Kérdés esetén hívj minket!
+36-70/633-6670 (munkanapokon 10-18 óráig)

Follomix kártyajáték - Djeco
Follomix kártyajáték - Djeco
3 850 Ft
3 465 Ft
10

Follomix kártyajáték - Djeco

Follomix kártyajáték - Djeco
Follomix kártyajáték - Djeco

Szabadulj meg Te gyorsabban a lapjaidtól! Kiváló szórakoztatást nyújtó kétszemélyes kártyajáték a Djeco-tól!

Ajánlott korosztály
6 – 10 éves
Játékosok száma
2 – 2 játékos részére
Gyártó
Gyártó
Várható kiszállítás
2022.05.20
Személyes átvétel
Nyitvatartási időben 1 órán belül
Raktáron
3 850 Ft
3 465 Ft
Kezdete: 2022.02.01   A készlet erejéig!
Kedvezmény 10
Megtakarítás 385 Ft
A vásárlás után járó pontok értéke regisztrált vásárlóknak: 17 Ft
Részletek

A játék célja: Legyél az első, aki a lapjaitól megszabadul!
A játék előkészülete: Mindkét játékos megkapja az azonos állatcsaládokból álló lapjait (az egyik játékoshoz kerülnek a kék hátlapú kártyák, a másiké lesz a narancs hátlapú pakli).
A játékosok a saját paklijukat maguk mellé rakják képes felükkel lefelé. A felső három lapot felfordítják, és egymás alá, egy oszlopba rendezik őket.
A játékosok az első hat felfordított lapot úgy helyezzék el, hogy a képzett oszlopok közé kettesével még férjenek kártyák; a játék során erre a helyre gyűjtjük az állatcsaládokat. A maradék 25 kártyalap a játékosok mellett marad lefordítva.
(Kérjük a játék értelmezéséhez nézzék meg a gyártó által nyomtatott képes szabályt:
- sötétzöld területtel jelölték azt az oszlopot, mely a játék kezdetekor, az első három lap felfordításával jött létre
- világoszöld színnel jelölték azt a területet, ahová az állatcsaládokat fogják a játékosok gyűjteni)
A játék menete: a legfiatalabb játékos kezd. Azért, hogy minél hamarabb megszabadulhasson a lapjaitól a játékos a következő lehetőségek közül választhat:
- emelkedő számsorrendű, azonos állatokból álló családokat képez (elefánt, krokodil, oroszlán vagy majom)
Amint a játékos egy egyes számú kártyát fordít fel, azt középre helyezi (a világoszölddel jelölt területre), a játék során a játékosok ezeket az azonos állatcsaládokat próbálják folytatni emelkedő számsorrendben (az egyes elefánt után jön a kettes elefánt, hármas elefánt, stb…)
Figyelem: a játéktér középső részén 4 különböző állatcsalád tagjai gyűjthetők! Amikor egy család mind a hét tagja lerakásra került, a kész pakli eltávolítható a játéktér közepéről és új család gyűjtése kezdődhet.
- csökkenő számsorrendben rak kártyát a megkezdett oszlopokhoz (sötétzölddel jelölt területre) váltakozó színsorrendben (pl. egy kék 6-osra, piros 5-öst rak, aztán kék 4-es jöhet, piros hármas, stb…)
Bármelyik lehetőséget választja a játékos, a lapok mozgatása a következő:
Elsőként az oszlopból kell megpróbálnia a játéktér közepére helyezni lapokat, hogy helyet szabadítson fel és a még fel nem fordított paklija lapjai közül tesz az üres helyre.
Ha a játékos a játéktéren lévő kártyáit nem tudja lerakni, akkor az alsó, fejjel lefelé fordított paklijából kell emelnie egy lapot. Ezt a lapot kell megpróbálnia a már ismertetett szabályok szerint növekvő vagy csökkenő sorrendben leraknia. (ha éppen egy család hiányzik a játéktér közepén, úgy új család gyűjtésébe is kezdhet, vagy egy oszlop üres helyére rakhatja). Ha le tudja rakni a kártyát, tovább folytathatja a játékot. Ha nem, a másik játékos következik.
Follomix: Ha egy játékos az alsó paklijából húz fel egy kártyát, bár a már játékban lévő lapjai közül is tudott volna „családot építeni”, és ezt ellenfele észreveszi, Follomix-et kiált és átszáll rá a kártyahelyezés lehetősége. Ekkor az ellenfele jön és folytatja a játékot. Az ellenfélnek ilyenkor az eredeti játékos által kihagyott lappal kell folytatnia a játékot.
Megjegyzés: ha egy játékosnak elfogyott az alsó, megfordított paklija, akkor a lefordított kártyák melletti „mellékpakliját” fordítja vissza és ezeket próbálja újból elhelyezni a játéktéren. rendezett kártyákat kell magához vennie, és képes felével lefelé fordítania.
A játék vége: ha az egyik játékosnak elfogytak a lapjai, akkor megnyerte a játékot; vagy a játékosok a szabályoknak megfelelően nem tudnak újabb lapot lerakni, Ilyenkor összeszámolják a megmaradt lapjaikat. Akinek kevesebb maradt, az nyeri a játékot.

A játék tartalma:
- 2 azonos, 28 lapból álló kártyapakli (7 elefántkártya, 7 krokodilkártya, 7 oroszlánkártya, 7 majomkártya - játékosonként)

Adatok
Márkanév
Djeco
Játékszabály nyelve
magyar leírással
EAN
3070900051737
Szállítási idő
1 munkanap
Szállítási költség
1290
VTSZ/SZJ
9504
Cikkszám
follomix_DJ05173
Vélemények
Legyél Te az első, aki véleményt ír erről a játékról!
Termékajánló