatja – így egy zárt szettet már sem rabolni, sem megbontani nem lehet.

Ki győz? Aki először szabadul meg a kezében lévő lapoktól.

Hasonló termékek
Adatok
Ajánlott korosztály
7 – 120 éves
Játékosok száma
2 – 5 játékos részére
Márkanév
Djeco
Játék nyelve
magyar leírással
Játékidő
10 perc
EAN
3070900051973
Szállítási idő
1 munkanap
Szállítási költség
990 Ft
VTSZ/SZJ
9504
Raktárkészlet
NINCS
Cikkszám
ramino_DJ05197
A vásárlás után járó pontok
50 Ft
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!