Isla Dorada társasjáték magyar kiadás Delta Vision

-10%
Raktárkészlet: NINCS
Isla Dorada társasjáték magyar kiadás Delta Vision
Isla Dorada társasjáték magyar kiadás Delta Vision
Isla Dorada társasjáték magyar kiadás Delta Vision
Isla Dorada társasjáték magyar kiadás Delta Vision

1934-ben járunk, expedíciótok éppen lezuhant egy titokzatos szigeten. A legendák szerint számos nagy és ősi civilizáció virágzott itt egykor, különös kincseket hagyva maguk után - és ki tudja, honnan, de mindegyikőtök zsebében lapulnak ezekhez vezető térképdarabkák. Minthogy a sziget meglehetősen nagy és veszélyekkel teli, inkább együtt utaztok, együtt béreltek a bennszülöttektől hátasállatokat - de bár egy csoportban utaztok, mind a saját céljaitokat követitek, arra törekedve, hogy a legtöbb kinccsel hagyjátok el Isla Doradát.

11 890 Ft
Akció: 10 690 Ft
Kezdete: 2019.12.03   A készlet erejéig!
Nincs raktáron
Értesítést kérek, ha újra lesz raktáron
Kedvencekhez
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Adatok
Vélemények
Részletek

Dorada veszélyekkel teli szigetén kincsvadász expedíció indul útnak, hogy letűnt civilizációk kincseit felkutassák. Az izgalmas vadászatot az nyeri, aki a játék végére a legtöbb kincset gyűjti össze.

- Könnyed családi játék

- Sok interakció a játékosok között
- Izgalmas, feszült játékmenet
- Gyönyörű megjelenés

 

Díjak és jelölések:

2011 JoTa Best Artwork Audience díj
2011 Golden Geek Best Family Board Game jelölés
2011 Golden Geek Best Board Game Artwork/Presentation jelölés

 

A játék tartalma:

39 arany érme (összegük 63),

- 2 tengeri utazás zseton,

- 1 Kezdő játékos jelző,

- 1 Felfedező bábu,

- 1 BigFoot bábu,

- 1 Leviathan bábu,

- 16 Felfedezés zseton (14 bézs, 2 piros),

- 112 kaland lap,

- 6 refencia kártya,

 112 célkártya:

- 18 kezdő kincses lap,

- 54 sima kincses lap,

- 18 átok kártya,

- 22 végzet lap

 

Az Isla Dorada társasjáték egy igen könnyed hangvételű, és könnyen emészthető társasjáték. A hangulat magával ragadó, a szabályok nem bonyolultak, a játék megnyeréséhez viszont nem árt, ha szorult az emberbe némi önzés, és a másokkal való kitolás képessége. 

A játékosok a teljes expedíciót jelképező figurát próbálják irányítani úgy, hogy a lehető legtöbb önző céljukat teljesítsék a veszélyekkel teli szigeten. 
A játék kezdetén minden játékos kap 10 aranyat (melyet okosan be kell osztani, hiszen ezzel a mennyiséggel kell végig gazdálkodni) és néhány kártyát. Kincs kártyákat, Átok kártyákat (ezek plusz és mínuszpontokat érnek) és Végzet kártyákat (melyek bizonyos feladatok teljesítéséért adnak pontokat), valamint a mozgáshoz (és az egymással való kiszúráshoz) elengedhetetlen Kaland kártyákat. 
A játék legalább 16 körön keresztül zajlik, hiszen az expedíció minden új, még sosem látott helyszínen letesz egy jelzőt a 16ból, amelyek ha elfogynak, akkor véget ér a játék. Ezalatt a 16 kör alatt viszont rengeteg minden történhet. 
Minden kör a licitálással kezdődik, amely során a játékosok a Kaland kártyáikkal licitálva eldöntik, az expedíció melyik irányba haladjon tovább. A különböző típusú utakon különböző kártyákkal (közlekedési eszközökkel) lehet haladni, így pl. egy sivatagi úton csak tevével, esetleg a jokerként használható zeppelinnel vagy sárkánnyal lehet licitálni. 
Miután eldőlt, hogy hova lép tovább az expedíció, a játékosok a célállomáshoz tartozó kincseiket és átkaikat (plusz- és mínuszpontjaikat) beváltják. A negyedik és kilencedik helyszínjelző feltétele után a játékosok új kincskártyákat kapnak, hogy a játék második és harmadik harmadában is folyamatosan új célok legyenek, melyeket el kell érni. 
A játék végén a beváltott kincs- és átokkártyákért járó pontokon felül szintén pontot érnek még a megmaradt aranyak és a teljesített Végzet kártyák is.

Adatok
Ajánlott korosztály
10 – 120 éves
Játékosok száma
3 – 6 játékos részére
Márkanév
Delta Vision
Játék nyelve
magyar
Játékidő
75 perc
EAN
9781616610142
Szállítási idő
1 munkanap
Boardgamegeek.com értékelés
6,77/10
Összetettség, nehézségi fok
közepes
Boardgamegeek.com nehézségi szint
2,16/5
VTSZ/SZJ
9503
Raktárkészlet
NINCS
Cikkszám
610142
Vélemények
Átlagos értékelés:
( 4 ) 1
2019.05.18 10:13
 - Kovács Violetta
Különleges licitálós mechanizmusra épül. Mindenki ugyanazzal a bábuval lépked, de ellenkezőek a célok, így lehet némi sértődés.. Maga a játék gyönyörű, minden részletében.