Új jelszó kérése
Új jelszó kérése
Termékajánló
Szállító partnereink

 

 

Termék részletek


Ram'ino kártyajáték - Djeco

Raktárkészlet: VAN
Ram'ino kártyajáték - Djeco
 • Ram'ino kártyajáték - Djeco
3 890 Ft3890
Várható kiszállítás: 2018.02.21
Gyártó:

Gyerekeknek készült klasszikus römi kártyajáték 7 éves kortól, 2-5 játékos részére. A játék lényege, hogy hármas sorozatokat képezz állatokból, majd letedd az asztalra. A nyertes természetesen aki leghamarabb megszabadul az összes lapjától! 

 • A játék célja: sorozatokat létrehozva szabadulj meg a kártyáidtól

  A játék előkészülete: miután jól megkevertétek a kártyákat, minden játékosnak osszatok 7 lapot. A maradékból alkossatok paklit és tegyétek képes felével lefelé az asztal közepére. A kártyapakli legfelső lapját fordítsátok meg és tegyétek a kártyastóc mellé.

  A játék menete: a játék az óramutató járásának megfelelően halad. Kezdjen a legfiatalabb játékos. Amikor rád kerül a sor kötelezően húznod kell egy kártyát:

  - húzhatsz kártyát a központi pakliból, vagy
  - elveheted a pakli mellett már felfordított kártyát (ebben az esetben a már felfordított kártyalapot azonnal meg kell játszanod, le kell raknod – nem tarthatod a kezedben)

  Ezután ha tudsz, lerakhatsz egy lapot, vagy szettet. Mielőtt a másik játékosra kerülne a sor, egy kártyát a pakli aljára vissza kell tenned.

  Milyen szabályok szerint lehet kártyát lerakni?

  - a játékosnak első alkalommal minimum három lapból álló szettet kell leraknia

  - egy szettet alkothat minimum 3 db azonos állat (pl. 3 db krokodil), vagy azonos állatcsoporthoz tartozó min. 3 állat (pl. 3 különböző vadállat: egy krokodil, egy oroszlán, egy zsiráf)

  Amikor egy játékos legalább egy szett kártyát maga elé tett

  - ha a szettje illeszkedik egy másik játékos már lerakott szettjéhez, azzal egyesítheti (pl. egy másik játékostárs már rakott le krokodilos sorozatot)

  - saját, vagy játékostársaik szettjében is elmozdíthat lapokat, hogy új szettek jöjjenek étre. A szettekből való kártyamozgatás egyetlen feltétele, hogy a már lerakott szettnek meg kell maradnia min. 3 kártyából állónak (egy 4 krokodilos szettből ki lehet venni egy lapot, hogy egy új, 3 vadállatból álló szett jöjjön létre).

  A játékosoknak nem kell minden szettet azonnal lerakniuk, dönthetnek úgy is, hogy a játék egy későbbi fázisában használják fel azokat.

  Speciális kártyák: A „fa” vagy „korall” kártyákkal lehet lezárni a játékos saját szettjeit. Ezek a kártyák a szettekkel együtt nem rakhatók le, csak egy új játékkörben, amikor újra a játékosra kerül a sor. A speciális kártyákat a játékos csak a saját maga által lerakott szettek zárására használhatja – így egy zárt szettet már sem rabolni, sem megbontani nem lehet.

  Ki győz? Aki először szabadul meg a kezében lévő lapoktól.

 • Ajánlott korosztály 
  7 – 120 éves
  Játékosok száma
  2 – 5 játékos részére
  Márkanév
  Djeco
  Játék nyelve
  magyar leírással
  Játékidő
  10 perc
  Szállítási idő 
  1 munkanap
  Szállítási költség 
  790 Ft
  VTSZ/SZJ
  9504
  Raktárkészlet
  VAN
  Cikkszám
  ramino_DJ05197
  A vásárlás után járó pontok
  50 Ft
Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.