Kérdés esetén hívj minket!

+36-70/633-6670 (munkanapokon 10-18 óráig)

Isla Dorada társasjáték magyar kiadás Delta Vision
Isla Dorada társasjáték magyar kiadás Delta Vision
12 590 Ft

Isla Dorada társasjáték magyar kiadás Delta Vision

Isla Dorada társasjáték magyar kiadás Delta Vision
Isla Dorada társasjáték magyar kiadás Delta Vision

1934-ben járunk, expedíciótok éppen lezuhant egy titokzatos szigeten. A legendák szerint számos nagy és ősi civilizáció virágzott itt egykor, különös kincseket hagyva maguk után - és ki tudja, honnan, de mindegyikőtök zsebében lapulnak ezekhez vezető térképdarabkák. Minthogy a sziget meglehetősen nagy és veszélyekkel teli, inkább együtt utaztok, együtt béreltek a bennszülöttektől hátasállatokat - de bár egy csoportban utaztok, mind a saját céljaitokat követitek, arra törekedve, hogy a legtöbb kinccsel hagyjátok el Isla Doradát.

Ajánlott korosztály
10 – 120 éves
Játékosok száma
3 – 6 játékos részére
Várható játékidő
75 perc
Összetettség, nehézségi fok
közepes
Várható kiszállítás
2021.08.03
Személyes átvétel
Nyitvatartási időben 1 órán belül
Raktáron
12 590 Ft
A vásárlás után járó pontok értéke regisztrált vásárlóknak: 252 Ft
Részletek

Dorada veszélyekkel teli szigetén kincsvadász expedíció indul útnak, hogy letűnt civilizációk kincseit felkutassák. Az izgalmas vadászatot az nyeri, aki a játék végére a legtöbb kincset gyűjti össze.

- Könnyed családi játék

- Sok interakció a játékosok között
- Izgalmas, feszült játékmenet
- Gyönyörű megjelenés

 

Díjak és jelölések:

2011 JoTa Best Artwork Audience díj
2011 Golden Geek Best Family Board Game jelölés
2011 Golden Geek Best Board Game Artwork/Presentation jelölés

 

A játék tartalma:

39 arany érme (összegük 63),

- 2 tengeri utazás zseton,

- 1 Kezdő játékos jelző,

- 1 Felfedező bábu,

- 1 BigFoot bábu,

- 1 Leviathan bábu,

- 16 Felfedezés zseton (14 bézs, 2 piros),

- 112 kaland lap,

- 6 refencia kártya,

 112 célkártya:

- 18 kezdő kincses lap,

- 54 sima kincses lap,

- 18 átok kártya,

- 22 végzet lap

 

Az Isla Dorada társasjáték egy igen könnyed hangvételű, és könnyen emészthető társasjáték. A hangulat magával ragadó, a szabályok nem bonyolultak, a játék megnyeréséhez viszont nem árt, ha szorult az emberbe némi önzés, és a másokkal való kitolás képessége. 

A játékosok a teljes expedíciót jelképező figurát próbálják irányítani úgy, hogy a lehető legtöbb önző céljukat teljesítsék a veszélyekkel teli szigeten. 
A játék kezdetén minden játékos kap 10 aranyat (melyet okosan be kell osztani, hiszen ezzel a mennyiséggel kell végig gazdálkodni) és néhány kártyát. Kincs kártyákat, Átok kártyákat (ezek plusz és mínuszpontokat érnek) és Végzet kártyákat (melyek bizonyos feladatok teljesítéséért adnak pontokat), valamint a mozgáshoz (és az egymással való kiszúráshoz) elengedhetetlen Kaland kártyákat. 
A játék legalább 16 körön keresztül zajlik, hiszen az expedíció minden új, még sosem látott helyszínen letesz egy jelzőt a 16ból, amelyek ha elfogynak, akkor véget ér a játék. Ezalatt a 16 kör alatt viszont rengeteg minden történhet. 
Minden kör a licitálással kezdődik, amely során a játékosok a Kaland kártyáikkal licitálva eldöntik, az expedíció melyik irányba haladjon tovább. A különböző típusú utakon különböző kártyákkal (közlekedési eszközökkel) lehet haladni, így pl. egy sivatagi úton csak tevével, esetleg a jokerként használható zeppelinnel vagy sárkánnyal lehet licitálni. 
Miután eldőlt, hogy hova lép tovább az expedíció, a játékosok a célállomáshoz tartozó kincseiket és átkaikat (plusz- és mínuszpontjaikat) beváltják. A negyedik és kilencedik helyszínjelző feltétele után a játékosok új kincskártyákat kapnak, hogy a játék második és harmadik harmadában is folyamatosan új célok legyenek, melyeket el kell érni. 
A játék végén a beváltott kincs- és átokkártyákért járó pontokon felül szintén pontot érnek még a megmaradt aranyak és a teljesített Végzet kártyák is.

Adatok
Márkanév
Delta Vision
Játékszabály nyelve
magyar
EAN
9781616610142
Szállítási idő
1 munkanap
Boardgamegeek.com értékelés
6,77/10
Boardgamegeek.com nehézségi szint
2,16/5
VTSZ/SZJ
9503
Cikkszám
610142
Vélemények
Átlagos értékelés:
4 (1 vélemény)
(0)
(1)
(0)
(0)
(0)
Értékeld Te is a terméket, segíts véleményeddel a többi játékosnak!
Véleményt írok!
Kovács Violetta
2019.05.18
Különleges licitálós mechanizmusra épül. Mindenki ugyanazzal a bábuval lépked, de ellenkezőek a célok, így lehet némi sértődés.. Maga a játék gyönyörű, minden részletében.