Új Jelszó Kérése
Új Jelszó Kérése
Termék Részletek


Backgammon Classic Line társasjáték Schmidt Spiele

Raktárkészlet: NINCS
Backgammon Classic Line társasjáték Schmidt Spiele
4 250 Ft4250
A termék átmenetileg nincs raktáron!
Kérjük hívja ügyfélszolgálatunkat, vagy érdeklődjön e-mail útján!

Classic Line Backgammon 3 cm átmérőjű fakorongokkal.

A BACKGAMMON valószínűleg több mint 5000 éves játék, ha az Úr városában talált sumér játéktábla és a mai BACKGAMMON játék közti hasonlóságot vesszük alapul. A BACKGAMMON játék kétszemélyes táblajáték, és vitatott, hogy mennyiben logikai játék, és mennyiben szerencsejáték. Minden esetre az egyik legősibb és legismertebb társasjáték.

 • A játékot Backgammon-táblán játszák. A Backgammon-tábla 24 háromszög alakú mezőből áll. A 24 mező négy negyedben helyezkedik el, a negyedek elnevezése a következő: saját otthon, saját udvar, ellenfél otthona, ellenfél udvara. A tábla közepén lévő lécet, mely elválasztja az udvarokat az otthonoktól, sorompónak nevezzük.

  A mezők számozással vannak ellátva 1-től 24-ig. Az 1-es mező a saját otthonban található: ez a tábla széléhez legközelebb eső mező. Mellette van a 2-es mező. A számozás a következőképpen halad tovább: saját otthon, saját udvar, majd az ellenfél udvara, végül az ellenfél otthona. A 24-es mező tehát az ellenfél otthonában a tábla széléhez legközelebb eső mező, és ez nem más, mint ellenfelünk 1-es pontja.

  Minden játékos 15 bábuval játszik, ezek a játék kezdetén a következőképpen helyezendők fel. Két bábu minden játékos saját 24-es pontjára, öt  minden játékos saját 13-as pontjára, három minden játékos saját 8-as, végül öt bábu minden játékos saját 6-os pontjára kerül.

  Mindkét játékosnak van egy pár hatoldalú dobókockája és egy kockavető pohara. A tábla tartozéka még egy hatoldalú duplázó kocka, oldalain a 2, 4, 8, 16, 32, 64-es értékekkel.

  A játék célja, hogy valamennyi emberünket saját otthonunkba vigyük, majd onnan kipakoljuk őket a tábláról. Az a játékos nyer, amelyik elsőként fejezi be a kipakolást, vagyis nem marad több bábuja a táblán.

 • Ajánlott korosztály 
  8 – 120 éves
  Játékosok száma
  2 – 2 játékos részére
  Márkanév
  Schmidt Spiele
  Játék nyelve
  német, magyar leírással
  Játékidő
  30 perc
  Szállítási idő 
  1 munkanap
  Szállítási költség 
  790 Ft
  VTSZ/SZJ
  9504
  Raktárkészlet
  NINCS
  Cikkszám
  492304
  A vásárlás után járó pontok
  60 Ft
Webáruház készítés
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.